Why can't I let myself be happy

Blog

Jeg har all grunn til å smile. Jeg er omringet av fantastiske personer, har en familie som støtter meg og alltid er der, jeg har en kjæreste som gjør meg glad og som passer på meg, og jeg har gode venner som gjør hverdagen min x10 ganger lettere, men likevel, klarer jeg ikke å la meg selv være lykkelig.

Tror dette er noe som plager veldig mange andre også, og det er ikke det at jeg er utakknemlig, tvert i mot! Men, jeg tror det ligger i det at jeg er redd for å bli lykkelig, i tilfelle jeg blir såret eller skuffet for noe. Når jeg tenker meg om så har jeg faktisk all grunn til å være lykkelig, men jeg klarer rett og slett ikke å la meg selv være det. Jeg tør ikke.

Dette er et problem som plager meg veldig mye og grunnen til at jeg åpner meg om det her, er fordi jeg tenker at det sikkert er noen der ute som føler det samme? Jeg er utrolig redd for at noen skal skuffe meg, ikke stille opp, eller rett og slett ikke være der for meg, så derfor klarer jeg ikke å bli 100% glad for ting. Det er veldig slitsomt å ha det slik, jeg ønsker å smile og virkelig være glad, no worries.

Når du først er lykkelig, så er det da du vil merke smerten mest når den dukker opp. At nedturer kommer i blant er vel noe vi alle er enige om, og teorien jeg har i hodet er at hvis man alltid er litt forberedt så vil man ikke bli like såret. Men hvis man hele tiden skal tenke at ''nå snart skjer det noe dårlig'', så klarer man faktisk ikke å være lykkelig. Jeg er veldig flink til å komme med råd til andre og si til dem ''det er ingen vits i å tenke negativt, når du kan tenke postivt'' og så videre, men for å være ærlig med dere, så klarer jeg ikke å følge noen av de rådene selv. Min største svakhet er at jeg stresser over de minste tingene, og overtenker konstant!


Jeg er utrolig flink til å dømme meg selv og jeg får fort dårlig samvittighet. Jeg har dårlig samvittighet for de minste ting som ikke betyr noe, og jeg er veldig veldig streng med meg selv. Hadde satt stor pris på om dere kunne gi meg noen råd til å tenke mer positivt og til å legge ting bak meg. Jeg vet godt at jeg ikke tar mange dårlige valg, men likevel straffer jeg meg selv hele tiden. Hadde blitt kjempeglad hvis dere kunne hjulpet meg litt ♥

Liker