Hei! Nå har det vært en stund siden jeg har oppdatert! Nå er det kun en måned til skolen her er ferdig og til folk begynner å reise hjem. Tiden har gått utrolig fort og kan ikke skjønne at det snart er over. Jeg tenkte å skrive et innlegg med spørsmål til de som skal reise på utveksling etter sommeren, men også til de som enda er usikker på om de vil på utveksling eller ikke.

Hjemlengsel er noe mange er redd for når det kommer til å dra på utveksling. Jeg var også redd for å savne familie og venner før jeg dro, og dette var også det som hindret meg til å bestemme meg for å dra rundt jul i fjor. Etter jul, endret jeg mening og det er jeg utrolig glad for! Jeg har ikke hatt hjemlengsel en eneste gang her nede, noe som var veldig overraskende for meg. Jeg var 100% sikker på at jeg kom til å slite med hjemlengsel, spesielt rundt den amerikanske julen. Jeg har selvfølgelig tenkt på de hjemme, og har savnet å være rundt de jeg er utrolig glad i, men har ikke hatt noe ekstrem hjemlengsel. Livet man lever her er så annerledes enn livet hjemme og jeg tror at det er grunnen til at jeg ikke har savnet alt for mye. Hvis grunnen for at man er usikker på å dra er hjemlengsel, så vil jeg absolutt anbefale å dra! Det er en unik opplevelse som man vil huske for livet!

Jeg tenkte også å gi noen tips for hva man kan gjøre for å bestemme seg for å dra på utveksling:
- Lag en liste over hvorfor du vil dra på utveksling og en liste over hva som hindrer deg i å dra.
- Tenk over hva du går glipp av hvis du blir i Norge og hva du går glipp av hvis du drar.
- Snakk med folk som er/har vært på utveksling.

Jeg har også en del tips til hvordan man kan unngå hjemlengsel hvis man bestemmer seg for å dra:
- Si ja til å bli med på ting. Jo mer aktiv man er, jo mindre tid har man til å tenke på livet hjemme.
- Snakk med vfamilien eller venner hvis du merker at du får hjemlengsel.
- Hjemlengsel er normalt, så tenk over at du ikke er den eneste
- Tenk over at livet hjemme vil være det samme når du kommer tilbake, mens livet du har på utveksling vil aldri bli det samme igjen
- Snakk med familie og venner i Norge, men prøv å ha en begrensning til hvor mye du snakker med dem, spesielt i starten av året
- Tiden på utveksling flyr, og på et tidspunkt vil du kanskje angre på at du brukte så mye tid på å savne Norge, når utveksling er et unikt år som du sikker vil savne mer enn det du savnet Norge da du var på utveksling.

Jeg har også tips på hvordan man kan få seg venner på utveksling:
- Ikke vær redd for å snakke med folk. Amerikanere spesielt er veldig åpne når det kommer til det å snakke og ha en liten samtale
- Det letteste i starten er å bli venn med andre utvekslingstudenter på skolen og disse studentene leter også etter nye venner.
- Dra på sosiale arrangementer og delta i sosiale aktiviteter på skolen
- Vær åpen og ikke døm folk etter en eller to samtaler
- Ikke vær redd for å snakke engelsk (spesielt i starten) fordi folk skjønner at du er fra et annet land og de blir ofte positivt overrasket over hvor flink Nordmenn er i å snakke engelsk.

Håper dette hjalp/ hjelper noen av dere som er usikre eller skal på utveksling :)

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 1063 Lesere

Likes

Comments

California

Hei! Siden jeg kun bor 20 min unna Malibu, så har det blitt til et sted vi drar ganske ofte. Har tatt en del bilder derfra som jeg tenkte å dele med dere :)

Likes

Comments

California

Hva tenkte du da du først gikk ut av flyet?

Jeg var veldig spent på hva dette året ville bringe, hvordan vertsfamilien min var og om jeg kom til å trives.


Hva er den rareste tingen du har smakt på så langt?

Jeg har egentlig ikke smakt på noe rart, har smakt det meste fra før. Kanskje en juice shot som renser kroppen din, haha.


Hva har vært den største utfordringen hittil?

Jeg har faktisk møtt på svært få utfordringer gjennom tiden jeg har vært her. Den største utfordringen hittil har kanskje vært å miste Luzie som kun var her 1. Semester. Vi var veldig nære og er så trist fordi man ikke vet når man ses igjen.


Har du lært noe nytt?

Ja, jeg har lært helt utrolig mye nytt av å være her!
For det første så har jeg lært mange nye engelske ord, jeg har lært mer om hvordan amerikanere lever, deres oppførsel og hvordan de er forskjellige fra oss nordmenn.
Jeg har også lært mer om økonomi og mer om hvordan penger forsvinner utrolig rask, haha.
Jeg har også lært ekstremt mye om meg selv som person og har blitt mer sikker på hvem jeg er og hva jeg vil oppnå i livet. Jeg har hatt nye erfaringer som har gikk meg lærdom, som jeg vil ha med meg for resten av livet.


Hvordan liker du skolen i landet du er på utveksling i?

Skolen her er helt grei. Kan bli litt kjedelig i lengden fordi vi har de samme 3 fagene annen hver dag. (Har fag 1,3,6 en dag og fag 2,4,6 neste dag). Så man har de samme fagene annen hver dag. De fleste fag er lettere, men noen er vanskeligere, men jeg trives bra :)


Hvordan kler folk seg i landet du er på utveksling i?

På skolen går jentene med: lulu lemon leggings, jan sport sekk, en ensfarget topp og flip flops eller sneakers. Stilen er mye mer laidback og ingen bruker designer veske på skolen. Guttene kler seg mer likt som i Norge, uten om at stilen er litt mer sporty her. Lærerene bruker ofte hawai skjorter og de kler seg ganske laidback de også.

Om utvekslingsåret ditt var en sang, hvilken?

Eye of the Tiger av Survivor
Party in the U.S.A av Miley Cyrus
California Gurls av Katy Perry


Hva forestiller du deg den dagen du må dra hjem?

Jeg føler at jeg vil være godt forberedt på å komme meg tilbake til Norge. Skal bli godt å komme hjem igjen, men etter noen måneder så kunne jeg sikkert ønsket at jeg var tilbake her og kunne leve slik jeg gjør i dag litt lengre. Har møtt så ekstremt mange personer som jeg har blitt glad i og er rart å tenkte på at vi aldri kommer til å være samlet her igjen om 3 måneder.

Likes

Comments

California

Hei! For en liten stund tilbake dro jeg, Thea og Oona til downtown LA. Det var et av stedene jeg ville besøke dette året, så det var utrolig koselig av vmoren til Oona å ta oss med :) Vi gikk masse rundt, tok en del bilder, besøkte en veldig unik bokhandel, spiste en utrolig god lunsj (og is) og dro til Griffith Observatory for å se solnedgangen. Anbefaler alle å dra dit for å se solnedgang, var utrolig fint!

Likes

Comments

California

Hei! Rundt nyttår dro jeg, vfamilien til Las Vegas! Celine og Carla (Norsk og Tysk utvekslingstudent) ble også med. Vi var der fra 29 Desember til 1 Januar.

Første dagen dro vi for å spise middag. Vi ankom relativt sent, så vi fikk ikke gjort så mye mer. Vi gikk også litt rundt på hotellet for å sjekke litt ut.
Dag nr 2 stod vi opp ganske sent fordi vi var så trøtte fra dagen før. Vi spiste frokost på starbucks, fordi det var den nærmeste spisestedet fra rommet vårt. Til dere som kanskje skal til Las Vegas senere så er starbucks på hotellene mye dyrere enn ellers, det lærte vi fort den første dagen. Ellers så gikk vi mye rundt, tok en del bilder, så på ulike hoteller og show. Vi shoppet litt og spiste lunsj. På kvelden spiste vi middag på hotellet og det ble en tidlig natt fordi vi var så trøtte.
Dag nr 3 (nyttårsaften) stod vi opp tidligere for å gjøre oss klare for dagen. Vi spiste frokost og gikk rundt i byen. Vi spiste lunsj på Venetian (et hotel) og alle satt å facetimet med familien hjemme rundt kl 15.00 (vår tid) fordi da var klokken 00.00 hjemme. Det var heldig vis gratis nett på Venetian hotellet, så det passet perf! Vi dro tilbake tip vårt hotel for å fikse oss til kvelden. Vi var forberedt på å se en del spesielle/gale folk ute i gatene siden det var nyttårsaften i Las Vegas, men vi ble egentlig litt skuffet når det kom til det. Folk oppførte seg egentlig ganske normalt i gatene osv, var noen som hadde fått i seg litt for mye (haha), men var alt i alt en fin opplevelse å feire nyttår i Las Vegas. Vi møtte også på en norsk familie da vi stod utenfor Caesar Palace som vi begynte å snakke med. Det var første gang jeg møtte på noen norske siden jeg kom, så det var hyggelig! De hadde på seg Parajumpers så var sånn vi kjente dem igjen (haha).
Dag 4 (siste dag) spiste vi frokost/lunsj på Caesar Palace før vi dro hjem. På turen hjem brukte vi nærmere 8 timer, noe som er ganske sykt med tanke på at det vanligvis tar 4-5 t. Solnedgangen på turen tilbake var helt fantastisk og vi sov egentlig mesteparten av turen, så deg gikk helt greit. Har en del bilder fra turen, håper dere liker dem :)

Likes

Comments

California

Hei! Jeg har ikke skrevet ett innlegg siden oktober, rett og slett fordi jeg egentlig har glemt det helt. Det er ikke så mye som har skjedd, så tenkte det var bedre med et eller to store innlegg som kan oppsummere det hele :)

Fra oktober til nå så har jeg kommet enda nærmere en del folk her. En av mine beste venner (Luzie) reiste hjem rett før jul fordi hun kun skulle være her ett semester. Det har tungt å se henne dra hjem og det fikk meg til å innse hvor glad man blir i folk her nede. Tre av de andre utvekslingsstudentene dro også.

Jeg har opplevd Amerikansk jul for første gang og skal ærlig innrømme at jeg egentlig føler at jeg hoppet over julen i år. Det var så annerledes at jeg ikke fikk den samme julestemningen som hjemme og da følte jeg heller ikke at det var jul. Jeg trodde at jeg skulle savne familien enda mer enn det jeg gjorde gjennom julen og jeg trodde generelt at jeg skulle ha mye mer hjemlengsel enn det jeg har hatt. Den 16 December dro jeg og noen venner til en Santa Lucia feiring som var veldig hyggelig. Feiringen var satt igang av frivillige i en kirke og de sang den klassiske Santa Lucia sangen på Svensk. De hadde ikke lussekatter, men pepperkaker og kakao, så jeg var fornøyd :)

På selve julaften dro vår familie til venne familie av vmor som har to utvekslingstudenter fra Brasil og Frankrike. Vi spiste god middag og hadde gift exchange, som er at alle tar med seg en gave også bytter du din gave med en annen gave. Etter vi var der, dro vi til en argentinsk julefeiring og vi var opp til 40 personer. I Argentina åpner de gavene den 24, så alle gjestene som var der åpnet gavene sine den 24, mens vi åpnet en og ventet med resten til neste dag. Den 25 desember åpnet vi alle gavene og så på julefilmer, drakk kakao og spiste masse søtt. Det var en veldig chill dag og vi koste oss masse sammen.

Skal begynne å oppdatere oftere igjen :)

Likes

Comments

California

Hei! På mandag var det Halloween! Vi gikk knask eller knep og etterpå dro vi (Rike, Oona og jeg) til en som heter Alex. Noen av de andre utvekslingsstudentene dro også dit og vi hadde det gøy! Etter Lifeskills retreat (en slags leirskole) som var fra onsdag til lørdag forrige uke møtte jeg mange fler folk som jeg også møtte på Halloween festen som var på lørdag. Den Amerikanske Halloweenen var vellykket og kjempe glad for at jeg kunne 'feire' med vennene mine her.


Likes

Comments

California

Ukens opptur: Tur til Santa Cruz! På fredag forrige uke dro mange av utvekslingsstudentene på tur til en øy hvor vi gikk på en hike, så ulike dyr og spiste lunsj. Vi var på øyen i 3t før vi tok båten tilbake igjen til kaien hvor vi så tok skolebuss tilbake til skolen. Vi så delfiner, ulike fugler og på øyen bor det en rev som er på størrelse med en chihuahua. Kjempe fin tur, så dette må bli ukens opptur!

Ukens nedtur: Macen min er ødelagt. Macen min fungerer ikke noe som et litt problematisk anngående skole og skype med familie/venner hjemme. Macen vil ikke starte opp og skrur seg bare av, men skal ta den med til en Apple butikk så fort som mulig!

Ukens tanke: Leve mer i nåtiden og ikke fokusere så mye på hvordan ting vil bli når jeg kommer hjem igjen. Jeg er i alderen hvor man begynner å tenke på studier, hva man vil gjøre etter videregående og alt det der, men må tenker mer på at jeg kan ta de valgene når den tid kommer og fokusere mer på å leve her i California!

Ukens film: Ukens film må bli en dokumentar jeg så med Henrike om tvangsarbeid i India. Dokumentaren heter: Lindsay Lohan's Indian Journey. Den ligger på Netflix og handler om Lindsay Lohan som reiser ned til India for å høre barnas historier. Veldig flott og rørende dokumentar som jeg anbefaler alle å se!

Ukens serie: Jeg står mellom to serier, enten Top Model Norge eller Costa del Kongsvik. Klarer ikke å velge, har tatt igjen alle episodene som allerede har blitt sendt i Norge og gleder meg alltid til nye episoder. Hvis noen lurer så ser jeg de på dplay, koster 99kr i måneden noe som et litt kjipt, men har ikke så mange andre alternativer siden jeg ikke har norsk TV :)

Ukens craving: SunLife Organic! Hvis du noen gang drar til California må du gå innom å kjøpe en acai bowl! Har blitt avhengig og favorittene er Brazilian Bowl og Dragon Bowl!

Ukens div bilder:

Likes

Comments

California

Hei! Jeg har stilt noen spørsmål om Norge til mine utvekslingsvenner her og tenkte å dele det de svarte :) Jeg spurte mine venner: Rike fra Tyskland, Julia fra Brasil, Candice fra Frankrike og Oona fra Finland.

Har du vært i Norge?
Rike: nei
Julia: nei
Candice: nei
Oona: nei

Vet du om noen Norske byer?
Rike: Oslo
Julia: Oslo
Candice: Oslo
Oona: Oslo

Kan du noen norske ord?
Rike: jeg elsker deg, jeg heter Henrike, kose
Julia: hyggelig å møte deg, hei.
Candice: hvordan har du det?
Oona: snakker litt svensk, så kan noe.

Hva tenker du på når jeg sier: Norge?
Rike: Vikinger
Julia: fester og kulde.
Candice: kulde, snø, god utdanning.
Oona: rikt land, er godt sted å leve, god økonomisk ordning.

Vet du om noe vi spiser/ spiser mye av?
Rike: kjøttboller, ost, god chips (Sørlandschips), beste sjokoladen (freia) og mye fisk.
Julia: kjøtt.
Candice: nei.
Oona: fisk og potet.

Hvordan ser en typisk nordmann ut/stereotype?
Rike: blond, prøver å bli brun, blå øyne, gutter med litt langt hår
Julia: tynne, blondt hår og blå øyne..
Candice: blond, blek, blå øyne, veldig pene.
Oona: blond, blå øyne, beautiful.

Vil du besøke Norge? Hvis ja, hvorfor?
Rike: ja, for å besøke deg!
Julia: ja, fordi jeg aldri har sett snø.
Candice: ja, fordi jeg vil se deg!
Oona: ja, fordi jeg vil se landet, det er nærme Finland og vil se om det er likt som Finland.

Likes

Comments