hvorfor endret jeg navnet mitt?

Blog

God kveld, dere! Etter at jeg endret navnet mitt på Instagram til Lydia Sofie har det tikket inn spørsmål fra alle kanter, noe jeg forstår veldig godt. Navnet til en person er stort og selvfølgelig begynner man å lure når navnet til en plutselig endrer seg. En venninne sendte meg faktisk screenshot av en Jodel der det sto at jeg byttet navn pga en identitetskrise.. Hahah, det var faktisk litt morsomt. Det er ikke tilfellet, og nå skal jeg forklare hvorfor jeg har endret navnet mitt!

Jeg har byttet navn fra Sofie Kvelland Berntsen, til Lydia Sofie Kvelland Berntsen. Jeg har fått dette godkjent, så det er nå mitt offisielle fulle navn. Det er flere grunner til at jeg har valgt å ta navnet Lydia og jeg skal dele et par av de med dere nå. Én av grunnene er at jeg alltid har synes at det er et veldig fint navn, som jeg har følt at passer bra til meg. Dette har jeg tenkt siden jeg var liten. Da jeg ble eldre tok jeg en prat med mamma & pappa og spurte om de alltid hadde tenkt at de ville ha en datter som het Sofie, eller om de hadde andre alternativer for navn til meg. Gjett hva de egentlig skulle kalle meg? Lydia! Jeg føler at det er litt ''meant to be'', fordi jeg som ung fant ut at jeg likte det og syntes det passet meg - og senere viser det seg at det var noe foreldrene mine faktisk vurderte å kalle meg.

En annen grunn til at jeg har valgt å ta navnet Lydia er fordi min pappa heter Lyder og Lydia er den ''kvinnelige versjonen'' av navnet. Sofie kommer fra mamma sin side av familien, og jeg ville gjerne ha et navn fra pappa og. 😄 Jeg ville aldri ha byttet ut Sofie med Lydia, jeg har blitt kalt for Sofie hele mitt liv og er veldig glad i det navnet. Men, jeg synes det er en veldig fin klang i Lydia Sofie og navnet føles veldig riktig for meg. Jeg kan veldig godt forstå at det føles litt rart for de rundt meg, men for meg føles det helt naturlig og veldig deilig, siden jeg har ønsket det så lenge.

Håper det ga litt mer mening nå som dere vet et par av grunnene 💗

Liker