Hej pÄ er!

Vi Àr precis hemkomna frÄn badhuset, sonen och jag. Vi har simmat, busat och fikat och nu Àr vi ganska trötta bÄda tvÄ. Han sitter och leker och jag ska plugga, tror jag kommer behöva kaffe. Vilket fall som tÀnkte jag först berÀtta lite om Fitchallenge som jag nÀmnt tidigare.

Jag hörde om detta genom Facebook, sÄg det pÄ en av mina vÀnners sida och tÀnkte direkt att jag ville haka pÄ. Jag fick med min syster ocksÄ, sÄ vi bÄda Àr med. Det hela handlar om att man ska fÄ vÀgledning till en mer hÀlsosam och aktiv livsstil.

Fitchallenge Àr pÄ 8 veckor och den innehÄller personlig coach, bodyscanning, livsstilsanalys och optimering av din kostplan. Man börjar utmaningen med att göra en bodyscanning och sen gÄ igenom vad din kroppscanning sÀger om dig.

Varje vecka Ă€r det 2 trĂ€ningspass, pĂ„ 1 timme vardera, tisdagar och torsdagar. Det Ă€r massa olika övningar som man gör och trĂ€ningspassen varierar en del. Man anvĂ€nder bara sin egen kroppsvikt och trĂ€ningen Ă€r anpassad sĂ„ att den passar alla, trĂ€ningsgalning eller nybörjare. 😂 Jag tycker att trĂ€ningspassen Ă€r roliga och man kan sjĂ€lv bestĂ€mma hur mycket man vill ge, om man vill utmana sig sjĂ€lv eller bara röra pĂ„ sig. Coacherna Ă€r trevliga och fĂ„r en att vilja fortsĂ€tta, att utmana sig sjĂ€lv. Jag Ă€r superglad att jag hittade detta och jag kommer fortsĂ€tta!

Man fÄr 3 bodyscanning, 1 innan utmaningen börjar, en efter 4 veckor och en nÀr utmaningen Àr slut, alltsÄ efter 8 veckor.

Min syster och jag började trĂ€na 21 maj och har nu varit med i 5 veckor. Det Ă€r alltsĂ„ 10 pass pĂ„ 1 timme vardera. Efter 4 veckor gjorde vi en mellanscanning. Jag var orolig att mina resultat inte skulle ha Ă€ndrats..... det jag var mest orolig över var faktiskt VIKTEN. Fast jag egentligen inte borde men nĂ€r jag sĂ„g resultatet efter bara 4 veckor sĂ„ var jag otroligt NÖJD.

Första bodyscanningen:

Vikt: 75,3 Kroppsfett: 34,6 % Kroppsvatten: 48,8 % Muskelmassa: 46,8 kg Fysisk rating: 2

Benmassa: 2,5 kg KCAL: 1502 Metabolisk Ă„lder: 45 Ă„r Bukfett: 4,5 BMI: 25,7

Mellanscanning: (efter 4 veckor)

Vikt: 76,4 Kroppsfett: 29,3 % Kroppsvatten: 52,7 % Muskelmassa: 51,2 kg Fysisk rating: 6

Benmassa: 2,7 kg KCAL: 1616 Metabolisk Ă„lder: 33 Ă„r Bukfett: 3,5 BMI: 26,1

Jag hade gÄtt upp 1 kg i vikt men eftersom jag fÄtt mer muskler sÄ var det inte sÄ konstigt. Att min fysiska rating hade tagit sÄnt hopp och metaboliska Älder gÄtt ner gjorde mig riktigt glad.

Fysisk rating 2 innebĂ€r: Övervikt. Har hög fettprocent och normal muskelmassa.

Fysisk rating 6 innebÀr: Normal + Har normal fettprocent men lite högre Àn normal muskelmassa.

Den metaboliska Ă„lder förstĂ„r ni vĂ€l sjĂ€lv 😄 Jag Ă€r 32 Ă„r sĂ„ att min kropp var som en 45 Ă„rings kĂ€ndes förjĂ€vligt att höra.... 😂 nu Ă€r den nere pĂ„ 33 Ă„r och det kan jag acceptera! 😃

Ser fram emot att se mina resultat efter 8 veckor! đŸ’Ș

Det bĂ€sta av allt Ă€r att man har roligt nĂ€r man trĂ€nar, man trĂ€nar tsm med mĂ„nga mĂ€nniskor, igĂ„r var vi ca 35 pĂ„ trĂ€ningen. Ibland mer, ibland mindre. Min motivation som varit borta sĂ„ lĂ€nge kom tillbaka efter första passet, jag trivs sĂ„ bra med denna trĂ€ningen. 👌😀😀😀😀

Gillar

Kommentarer

jjaneberglund
,
SĂ„ himla bra jobbat, fina resultat! nouw.com/jjaneberglund
Kamilla
,
Vad spĂ€nnande och intressant. Det verkar ju toppen. Kul nĂ€r du ser positiva resultat redan nu😊kamillaskamera.com/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229