Header

Från 14de Augusti till Oktober är Åbo slott min arbetsplats. Där går mina dagar ut på att vakta samt att guida turister från utlandet, såväl som finska turister, i slottet. Mina arbetsdagar har varit 10.00-16.00 vardagar, och i fortsättningen Tisdagar till Lördagar eftersom slottet är stängt på Måndagar i September och Oktober. Under arbetsdagen har jag två pauser, på lunch pausen har jag möjlighet att äta i skolan.

Min IA går ut på Produktifiering inom turism branschen. Min "produkt" är alltså guidningen.Guidningen jag har gjort ha gått igenom Medeltidens Finland, genom Reformationen till Renässansen, samt Slottets historia under just de århundranden. Det känns lätt och bra att guida då jag gjort det innan, samt har jag läst om det i skolan. Nu har jag hälften av IAn kvar, sen påbörjar jag studierna i Agua.

Likes

Comments

Mycket har hänt sedan min förra blogg uppdatering. Eftersom företaget jag jobbar för även hyr ut cyklar, har jag fått låna cykel som jag tar mig till jobbet med och hem. Jag jobbar ännu med att sälja båt utfärder etc, men jag har även jobbat vid hamnen med att sälja båttaxi till ön Lobos. Jag åkte även själv ut till Lobos Ön för ett par veckor sedan med båttaxi via företaget jag jobbar för. Lobos är såå fint! Det tar ca.10 minuter att åka dit och där finns vackra stränder, klart vatten och massor av natur och öknen att vandra i.

På fritiden här brukar jag gå i butiker, ligga på stranden, åka till nya platser eller hänga med nya vänner. Vårt hus är så bekvämt så man kan bra ligga ute vid poolen hela dagen om man är ledig! Nackdelen med vårt hus är att vi haft flera kackerlackor inom hus lite överallt så vi ha måsta köpa spray mot dem som vi sprayar runt fönster och dörrar så de inte kommer in. Nu har vi även fått nya personer som delar lägenheten med oss, killar från Portugal.

Vädret här är så gott som alltid varmt och soligt trots att vi även haft åska och regn. Min arbetskollega är mycket trevlig och bjuder oftast på kaffe på morgonen och ibland till och med på pizza på kvällskiftet

Likes

Comments

¡Hola

På torsdagen 6.4.2017 landade jag i Corralejo, Fuerteventura, Spanien. Efter en lång flygresa via Tyskland och mycket väntande var det skönt att få anlända till min destination för min praktik för de kommande 8 veckorna. Från flygfältet fick jag transport till lägenheten som nu är mitt spanska hem.

Här på utkanten av stan bor jag tillsammans med 5 andra tjejer som också är från Finland och gör sin praktik här. Jag arbetar för Barracuda Perdomo, ett företag som ordnar båtturer för Jetski, fisketurer, båttaxin till Lanzarote och delfin sightseeing mm.

På Lördagen 8.4. fick jag tillsammans med mitt jobb åka på Delfin Sightseeing. Vi åkte med båten 2h ut på havet förbi Lobos ön och Lanzarote tills vi fick se delfiner som simmade precis bredvid båten, man såg dem så tydligt idet kristall klara vattnet. På båten solade jag och så fick jag smaka på Paella ( spansk mat).

Måndagen 10.4.2017. jobbade jag utanför kontoret där jobbade jag med att dela ut broschyrer om båtturerna och försöka sälja aktiviteter. På fritiden har jag solat och chillat på stranden, ätit gott och njutit av värmen och den rika spanska kulturen.

Likes

Comments

Under min 4de period 2a året har jag arbetat med ett marknadsföringsprojekt som går under kursen " Kommunikation och marknadsföring". Projektet gick ut på att marknadsföra Gamla malmen & Hembygdsmuseét i Pargas, och dömdes även som mitt yrkesprov. Jag arbetade med 360- kamera och VR dataprogram som jag självständigt pluggat mig fram på. Jag besökte en stuga på Gamla malmen som jag fotade i, och även utanför stugan. Sedan laddade jag upp bilderna på RoundMe och byggde upp virtuella rundturer i utrymmen. Jag höll kommunikationen med min arbetsgivare via Mail, telefon samt möten. Under projektets gång arbetade jag även upp Projektplan, Rapport och kundundersökning.

Mitt yrkessprov höll jag som presentation för min arbetsgivare från Pargas Hembygdsmuseém samt mina lärare för kursen.


Likes

Comments