Simrishamn

Hej på er!

Är allt bra? Haft en bra helg? Det har jag, trots att det inte blev som planerat, eller rättare sagt som jag förväntat mig. Ankan och jag möttes på tågstationen runt 09.00 lördag morgon för att vi skulle åka till Simrishamn.

Resan började med att vårt tåg var försenat över 30 minuter, till slut blev det inställt och vi fick ta tåget efter istället. Vilket var riktigt surt eftersom det regnade och var kallt. Men vi hade bestämt oss för att åka oavsett väder och förseningar. Vi hade ju hela dagen på oss!

När vi väl kommer fram, typ 3 timmar och 30 minuter senare. Vi var alltså framme 12.38 i Simrishamn och då fick jag en känsla av att jag var besviken. Vi gick till turistbyrån där vi skulle hämta en karta för att hitta vart vi skulle. Våra planer var att besöka lite sevärdheter som vi hittat genom en internet. Nämligen en slinga där 14 sevärdheter fanns med. Vi var intresserade av 4 - 5 stycken.

Tänk er! Gator där man kunde se ett bevis på hur Simrishamn förenar gammalt och nytt i en levande miljö, En gata som var känd för sina pastellfärgade låga hus, en gammal kyrka, ett museum och några trädgården som skulle ha spännande saker att berätta.

Vi hade i alla fall målat upp riktigt trevlig rundtur med magiska bilder att ta på dessa fynd som är utsatta som sevärdheter. Vi blev ganska besvikna båda två. Det var inget att hurra förr och jag hade absolut inte satt det på en karta för sevärdheter, så intressant eller vackert var det inte. Förstå mig inte fel, det var en trevlig stad, lite mysig men det kändes lite som min hemstad. Hamnen var riktigt fin däremot.

Vi spenderade runt två timmar där bara för vi hittade inget mer som intresserade oss och tro mig, vi letade men hittade inget. (både på nätet och kartor och annat)

VET ni något som är värt att se i Simrishamn så tveka inte att berätta det, kanske vi ger staden en chans till. 😊

Det som var bäst med hela trippen var Muséet och hamnen. Vi satt i hamnen och åt vår lunch i lite duggregn, mysigt. Jättefin hamn.

Jag träffade min granne i Simrishamn också, han satt och fika med några polare. Vi både två sa typ: "Vad gör du här?". 😂 Lite kul faktiskt.

Vi hade vilket fall som en trevlig resa och en trevlig kväll. Vi var hemma runt 17.30 och bestämde oss för att äta mat ihop och sen dricka lite gott. Det blev lite kortspel på det sen utgång. Men endast vatten ute! 😂

Glöm inte klicka in på detta inlägget och ge oss tips på vart vi kan åka i Skåne.

Ha en fin söndag! Kram😘

Gillar

Kommentarer

jennifermarie
jennifermarie,
Jag gjorde min gastric bypass operation i Simrishamn 😊 Ni kommer få uppleva mycket på er Skåne resa, kul att få föja den 😊 nouw.com/jennifermarie
Michelle
Michelle ,
Surt att allt med tåget blev inställt förstår att det inte kändes så kul . Men det är ju inget logen lite vad man gör det till o hoppas ni hade trevligt även lm det inte blev som ni förväntade er michellefrandell.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229