Header

Slut resultatet
Utvärdering

Under årens gång i skolan har jag jobbat med väldigt många olika tekniker & material som lera, skulptur, kartong & Fotografering. Men jag har aldrig riktigt jobbat med akvarell på "Riktigt" innan som jag har gjort under dessa veckorna.

Eftersom jag känner mig säker på de andra momenten vill jag utmana mig själv och kliva ur min comfort zone. Så där av hade jag bestämt mig redan innan att jag visste att jag ville jobba med akvarell i projekt två med tema drömmar. Så jag visste att jag kan göra exakt vad jag vill för inga individer har samma drömmar så här var min chans att göra exakt vad jag vill.

Men min ide torka stoppade mig. satt en hel lektion och scrollade igenom olika sidor som Instagram, pintrest och bilder på google med hopp om hitta inspiration. Till slut kom jag fram till att jag ville måla ett ansikte, dels tycker jag att det är svårt att skissa ett ansikte men även att få ihop proportionerna och enheten. Men jag ville trots allt kliva ur min comfort zone och jag viste att jag inte hade något att förlora.

Samtidigt som jag ville måla ett ansikte ville jag få inte få själva ansiktet självklart så där av fick jag inspirationen till trädet. Jag hade en bild i huvudet där jag visste hur jag ville att mitt slutresultat skulle bli och nu efteråt måste jag ändå berömma mig själv då resultatet blev väldigt likt min tanke.

Som tur var gav jag inte upp i de svåra situationerna som jag var när på att göra ett antal gånger då jag inte blev nöjd med enheten. Som tur var kom Pernilla till undersättning och hjälpte mig och visade hur jag skulle tänka när jag skissar ett ansikte. Hur man kan rita ut linjer för få rätt med ögat och näsan. Jag tog hennes ord och försökte skissa om det högra ögat minst tre gånger innan jag blev hyfsat nöjd.

Tillslut när jag kände mig nöjd med skissen kollade jag genom en pärm med olika tekniker när det kommer till akvarell. jag testade lite olika tekniker men upptäckte ganska fort att jag ville använda mig utav "Rispa med penselns skaft" för få in korturerna i trädet. Jag valde även att använda mig utav färgerna grön och blå då färgerna ger ett lugn i bilden som jag var ute efter.

Som sagt är jag väldigt nöjd med mitt resultat. Bilden förmedlar ett lugn samtidigt som en ensamhet som tillsammans blev en väldigt bra kombination färgmässigt men även utryckmässigtv.

Jag hade absolut gjort samma sätt som jag har gjort under dessa veckorna. Att bestämt sig för en teknik och där efter leta inspiration. Utmana gärna dig själv och gå utanför comfort zonen då man lär sig utav sina mistag som man sedan lär sig utav.

Procesen, vecka för vecka:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Projekt två, drömar

På dagens bildlektion har jag äntligen börjat färglägga min bild i akvarell men även ändrat lite små detaljer innan som ögat exempel. Det högra ögat har jag fått ändra och flytt för få ihop ansiktet men jag är inte riktigt nöjd men med färg på så ser det lite bättre ut!

Jag har använt mig utav en färg kombination av grön och blå vilket jag tycker passar väldigt bra in i bilden eftersom det blir stilrent men ändå ett djup med skuggningen av det mörka till det ljusa på kanterna. Jag har även använt mig utav en teknik som jag i nuläget inte kommer ihåg vad det hätte men man tog den bakre delen på penseln och drog så fick jag fram de mörka linjerna i trädet som symboliserar grenar i mina ögon.

Nästa lektion ska jag fortsätta med detaljerna och skugga mer med akvarell färger!

Likes

Comments

Bildprojekt 2 med tema Drömar.

På dagnes lektion så har jag jobbat med projekt två med temat drömmar. Jag har fortsatt skissa på en skiss som ska föreställa ett ansikte där ett trä växer in i ansiktet och som ska finnas i bakgrunden. Tanken är att jag nästa lektion ska fortsätta att fixa slut tachen med de fina små detaljerna som jag inte har hunnit att fixa iordning idag. Förhoppningsvis kommer jag även kunna börja färglägga med akvarell nästa vecka och börja avsluta projektet så jag kan lägga tid på projekt två med fotograferingen och bildredigeringen.

Likes

Comments

Vi i klassen kom fram till att våra teman på bildprojekten ska vara Sport och drömmar som vi ska jobba med under vårens gång. Jag valde att göra ett ganska stort projekt i temat Drömmar och därför kommer projekt två (Sport) ”bara” vara fotografering inom sporten konståkning. Kan låta rätt enkelt man jag har valt att leka med kamerans inställningar på det projektet som avancerar det mer än automatiska inställningar.

Inom projekt ett som jag valde att förmedla drömmar så håller jag på att göra en 3D låda som ska föreställa Harrods finaste och lyxigaste avdelning. För vilken kvinnas dröm är inte att gå in på Harrods och plocka till sig alla fina väskor av världskända designers??

Jag hittade min inspiration till detta arbetet på en liten mini resa till London för någon månad sedan. Då ansåg jag att det var en perfekt ide till bilden eftersom jag kan få in många olika tekniker i mitt arbete. Vilket passar mig perfekt! Att få chansen att jobba med både lera, papper, färg och grafitti tänkte jag skulle vara perfect. För det är inte ofta som man har chansen att testa olika tekniker som jag har med i detta arbetet.

Jag är långt ifrån klar med projekt ett och två i nuläget men inom kort bör jag vara halt klart vilket jag längtar efter! För få se resultatet efter ett stort arbete som tar tid är alltid lika roligt att få se det slutliga resultatet!

Likes

Comments

Hej på er! Idag har tiden gått extremt fort så det känns som om jag inte har hunnit så mycket idag. Det jag har gjort idag var att jag började arbeta med lufttorkande lera för bygga på mina stolpar. Tappade mitt tålamod tillslut då leran var svårarbetad och rev bort allt. Istället för leran fixade jag stolparnas grund som ni ser på dem. Där efter började jag med att spraya stolparna vit. Färgen tog slut och vi skulle ändå börja plocka ihop för dagen så blev bara halvklar idag.

Xoxo

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med min 3D Box och det har gått hyfsat bra! Känns som om tiden har flugit iväg och jag inte har hunnit så mycket idag. Men jag har börjat med mina pelare som ska vara i boxen och sedan har jag målat boxen idag igen med ett andra lager. Annars har allt flutit på så känner mig redo inför nästa vecka nu!

Likes

Comments

Idag har jag börjat med det egna arbetet inom drömmar och sport. Började lektionen med att skissa lite vad jag ska göra inom arbetarna.
Och där efter har jag gjort en mer Morgan men slarvig skiss hur mitt arbete med drömmar ska bli. Jag är inte jätte nöjd med skissen men man ser vad det ska föreställa om man har varit på Harrods i London. Budskapet med detta arbetet är tjejers drömmar. För vilken tjejs dröm är inte att gå längs en väg som aldrig tar slut som är omringad utav fina märken.

Efter min skiss började jag måla i en kartong då tanken med arbetet är att det ska vara i 3D och att jag ska jobba med många olika teknik er och material.

Likes

Comments

Tredje lektionen och nu är bildmappen klar!

Hej på er! Nu är mappen klar så idag kommer detta inlägget handla om utvärdering utav mappen. Jag kan börja från början och berätta från min ide till färdig produkt.
Uppgiften var att göra en mapp där vi ska samla alla våra skisser och arbeten från terminen. Mappen ska spegla sig själv genom beskrivning i form utav konst. Och jag är en tjej som älskar att resa, ett utav mina favoritresemål var helt klart San Francisco där jag har hämtat mest inspiration för min mapp. Det ser man i huvudsakligen bron som är själva symbolen för den underbara staden i Kalifornien. Jag har valt att ha bron i centrum då den ska synas mest för få mer fokus på den än omgivningen.

Från början hade jag även tänkt att ha en solnedgång i bakgrunden med fina värma färger som precis har kommit halvvägs ner över havet. Men om jag skulle måla en solnedgång i värma färger så hade bron tappat fokuset och smält in i färgerna där va jag valde att göra en ljusblå himmel så det inte skulle hända. Eftersom jag hade tänkt ha solnedgången så har jag målat skuggor ifrån skyskraporna men fick inte bort skuggningen så där av är den klar.

I färgläggningen har jag valt att använda mig utav färgpennor för jag är mer bekväm att arbeta med pennor än pensel. Men det är självklart inte bara därav. Det är även för jag tycker att det är enkelt att måla med pennorna då man kan bestämma hur hårt man ska måla vilket gör att en penna kan få fler olika nyanser.

Under arbetets gång har det gått väldigt bra för mig. Jag har jobbat effektivt och noggrant med mitt arbete. Jag har även bollat idéer med vänner om hur jag kan ändra och förbättra men det gav inget resultat för mig tyvärr men det är alltid roligt att höra andras tankar kring projektet. Men nu är min mapp klar efter ca två lektioner och degvätskan dax att börja planera nästa projekt!

Xoxo

Likes

Comments

Andra lektionen:

_______________________________________________________

Hej och välkommen till min blogg som jag gör genom skolan för mina bildlektioner för lärarna ska kunna gå igenom innan betygsättning. Här kommer du få lov att se ett inlägg varje måndag fram till skolavslutningen då vi slutar nian. Jag är en elev med A i betyg i ämnet bild vilket jag ska hålla fram till betygsättningen. Hoppas att ni kommer att följa mig och se vad jag skapar.


Ovan ser ni våran startuppgift. Detta är andra lektionen idag och vi håller på att göra en mapp. Mappen är tillför att samla våra uppgifter i under terminens gång.

Som jag hoppas att ni kan se så förmedlar denna mappen saker som jag gillar. Mappen är långt ifrån klar men de stora hela handlar den om resa. Vilket är ett sort intresse för mig! Bilden speglar mestadels SAN Fransisco, Kalifornien och en strand i hörnet för Västindien eller en annan strand. Det ska även bli en solnedgång i mitten då jag älskar solnedgången/uppgångens färger. Så härliga!

Nästa lektion ska vi fortsätt så är ganska säker på att jag kommer bli klar med färgläggningen då! Ses nästa vecka!

Om du är mer intresserad utav mig kan du kolla in min blogg @Madeleinepil ​ som jag bloggar på tre gånger varje dag! Där får du följa min vardag i mestadels bilder då jag har ett stort intresse för fotografering!

Xoxo

Likes

Comments