Header

Visst ska man bekräfta sig själv. Det gör jag ofta och känner mig stark och välmående i mitt eget sällskap. Men även om jag har en bra självkänsla och är stark så påverkas jag av vilka jag umgås med. Energi smittar. När jag är lycklig och har hög energi finns det människor som kan trycka ner mig. Säga jag är jobbig och hitta fel på mig. Detta tar ner min energi även om jag vet att jag är en bra människa. Sedan finns det vissa människor som höjer mig och får mig att känna mig älskad. Dessa måste jag omge mig med. För det är lätt att bli sårad och ta åt sig när vissa människor trycker ner än. Jag kan ta kritik om det är från människor som inte står mig nära. Men när man har en partner eller vän som kritiserar måste man vara stark nog att klippa banden innan man börjar känna sig otillräcklig. För jag höjer och ser det fina i andra människor och kan dom inte göra det i mig så är vi för olika. För att vara den bästa versionen av sig själv måste man vara omkring människor som uppskattar än. Man har alltid ett val när man mår dåligt, och det är att förändra det som trycker ner än. Stå upp för dig själv och gör det som får dig att må bra. Du räcker till som du är och får någon dig att känna något annat, så passar du inte med den människan. Vi är alla olika och man kan inte vara omtyckt av alla.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det finns en väldigt stor skam i att må dåligt. Många är rädda för att berätta när man inte mår bra. Man är rädd att ses som svag och negativ. Något som jag brukar tänka på när jag ska stötta någon som mår dåligt är att jag sätter mig in i deras situation och bekräftar att jag förstår dennes känslor. Så att personen känner sig sedd och hörd.

Sedan ger jag mer än gärna råd för vad som brukar få mig att må bättre. 

Att ha någon som ger en stöd är otroligt viktigt och det är därför jag brinner för att hjälpa andra, då jag vet hur viktigt det har varit för mig. 

Kärlek, stöttning och goda råd är plåster på själen som hjälper en att hitta styrkan inom sig själv.

Likes

Comments

Solen lyser in i mitt fönster, önskar den kunde ta bort ditt mörker. Men inget ljus kan hjälpa den som väljer att blunda, och detta får mig att undra; Vad krävs för att du ska må bra? Jag har inte en miljard! Önskar du kunde se allt du har och känna tacksamhet nån gång. Släpp dina höga krav, du har redan anledning till att vara glad. Varför måste du mista det du har för att inse att det varit bra? Du vill bara ha mer, fastnar i allt som är fel. Men ingen glädje kommer att ske, förens du väljer att öppna dina ögon och se. För du har ju ändå ett val att fokusera på det som gör dig glad, ignorera allt som bara drar dig ner och börja att lev! ❤️

Likes

Comments

Alla mår vi dåligt ibland, och det är viktigt att sörja om något jobbigt har hänt. Men det är också viktigt att man inte fastnar i nedstämdheten. För det är lättare att må dåligt än bra, det är lättare att ge upp än att kämpa och när vi mår dåligt väljer vi ofta den enkla vägen, då vi känner att vi inte har ork till något annat. Men vi orkar så mycket mer än vi tror och det är genom att utmana oss själva som vi blir starkare. Jag har hela mitt liv valt den enkla vägen när saker blir tufft, gett upp och lyssnat på min kropp som sagt åt mig att jag behöver trygghet, lugn och vila. Detta bottnade mycket i rädslor. Jag led av prestationsångest och var livrädd att misslyckas då jag hade väldigt lågt självförtroende och självkänsla. Nuförtiden mår jag sällan dåligt. Jag har lärt mig att jag måste förändra det jag är missnöjd över, och det jag inte kan ändra på måste jag sluta älta och fokusera på. Jag har lärt mig att sluta vara rädd när jag inte är i fara. Jag har insett att jag har så mycket att vara tacksam över och jag påminner mig själv om det dagligen. När jag misslyckas ger jag inte längre upp, då jag vet att man lär sig av sina misstag och nästa gång man försöker är man en bit närmare målet då man har mer insikter och är kunnigare än innan. Men den största och viktigaste förändringen jag har gjort är att jag har börjat träna. Förutom att träningen ger mig energi, så har den fått mig att inse att jag orkar mer än jag tror, den har lärt mig att man ibland måste göra saker som är jobbigt för att bli starkare. Att kämpa hårdare när det blir tufft och att inte ge upp. Hjärnan är som en muskel som måste tränas. Jag har det senaste året klarat av press, stress, motgångar, separationer och jag känner mig starkare än någonsin. Visst har det funnits dagar som man har gråtit och känts sig låg, men sedan har jag valt att resa mig, även fast det har känts som att jag inte orkar. Jag har då tagit en promenad eller gått till gymmet, träffat en vän/familj och vips så mår jag lite bättre och jag inser då att jag har kontroll över mitt eget mående. När saker blir tufft blir jag tuffare. För jag vet att jag klarar det, för jag har klarat det förut💪🏻

Likes

Comments

Ibland fastnar vi i att fokusera på det som vi är missnöjda med i livet. Det är lätt att få tunnelseende när livet ger en motgångar. Det krävs träning för att kunna se förbi dem och att inte glömma bort allt man har att vara tacksam över. Det vi fokuserar på och intalar oss själva blir vår verklighet.

Likes

Comments