Hello hi!


Det här med att fylla i olika formulär,, få olika referenser, gå på hälsokontroll, scanna hit och dit låter jobbigt, and believe me it is. Jag har dessutom lyckats förstöra ett av mina dokument (fråga mig inte hur) så mina uppgifter gick ihop med varandra och allt blev oläsligt. Sen som grädde på moset så förändrades det original formuläret, det som är helt tomt och jag som skulle fylla i, vilket har gjort att det tar ännu längre tid. En helg har nu passerat och jag kunde inget göra eftersom STS (den organisation jag åker med) har stängt på helgen. Till slut, idag, kunde en gullig själ hjälpa mig så nu är allt ifyllt på korrekt sätt. Igen. Håller tummarna att inget mer händer.


Jag tänkte gå igenom alla dokument en gång till senare ikväll för att se så jag inte glömt något. Under tiden så tänkte jag dela med mig varför jag valt att bli au pair, varför just England och varför jag valt att åka med en organisation. Dessa saker har ingen magisk förklaring som ni kommer bli helt ställd av, men förhoppningsvis så förstår i mina val bättre. I många fall är det roligt att veta vad andra tänker, det tycker i alla fall jag. Dessutom har jag inget annat spännande att dela med mig av för tillfället heh.


Varför au pair?

För det första tycker jag det är intressant att se människors utveckling och under småbarns fasen händer det mycket. Att få vara en del av en individs uppväxt ser jag som en ära eftersom man kan få se så många olika sidor, man är även faktiskt med och påverkar och lär ut. Sen har jag alltid haft barn i min närvaro under hela min uppväxt på ett eller annat sätt så såklart fastnar. Jag gillar att få vara med barn. Dessutom får jag som redan är vuxen en en extra chans att bli barn igen: ge mig ett pussel, memory eller täckbyxor så kommer mitt inre barn fram igen. Tillbaka till min fråga. Jag vill huvudsakligen bli au pair för att få två sidor av det goda: få umgås med barn och få se andra delar av världen.


Varför England?

Varför inte? Som jag skrev i mitt första inlägg är England mitt "här hör jag hemma"-land, det vill säga så har jag blivit helt förälskad i platsen. Mamma och jag såg förr på TV program som "Morden i Midsomer" och "Hem till gården" så båda har fått en kärlek till just England. Och ja vi vet, allt ser inte alltid ut som på TVn. Därför är det bra att jag fått en inblick hur det faktiskt är där. 2015 var jag och mina klasskompisar blev vi placerade i antingen Oxford eller Brighton en vecka tillsammans med EF. Trots att vi bara fick se en väldigt begränsad del så gillade jag atmosfären, byggnaderna, dialekten och människorna för mycket och har som mål att flytta dit. Något som snart ska bli verkligt även om det inte är permanent.


Varför en organisation?

Jag har hört och läst om personer som åkt utan en organisation, men så vågad är inte jag. Inte första gången i alla fall. Som tidigare skrivet har jag valt att åka med en organisation som heter STS för att få den extra tryggheten samt hjälp på traven med papper och så vidare. Det som gjorde att jag valde STS var främst det varma välkomnande jag fick under en informationsträff som vi hade genom Skype. Jag fick svar på mina frågor plus lite till eftersom det var fler intresserade med i samtalet. Eftersom det här är något helt nytt för mig behöver jag känna mig trygg och säker.. Förutom det så var priset en avgörande del. Jag vet inte hur mycket billigare eller dyrare det blir att åka privat, men personligen var det inte alldeles för dyrt för att säga nej.


Det var allt jag hade att bjuda på för stunden. Jag ska börja korrekturläsa mina papper och sedan skicka iväg dom. Snart är det dags!

Tack och adjö!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hello hi och välkommen!


Välkommen familj, vänner och främlingar! Varsågoda, sitt ner och förbered er för vad lilla jag ska berätta!


Det är fortfarande ganska overkligt att denna tanke, denna lilla dröm, snart ska bli min verklighet om ungefär 4 månader. Jag ska alltså jobba som en au pair i England, bo med en engelsk familj, uppleva deras kultur i minst 9 månader. Förstår ni vad jag precis skrev? För det gör inte jag riktigt. ska flytta till ?! Mitt "här hör jag hemma"- land, snart kommer jag!


Tanken bakom denna blogg är likt många andra bloggande au pairer: jag kommer informera om hur processen för att bli au pair går till, hur jag gick till väga och skriva den obligatoriska packlistan. Såklart kommer jag även berätta om mina upplevelser och publicera bilder för att visa er hur fint det är där. Det sista jag behöver göra innan det hela drar igång är att få några referenser ifyllda och genomgå en hälsokontroll, sedan börjar den riktigt spännande biten; själva matchningen! Jag ska alltså hitta en värdfamilj som jag sedan måste matcha med, det vill säga så måste både jag och familjen gilla varandra. Vi ska trots allt leva tillsammans under en längre tid.


Bloggen kommer bli som min dagbok där jag kan titta tillbaka och återuppleva mitt äventyr i England. Därför kommer jag uppdatera så ofta jag kan, för min egna skull men även de som är intresserade. Denna resa är en av de största händelserna jag någonsin har gjort and I'm so excited (and I just can't hide it)!


Nu är jag klar för denna gång. Ni får stå upp igen.

Tack och adjö för nu! :)


Likes

Comments