#sushifredag

Da er det fredag og endelig helg, yeey! Tradisjonen i vår familie har vært å enten ha hjemmelaget pizza eller taco på fredagskvelden, men nå har vi byttet ut dette med hjemmelaget sushi. Jeg elsker sushi, men har aldri laget dette selv før. Gleden var derfor stor da jeg ble tilbudt å være ambassadør for godfisk.no sin kampanje om å få flere til å spise fisk. Pappa er jo nordlending og kommer fra Lofoten der de har lange fisketradisjoner, så jeg har det vel i blodet at jeg elsker fisk. Sushi er rå fisk, så det er viktig at den er fersk (eller vært frossen) og av god kvalitet!

Ideen bak denne #sushifredagen er at man samler familie eller venner og lager sushi sammen. Så i stedefor at du står og kokkelerer på egenhånd - så slipper du det stresset og kan konsentrere deg om handlingen - og så lager man maten mens man koser seg i hverandres selskap!

Så forberedelsene var å handle inn først, det gjorde vi i går på Meny.

Dette kjøpte vi:

  • 1 stor fersk laksefiletfilet, uten skinn og bein.
  • Sushiris (500 gr)
  • Riseddik
  • Noritang (5 stk. ark)
  • 2 bambusmatter
  • Wasabi
  • 1 Avokado
  • 1 Agurk
  • 1 Mango
  • Vårløk
  • Syltet ingefær
  • Spisepinner
Min sushifavoritt er nigiri, men nå måtte jeg jo prøve flere varianter, så det ble maki - men også nigiri, hehe!

I og med ingen av oss hadde laget sushi før, var vi veldig spente. Vi sjekket oppskrifter og handlelistergodfisk.no, og heldigivs var det en video der som viste fremgangsmåten på maki. Videosnutten funka veldig bra, i alle fall fikk vi det ganske bra til om jeg skal si det selv. Det var veldig gøy å lage noe sammen med familien, og ikke bare komme til dekket bord. Vi lo og koste oss, og hjalp hverandre. Øvelse gjør mester, så neste gang blir sushien enda penere, men den smakte skikkelig godt! Dette er noe jeg også vil gjøre på en jente-kveld, og da har jeg jo også litt erfaring hehe. Så dette frister definitivt til gjentakelse. Bilig bilr det også, alt det jeg handlet inn om på 558 kroner og det holder til 4-6 personer!

Brukte en sushi formpresse til nigrien, den fungerte veldig bra.

Legger siste verket på nigriene, ser jeg var litt gjerrig med laksen og ikke så aalt for flink hehe - skylder på en litt sløv kniv...

Mamma fikk dreisen på maki, vi lagde litt ulike typer men de ser ganske like ut. Noen med mango, andre med avokado og løk. Men alle hadde laks :-)

// ingrediensene er sponset av godfisk.no kampanjen

Ser det ikke herlig ut? Kommer også til å ha en konkurranse der dere kan vinne et sushi-gavesett, noen som har lyst på det?

Liker