Q&A - part one

Questions & Answers

Hei dere! Nå har jeg svart på råd del 1, det kom inn en del spørsmål så tenker det er best å dele det opp i flere innlegg. Om jeg ikke har svart på ditt spørsmål, er det bare å stiøle det på nytt i dette innlegget og jeg lover å komme tilbake til det! Here we go

Jeg er den jenta i vennegjengen som ikke er så glad i å drikke, kan gjerne komme på festen med en vin og dra derfra med den uåpnet. Men syns det er så irriterende og utrolig respekt løst når alle skal mase sånn om at man alltid må drikke og at det ikke går ann å ha det gøy uten alkohol, for jo det gjør faktisk det! Har lest på bloggen din før at du ikke drikker, vet ikke om dette har endret seg men opplevde eller opplever du noe av det samme? Hva sier du til folk osv? Svar: Når man er ung er det utrolig mye press, spesielt når det handler om alkohol. Jeg selv slapp veldig ''billig unna'', ettersom at jeg viste dem at det ikke var noe stress å ikke drikke. Jeg var aldri flau over det eller prøvde å unngå spørsmål, og om en spurte ''hvorfor drikker du ikke?'', ga jeg et bestemt og selvsikkert svar. Da var det ingen som sa noe i mot! Mange drikker fordi de synes det er morsomt, men jeg er helt enig med deg om at det går fint ann å ha det gøy uten. Synes du skal vise at du er bestemt, selvsikker og i steden for at de skal le av deg fordi du ikke drikker, le av dem som er avhengi av drikke kun for å ha det gøy, hehe.

Kjæresten min og jeg slo opp etter 2 år og 3 måneder sammen. Vi er like gamle å følelsen gikk ikke helt vekk i å med at vi så hverandre hver dag på skolen. En dag ble vi sammen igjen, men samme dagen 2 timer etter jeg dro hjem, klinte han med en annen jente.. Jeg ble helt knust og er det enda. Det er 3 månder siden det skjedde, men jeg kommer meg ikke over dette og gråter enda:( Hva skal jeg gjøre? Er det normalt at jeg enda reagerer slik? Jeg føler meg helt tom innvendig.. Svar: For det første så finnes det ikke noe fasit svar på hvor lenge man er såret over en hendelse, det kan ta alt i fra noen dager til flere mnd, så jeg synes absolutt ikke at det er unormalt! Sånne ting er kjempe vanskelig å legge bak seg, for man får så mange vonde tanker i hodet. Man gjør veldig mange dumme ting når man er ung og jeg synes det er rart at han kysset en annen jente 2 timer etter dere ble sammen? Det kan være mange grunner bak det og det spørs helt ann på situasjonen. Angrer han på det? Var det en ''feil'' eller ett ''valg'', om du forstår hva jeg mener? I spørsmålet ditt virker det som at dere ikke er sammen eller har kontakt nå, men at du er enda såret for det som skjedde. Da synes jeg rett og slett at du skal tenke på om gutten som kysset en annen jente kun timer etter dere fikset opp, om han er verdt tårene dine? Spør deg selv, skal du sørge for en gutt som tydeligvis ikke tok deg og forholdet seriøst, eller skal du heve deg over det og gå videre?
Trenger dine råd når det gjelder valg av linje på skolen. Må sende søknad nå 1.mars og er så usikker på om jeg skal ta media fordi jeg må ha studiekompetanse men det får jeg jo bare hvis jeg velger påbygg siste året. Valgte du å ta påbygg siste året for å få studiekompetanse? isåfall var det veldig vanskelig å ta påbygg? Svar: Åå, så spennende!! Jeg valgte å ta påbygg siste året, og jeg synes ikke det er så vanskelig. Det er selvfølgelig mer skole, men krevende er det jo siste året uansett. Jeg synes media er utrolig gøy og angrer ikke et sekund på at jeg tok det valget! Skoledagene blir mye mer varierte og morsomme, det er mye aktivitet og praktisk arbeid! :-) Så påbygg er absolutt ikke en konsekvens eller en negativ ting, mener jeg. Jeg har vært sammen med kjæresten min i 2,5 mnd.. Men holdt på i 3 mnd og kjent hverandre i 1 år før vi gikk inn i er forhold . Jeg er veldig glad i han. Han er bare helt fantastisk på alle måter. Har ikke sagt de 3 ordene, bare at vi er glad i hverandre, men jeg er mer enn glad i han. Og jeg tørr liksom ikke å si det. Bør jeg si det og hvordan? Svar: Ååå, så koselig! Starten av et forhold er ofte veldig spennende og jeg skjønner godt situasjonen din! Husker selv hvor skummelt og nytt det var å si de 3 ordenene, for det er 3 ord som betyr veldig mye og som man alltid bør vente med til det virkelig føles slik. Jeg synes at hvis du virkelig elsker han, så la han få vite det! Livet er alt for kort til å ikke si det man føler og mener :-) Det finnes mange måter å si det på og det varierer etter situasjonen. Du velger selv om du vil gjøre det veldig stort, for eksempel over en middag, eller om du ønsker å gjøre det mer casual. Det hele handler egentlig om å tørre å si hva du føler for denne gutten og ikke være redd for det! Hva kan man gjøre når kjæresten snakker med mange andre jenter?? Flørte med dem? Svar: Vi jenter er jo kjent for å være bedre enn FBI på å finne ut av ting og ofte kan vi tolke flørting som noe det ikke er. Så før du gjør noe, synes jeg at du skal være 110% sikker på at han faktisk flørter med andre jenter, enn om det bare er en mistanke du har. Dette har skjedd med meg flere ganger, at jeg sitter på rommet og er dritsur, er helt sikker på at gutten flørter med en annen og har lagt frem argumentene. Wooopsi, det var vist bare en god veninne! Sånt kan skje den beste, og det er nesten litt skummelt hvor feil man kan ta når man er såå skråsikker. Men, om du er sikker, synes jeg faktisk at det er best å konfrontere han med det. Si at det er noe du ikke synes er greit i det hele tatt og ikke forstår hvorfor han gjør det når han har deg. Gutter har det ofte med å være liitt for hyggelige mot andre og det er fullt mulig at kjæresten din ikke mener noe vondt med det, derfor er det alltid best å snakke med personen det gjelder før man tar et valg!
Det virker som du og moren din har et godt forhold til hverandre, og jeg vil gjerne få et godt forhold til mamma, har du tips? Svar: Ja, det er helt riktig! Jeg og mamma har så og si alltid hatt et godt forhold og det jeg tror er nøkkelen til det, er åpenhet. Mange ungdommer sniker seg ut, lyver om hvor de er og holder ting fra foreldrene sine. Det medfører at det rett og slett blir vanskelig å få det gode forholdet. Det er jo selvfølgelig ting man ikke ønsker å fortelle til foreldrene sine, men jeg for eksempel forteller mamma om alt som skjer. I steden for å skjule at jeg er ute seint, spør jeg henne og forteller henne, gir hele tiden beskjed. Det gjør at hun stoler på meg og føler seg trygg om jeg er ute! Jeg forteller henne om alt som skjer, slik at hun også ikke trenger å gå rundt å være beskymret eller føler seg utelukket. Jeg synes at det er ekstremt viktig å behandle foreldrene sine med respekt og løgner burde ikke eksistere i en famlie. Så hvis du vil ha et godt forhold til moren din, vil jeg anbefale å være åpen, vise at du setter pris på henne og snakke med henne om ting! Er du fornøyd med din kropp? Siden du trener en god del og virker som en utrolig sunn jente. Grunnen til at jeg spørr er at jeg har alltid slitt med selvbildet og dette problemet bare har blitt være med årene. Svar: Jeg selv har slitt veldig mye med mitt eget selvbilde og jeg har møtt mye på kropspress. Det som har hjulpet meg, er at jeg har klart å slette de vonde tankene og erstatte de med tanker, f. eks at man burde være fornøyd og takknemlig for det man er født med. Jeg skulle gjerne ha hatt større hofter og pupper, men hvorfor ikke bare være fornøyd med det jeg har og være stolt av det? Nå i dag har jeg kommet meg mye lenger og jeg lar ingen eller noe slags press ødelegge for meg og mitt selvbilde. Jeg er den jeg er, DU er den du er og selv om det er vanskelig for mange å tro på, så er ALLE vakre og fine på sin egen måte! Veien til å godta seg selv og være fornøyd er krevende for mange, men et godt råd som funket på meg, var å skrive en lapp hver kveld med ting du er fornøyd med. Det kan være at du har fint og sunt hår, at du har lange øyevipper, at du har et smittende smil, en fin personelighet, det er faktisk alltid noe fint med et menneske uansett! Når man klarer å tro på de negative tankene, kan man også klare å tro på alle de positive :-)
Håper dere likte innlegget og at det var til hjelp! Rop ut om det er noe mer, BIG HUG ♥

#hverdag #personlig #q&a #søndag #ssbk

Liker