Den här veckan har varit den hektiskaste och mest omvälvande på länge. Besked om studieplats, körkort och lägenhetssökande (med god framgång) på samma vecka! Allt detta medan vi har haft gäster mest hela tiden.

Nu börjar det äntligen kännas som om jag lever. Så medan jag tar vara på de sista lediga dagarna innan jobbet börjar, får ni njuta av bilder från en kväll förra veckan då det stod grillmat och sangria på schemat. Folk hade bara ben och det kändes för första gången i år som en äkta sommarkväll med allt vad begreppet innebär.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I torsdags gled jag runt i mina nya byxor och försökte febrilt bocka av allt som stod på att göra-listan innan hela familjen satte sig i bilen för att längs slingrande vägar åka mot vår slutliga destination.

Tidigt på fredagsmorgonen ringde väckarklockan och alla som befann sig ute hos min mormor och morfar åkte till sommartorget för att köpa färska grönsaker och nybakat bröd. Sedan dess har vi 15 personer som huserat här ätit gott i upprepade omgångar, suttit ute på verandan tills myggen blivit olidliga,spelat badminton på gräsmattan och tagit svalkande dopp i havet. Ikväll bär det av hemåt.

Likes

Comments

Lördag. Vänner. Skumvin.
Hår som lockas. Skratt som klingar. Solen som aldrig vill gå ner.


Likes

Comments

Känns så vuxet att få prylar till ett framtida hem. Älskar det. Den här vasen ska garanterat få följa med mig när (läs om) jag flyttar. En enstaka kvist nerstucken i den, tänker jag mig: något spretigt med gröna inslag. Alternativt får den stoltsera som sådan.

Likes

Comments

Igår, när jag mådde lagom bra efter att ha varit ute och dansat halva natten, kände min bror och jag inte för att laga mat. Istället fick han äran att cykla efter pizza. Han beställde någon ultrafräsch variant med parmaskinka, parmesan och ruccola - jag en med falafel och getost, på glutenfri botten såklart. Inser dock i efterhand att falafelbollarna mest ser ut som flottiga köttbullar, men det är alltså falafel(!!).

Likes

Comments

I onsdags bestämde jag mig för att åka på utfärd till Åbo där kusinerna huserar. Vi åt födelsedagslunch vid ån, shoppade och pratade i kapp. Jag norpade åt mig brillorna på bilden för en billig peng. Anna, å sin sida, shoppade loss.

I ett skede spenderade vi tid på en tandläkarmottagning. Där är bild nr 2 tagen. Det var en välbehövlig paus pga vädret var stekande hett och mina långbyxor inte optimala...

Nästa dag åkte jag hem i ösregn. Fördrev tid på bussen genom att inta podd efter podd och äta wraps med kikärtsfyllning. Sen: back to reality.

Likes

Comments

Påfyllning av det absolut bästa jag vet i hudvårdsväg. Älskar att smörja in huden med oljan på kvällen och morgonen därpå vakna med en hy som känns lugn, återfuktad och full av lyster. Massa plus för att den är organisk och bara innehåller naturliga ingredienser! Jag väljer alla gånger sådant framför svindyra krämer som är fullproppade med kemikalier och utlovar den ena mirakelkuren efter den andra.

Likes

Comments

I lördags fick jag och resten av gänget äntligen sätta mössorna på huvudet och skåla för friheten. Det kändes härligt, men samtidigt lite vemodigt. Hejdå till tryggheten, liksom.

Studentdagen var hur som helst så jävla rolig. Både hemma, där jag fick öva på att mingla loss, och efteråt i stan, där vi skrattande virvlade runt på dansgolv tills benen inte bar längre och solen letade sig fram.

Nu, däremot, återstår bara frågetecken. Vad händer här näst? Var befinner jag mig om så lite som ett par månader? Inträdesprovet är skrivet men inget garanterar att jag beviljas en studieplats. Om inte, får jag börja smida nya planer. Jag vill resa, det vet jag. När ska jag se världen om inte nu? Och om jag istället lyckas norpa åt mig den där studieplatsen, då är det flytt som gäller.

Hur det än blir, så räknar jag med förändring och nya äventyr. Det är nästan så att jag smålängtar till hösten...

Likes

Comments

Det är sommar. Jag har lov. Och eftersom jag är ledig i en månad, och har upptäckt att jag är sämst på att vara just det, tänkte jag att någon form av projekt skulle passa bra. Så jag skapade den här bloggen. Tänker mig att den får agera underhållning den här månaden och sen får jag se hur det känns. Kanske håller jag den vid liv, kanske uppdaterar jag den sporadiskt, kanske rinner det hela ut i sanden som så mycket annat.

Likes

Comments