Över helgen har jag varit i Umeå för att hälsa på Moa<3 tog båten från Vasa på fredagen och drog på fest med Moas klass på kvällen. Dansade och hade det bra på Allstar. På lördagen kollade vi på två fotbollsmatcher och åt en såå god pasta på Vezzo tillsammans med Felli, som också var i Umeå över helgen.

På kvällen blev det... fest igen (skräll)! Denna gång gick vi till ett ställe som heter Hundra där det var bra drag och mycket folk.

Sitter nu på båten påväg tillbaka till Vasa där jag ska tillbringa en dag innan jag åker till Åbo igen.

Har varit en rolig helg med bästa Moa. Har verkligen fått en bättre bild av Umeå också när man fått se den ”ur de studerandes syn”.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På torsdag 13.2 var det fastlaskiainen. Började dagen med en föreläsning. Sedan åt vi en super god brunch! Efter det begav vi oss mot vårdberget för att vara med i pulkatävlingen.
Vi hade byggt en pulka med styssen och tyckte vår pulka blev såå fin. Vi hade till och med skaffat rökbomber och allt ;)

Efter pulkandet åt vi pizza och var på mellanfest hos Emma helahalva dagen. Mot midnatt gick vi över till en lönnkrog och dansade resten av natten.

Hade lätt ett av studieårets bästa dagar!! Mest tack vare stysse18<3

Likes

Comments

Nu är det torsdag och det betyder heeelg för mej! Har inte föreläsnigar innan tisdag, så jaa blir en långhelg nu.
I veckan har jag varit (lite) i skolan där vi bland annat lärt oss om olika ljudprogram. Fick spela in när vi sa olika ljud och sedan se hur ”kurvorna” for med grundton och formanter osv.

På onsdagen var jag också och såg min första riktiga handbollsmatch någonsin! Var verkligen jätteroligt och mycket som hände hela tiden. Tyvärr förlorade dock Åbo :( Jag undrar varför inte handboll är en grej i Österbotten?? Hade lätt spelat om det funnits ett lag att spela med...

Nu under helgen lär jag försöka studera, gymma och bara vara med kompisar. Får se vad vi hittar på.

Hade braa!

Likes

Comments

Har varit på ett snabbt besök till Vasa i helgen. Umgåtts med bästis en kväll, ätit maträtter med så fina namn att ni säkert inte ens vet vad det är och myst med min familj.

Ni vet de personer man inte behöver göra något speciellt med, men bara att vara i deras närhet gör en glad. Med sådana personer har jag tillbringat min helg <3

Likes

Comments

Hej på er! Helgen har varit och farit och denna helg har jag faktiskt haft besök. Wilma kom hit från Helsingfors på fredag och vi gick och handlade för att sedan ställa oss i köket för matlagning. Vi gjorde en broccoli-getostpasta som var helt himmelskt god!! Visste inte att vi kunde laga mat men tydligen :))

På lördagen gick vi på stan en stund, åt sushi och läste jag lite inför en tent jag ska skriva denna vecka. På kvällen gymmade vi och åt halloumiburgare.

Åbo bjöd verkligen på strålande sol och ett drömmigt vinterväder under söndagen. Vi tog såklart tillfället i akt och gick en promenad vid Vårdberget och längs ån.

Det var min helg det. Ha de bäst!

Likes

Comments

Hejsan! Har nu varit tillbaka i Åbo i ganska exakt en vecka. Var helt super roligt att komma tillbaka och träffa alla i klassen<3

Under veckan har jag iaf varit ett par timmar i skolan, haft pizzakväll, varit på en drink och gymmat. På onsdag var vi också ett gäng på förfest här för att sedan fortsätta till Börs på back to school party. Känns bra att vara tillbaka till rutinerna igen, är bara min dygnsrytm som behöver ändras lite så är jag helt back on track!

Har också bokat en resa med mina bästabästa vänner till i sommar! Nu har jag mycket roligt att se fram emot!

Haade bra!

Likes

Comments

Igår (4.1) hade vi en riktig girlsnight! Träffades hos Malin och Tia med dem, Wilma och Rebecca. Vi åt massa ostar, kex och drack vin. Ostar tillsammans med vi är det godaste som finns enligt mig!

Vi pratade på, åt och planerade lite inför sommaren. Hade en supermysig kväll med mina fina, fina vänner <3

Likes

Comments

Det har stått tyst här i några månader. Har tänkt mig att jag kunde börja skriva lite mer under 2018 eftersom att det är så roligt att gå tillbaka i sitt arkiv senare och se vad man gjort.

2017 har verkligen varit ett omväxlande år och det mest händelserika i mitt liv. Hela våren mådde jag ganska dåligt p.g.a. Studentskrivningar, press och stress. Sedan har året hela tiden blivit bättre och bättre. Avslutar året med den bästa höstterminen någonsin och blickar framåt mot ett 2018 som jag tror kommer bli minst lika bra!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Massor!! Allting som följde med steget att flytta hemifrån till en ny stad är nog den största förändringen. Annars så började jag studera och upplevde nya städer och länder.

Vilka länder besökte du?
Grekland, Sverige och Norge.

Vilka datum kommer du att minnas från 2017?
Är sämst på att minnas datum så skriver ner några händelser istället. Penkkis, abi-kryssningen, studenten, midsommarfesten på Rhodos, sommardagarna på min villa med kompisar, Håkan och Göteborg, gulisintagningen, julfesten och Norgeresan.

Vad var din största framgång 2017?
Att jag nådde mina mål gällande studentskrivningarna tyckte jag var jättehäftigt tidigare under året, men nu kunde jag ärligt inte bry mig mindre om dem :-) Min största framgång är då helt klart att jag kom in till logopedi vid ÅA!

Bästa köpet?
Rhodosresan 100%

Gjorde något dig riktigt glad?
Mina studiekompisar <3 (och Håkan)

Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra:-)mat:-)fest:-)

Vad var du beroende av?
Kaffe.

Hur skulle du beskriva din stil i år?
Har ändrat min stil ganska mycket i år jämfört med tidigare år. Men den är väl rätt basic för det mesta men ibland med en liten twist.


Vad önskar du att du gjort mer?
INTE STRESSAT INFÖR STUDENTSKRIVNINGARNA!

Saknade du någon?
Mina Vasakompisar har jag saknat hela hösten

Vad har du lärt dig?
Jag kan nå mina mål om jag kämpar tillräckligt mycket.
10:e kranialnerven heter vagus
Hur man tvättar kläder
Glottis är struplocket på latin

Planer för 2018?
Studera, resa mer och ha kul!

Det bästa med 2017?
Att jag trivts så bra med mina studier och fått så många nya vänner<3

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om min resa jag gjorde till Norge för några veckor sedan. På onsdag 13.12 åkte jag från Åbo till Helsingfors för att gå och se finlnds lucia med Wilma. Vi åt också månadens favorit, saffransbulle från espressohouse<3

På torsdag förmiddag flög vi till Oslo. Där träffade vi upp Fanny, som studerat där nu i höst. Hon visade oss hennes fina universitet, julmarknaden Jul i vinterland och ett mysigt fik i Grünerløkka.

Följande dag tillbringade vi också i Oslo. Gick mest omkring på Karl Johans gate och tog en tur till SKAM-skolan. Eftersom att vi är rätt dåliga på att planera så hade det hunnit bli mörkt innan vi tagit oss till Vigelandsparken. Men skulle väl varit fint om där om det varit en ljus, varm sommardag antar jag :-)

Söndagen tillbringade vi i Hamar där vi bodde hos Wilmas kusiner med familj. Vi gick på tur i de bergiga landskapen, åt brunost och julshoppade lite. Mot eftermiddagen åkte vi tåg till Gardemoen och tog flyget tillbaka till Finland.

Var en riktigt bra resa med min bästabästa vän<3 Norge är ett land som verkligen kändes hemtrevligt på alla sätt!

Haade!

Likes

Comments

Helgen börjar ta slut och som vanligt har jag haft fullt upp. Har läst inför vår första tent(!) som vi skriver nästa vecka. Känns väl inte så kul kanske men att läsa hör väl också studierna till så kanske ska börja ta den delen på allvar nu också haha

På fredag inledde vi vårt höstmys med Natalie och Emma. Vi bestämde att vi ska träffas med jämna mellanrum nu i höst och bara mysa för att inte fokusera allt för mycket på höstens dåliga sidor som brukar ta över, iallafall för mej, när det blir mörkt och kallt.

På lördag blev de en shoppingdag och sedan utgång på kvällen. Var till ett ställe som heter Samppalinna som kan vara de finaste stället jag någonsin festat på! Synd dock att de stänger nu till hösten, men lär väl återvända dit nästa sommar.

Denna helg har det ju varit riktig sommarvärme här! 18 grader och soligt, i slutet av september? Det utnyttjades iaf idag när jag och Emma gick ut och gå. Gick för att kolla in Åboslott och åka färja över ån.

Det var min helg deee

Likes

Comments