Glem botox - her er behandlingene som gir deg frisk og stram hud!

Hair & Beauty, Sofie's Tips

Skjønnhetshysteriet er over oss, og det kan virke som om vi gjør hva som helst for å se vakre ut og å holde oss unge. Mens det tidligere har vært at de litt eldre ønsker en rynkefri hud, er tendensen nå at jenter helt ned i 20 års alderen mener å ha behov for glattere og renere hud. Noen går drastisk til verks og velger kirurgi eller innsprøyting av botox og fillers, andre kjøper kremer i alle prisklasser som lover gull og grønne skoger. Felles for oss alle - uansett alder -er vel at vi drømmer om å en ungdommelig, sunn og frisk hud, men til hvilken pris? At en 20 åring skal trenge botox for sin «sinnarynke» kan tyde på at vi er på vei til å skli helt ut, hvor skal da dette ende?

Rita Magnussen i full gang med deilig massasje

Jeg og mamma har besøkt akupunktør og hudterapeut Rita Magnussen hos Bryn Naturmedisin og hudpleie, og prøvd ut en kombinasjon av kosmetisk akupunktur og fruktsyrebehandling. Disse behandlingene gir hver for seg en god effekt, men brukt sammen er de ekstra virkningsfulle. I og med jeg er såpass ung, så synes vi det var realistisk og ha med en som er litt eldre i tillegg, og dermed ble mamma med som den andre testpersonen. Så her blir det en slags 20 vs 40 test :-)

Disse behandlingene testet vi:

Kosmetisk akupunktur Denne behandlingen er en ikke-kirurgisk behandling som styrker hudens immunforsvar og hudhelsen fra innsiden og ut. Akupunktøren setter ultratynne nåler på spesielle punkter i huden. I tillegg til å stimulere kollagenproduksjon mener man at huden blir klarere, fastere og sunnere når blokkeringer i energiflyten åpnes. Kosmetisk akupunktur kan brukes til å gi huden bedre helse generelt, forebygge linjer, oppstramming og virker også mot hudproblemer, for eksempel akne og eksem.

Slik foregår behandlingen Behandlingen starter med at Rita sjekker puls og hvordan tungen min ser ut. Basert på det kan hun stille en diagnose på hvordan min generelle helsetilstand er, og ut ifra dette kan jeg igjen få råd om hvordan jeg kan ta bedre vare på meg selv. De tynne nålene merker jeg nesten ikke noe til. Det føles veldig behagelig å ligge i den myke og deilige benken, jeg lukker øynene, men om jeg vil kan jeg se ut på snøkrystallene som daler nedover utenfor vinduet. Den rolige bakgrunnsmusikken, det tynne teppet som dekker meg, samt Rita sitt behagelige vesen gjør at jeg lett kunne ha sovnet.

Den første av mange ultratynne nåler settes, selv med nåleskrekk var ikke dette ille.

Medisinsk hudpleie / Fruktsyrebehandling Med medisinsk hudpleie menes som regel hudpleieprodukter som inneholder vitenskapelig dokumentert effektive ingredienser som f.eks. AHA-syrer, retinol, vitaminer og antioksidanter. Vi testet Exuviance, og disse profesjonelle behandlingene hjelper huden med å gjenvinne sin glød. Hudens fuktinnhold, fornyelsesprosess, spenst og elastisitet forbedres. Fruktsyre passer for alle, enten du har linjer, rynker, arr, kviser, eksem eller rosacea. Les mer om de ulike behandlingene HER!

Slik foregår behandlingen Etter akupunkturen fortsetter behandlingen med en rens av huden før selve fruktsyren pensles på. Her kan behandleren velge ulik stryke på produktene, tilpasset huden som skal behandles. Fruktsyren skal sitte på i 10 minutter før den skånsomt fjernes. Mens masken sitter på kan man kjenne det prikker litt, men det betyr bare at huden jobber, og føles egentlig litt godt. Deretter påføres et nøytraliserende middel før man tar på en god fuktighetskrem med solfaktor. Det hele tar litt under 30 minutter og du kan gå rett på jobb, selv om man er man litt rød i kinnene – man kan fint dekke til med litt pudder.

Fruktsyren er nesten usynlig og pensles på renset hud.

Resultater

Hud i 40 årene: Allerede etter få behandlinger synes mamma at huden er strammere, føles mindre slitent og ser veldig fresh ut. Akupunkturen vil virke mere over tid, og vil være et supert alternativ til botox med tanke på at den også forebygger. I tillegg føler hun seg mye mindre sliten, og behandlingene i seg selv er veldig avspennende. Fruktsyrebehandlingene synes hun fungerte utrolig bra, vi ser at porene mine er mindre, talgproduksjonen har gått ned, og hudfargen er mye jevnere. I tillegg synes mamma at gropene med arr har blitt mindre, noe hun er superfornøyd med, siden det var de som plaget henne mest. Mamma tok 6 behandlinger og har brukt Exuviance hjemmeprodukter i flere måneder!

Før og etter - man kan tydelig se at huden er jevnere og mer spenstig!

Hud i 20 årene: Huden min har blitt mye friskere og mye mer fuktig. Jeg har i utgangspunktet en god hud, men den var veldig tørr. Nå er huden mye friskere, og sminken sitter også bedre. Akupunkturen synes jeg ga en veldig rolig og god følelse etterpå, og jeg elsker effekten av at man blir veldig avslappet i tillegg til at dette er en god investering i fremtiden for både huden og resten av kroppen.

Disseproduktene brukte vi: Du trenger ikke alle disse for å få resultater, feks kan cleansing gel, skrubben og dagkrem være en god start :-)

Bildene er fra Exuviance sine nettsider

Hvor mange behandlinger trenger man? De kommer helt an på utgangspunktet, det kan være nok fra et par ganger til en kur på opptil 12 ganger. Antall nåler og hvor det settes avgjøres individuelt, basert på hudtype, alder og behov.

Priser: Exuviance hudpleieserie er rimelige produkter sammenlignet med mange av de andre. Exuviance fåes kun kjøpt hos autoriserte forhandlere, og koster fra 199 til 600,-

Tips! Har du lyst til å teste produktene kan du kjøpe et starter/reisesett bestående av 5 små produkter: For uren hud: 199,- For andre hudtyper 299,-

Kosmetisk akupunktur: 990,- første gang, deretter 850,- Fruktsyre: 600 pr behandling (Med Exuviance eller Dermalogica) NB!: Det kan lages pakketilbud ut i fra individuelle behov, så kontakt Rita på e-post [email protected] for tilbud og bestilling basert på din hudtype, eller stikk innom salongen på Bryn senter som holder til i Helsebygget i 4 etg!

Noen som har lyst til å teste ut dette?

Liker