Vardagen


God förmiddag allihopa!
Idag har jag vilodag och dessutom är det sista jobbkvällen innan jag tar helg. Ska bli hur skönt som helst. Helgen är dock fullproppad med roliga saker såsom bio + middag, basketmatch, kalas och vänner. Ska även få in mitt sista löppass för veckan och badminton.

Ha en härlig torsdag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardagen


Detta är vad jag längtar efter. Bilderna är från senaste resan till Sälen. Får helt enkelt hålla ut, snart bara 6 veckor kvar.
Hoppas ni har en trevlig kväll!

Likes

Comments

Löpning


Förra veckan så fick det bli ett par nya löparskor. Mina gamla var helt slut, vilket dom säkert hade varit i något år. Det var alltså på tiden att skaffa nya. Har nu löptränat i dom några gånger och det känns bra. Fick ont i vaderna dom första passen men det har gått över. Kan ju ha berott på att jag är van vid att löpträna i ett gammalt par med ingen stöttning alls.

Köpte dessa på Intersport och fick jättebra hjälp där. Ytterliggare recensioner kommer efter hand!

Likes

Comments

Löpning


I måndags så körde jag första löparpasset för denna veckan: Kort intervall. Det var tredje veckan så tiden där man är aktiv har ökats från 20 s första veckan till 1 minut. Passet kändes bra och det känns som att jag fått in rutinen på löpning någorlunda. Tydligen så ska det ta upp emot 66 dagar att skapa sig en vana så det är ju bara att jobba på!


För ett tag sen så lyssnade jag på träningspodden med Jessica Almenäs och Lovisa Sandström där dom pratade om att lyssna på ljudbok när man springer. Hade aldrig tänkt på det innan men tänkte att det kunde varit värt ett försök. Testade med Bookbeat och jäklar vad bra det var. Man får något annat att tänka på än att man springer. Speciellt bra tror jag att det är på långpassen.

Nu ska jag ta och byta om för att sticka ut på dagens löparpass, lång intervall!

Likes

Comments

Vardagen

Alla bilder kommer från Pinterest.

Förra våren så köpte jag min älskade lägenhet. Hade varit på otaliga visningar i det området som jag absolut ville bo i, men så blev det torka på Hemnet och jag bestämde mig för att gå på visningen för den enda lägenheten som låg ute. Den låg i ett område som jag inte hade funderat på överhuvudtaget men när jag klev in genom dörren så var jag hemma. Tyvärr vann jag inte budgivningen på den, och inte nästa heller. Men så en kväll när jag satt på jobbet och slökollade på hemnet så såg jag att det kommit ut en lägenhet i exakt samma hus. Efter det gick det fort. Jag ringde banken och fick höjt mitt lånelöfte. Jag ringde mäklaren och la ett bud. Allt på bara några timmar. Och utan att ha gått på visningen. Tog en rejäl chansning helt enkelt. Dagen efter ringde mäklaren och sa att jag fått den!

Detta var i juni 2016 och vi startade renoveringen direkt. Det tog tid då vi har renoverat hela lägenheten förutom badrummet men så i slutet av september kunde jag flytta in. Lägenheten är inte klar än men vi tar mysteg framåt. Bilderna ovan ärvad jag tycker om för stil. Gillar sova färger såsom vitt, beige, svart etc.

Kommer slänga upp lite bilder på hur jag har inrett när det börjar att bli mer klart. Så håll utkik!

Likes

Comments

Motivation


Andra delen för mig i min Svenska Klassiker var Vätternrundan. Jag hade en känsla innan själva loppet av att detta skulle bli det absolut jobbigaste och jag hade väldigt rätt...

Vi startade lite efter klockan 12 på natten vilket jag tyckte var väldigt härligt. Det innebar nämligen att vi fick cykla en bra stund och en bra bit i ganska lugnt väder. Ingen vind och inget regn alltså. När vi passerade Gränna så hade det börjat ljusna vilket var väldigt skönt. Tyvärr började de regna strax innan Jönköping så vi var väldigt frusna när vi stannade där för mat.

Men oj vad gott det var med mat!
Köttbullar och mos. När maten sedan var uppäten var det bara att sätta sig på cykeln igen och fortsätta. Nu började den riktiga kampen. Vädret blev sämre och sämre så när vi skulle passera Habo-backen stod regnet som spön i backen. Konstigt nog så var detta min bästa period. I och med att det var ett tag sen jag cykla så kommer jag inte riktigt ihåg var det slutade regna, men har ett svagt minne av att det kan ha varit runt Hjo. Där stannade vi väldigt länge faktiskt. Vi började med att käka lasagne och det smakade ännu bättre än maten i Jönköping. När vi hade gjort det så tog vi faktiskt massage. Jag hade fått så fruktansvärt ont i axlarna och skulderbladen så det gick knappt att sitta på cykeln. Det hela blev lite bättre och vi fortsatte.

Sista biten var riktigt tuff för mig. Jag hade ont i nacke/axlar, rumpan, fötterna, händerna, magen, ja nästan överallt. Var på bristningsgränsen ett flertal gånger men jag lyckades bita ihop. När jag dock rullade in i Motala efter över 16 timmar på cykeln var det inte långt till tårarna. Det var en sådan lättnad att få gå av cykeln och ta av sig cykelskorna. Efter några minuter här fick jag tillbaka känseln i fötterna som hade varit borta mer än halva loppet.

Som jag skrev tidigare så fick jag rätt. Detta var det absolut tuffaste jag hade gjort och skulle göra. Aldrig igen sa jag direkt efter. Aldrig igen kanske säger jag nu. Man har ju en tendens till att glömma bort saker, vilket kanske är tur!

Likes

Comments