Planen var fulla av bränsle och fungerade som terroristernas bomber. Från de våningar där planet träffade började människor hoppa ut, 300-400 meter ovanför gatan. I valet mellan att brinna ihjäl och att hoppa mot en säker död var det minst tio personer som valde att hoppa.

Mindre än en timme efter det kraschade ett tredje flygplan in i försvarshögkvarteret Pentagon som började brinna. Som ännu ett led i terrorattackerna störtade ett fjärde plan i Pennsylvania. Planet var också kapat och på väg mot Washington och Vita huset, men nådde inte fram.

Tvillingtornen stod snabbt i ljusan låga och med en halvtimmes mellanrum rasade de två tornen. Närmare 3000 personer dog vid attacken mot World Trade Center.
USA pekade snabbt ut att saudiern Usama Bin Ladin låg bakom attentaten. Bin Ladin stred 1979 tillsammans med rebeller mot Sovjetunionen i Afghanistan. Efter att ryssarna hade dragit sig tillbaka bildade han al-Qaida-nätverket, en internationell sammanslutning av islamiska fundamentalister. Al Qaida betraktade USA som sin främsta fiende."

Tänk att det är 17år sedan denna tragiska händelsen ägde rum. Jag minns hur chockad jag var, hur chockade alla var. 💔

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
,
Jäklar 17 år redan va tiden går fort !!!nouw.com/jagochminahjärtan
sofiefriden
,
Ja det har verkligen gått många år, ändå minns man det som igår.nouw.com/sofiefriden
Therese Carlsson
,
Oj har det redan gått 17 år www.nouw.se/Mammatill2prinsar
sofiefriden
,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229