Räkpasta med Fetaost & Spenat


Eftersom jag ständigt är på jakt efter recept som passar en kost utan kött och fågel tänker jag att det kanske finns fler där ute som gärna vill bli tipsade om lite goda men ändå enkla recept som inte kräver massor av tid eller ingredienser. Snabbt och enkelt ska det gå att slänga ihop om ni frågar mig!



Den här pastan gjorde jag tidigare i veckan och den tycker jag blev riktigt bra. Den är även lite hälsosammare ifall man gärna väljer det alternativet också, men den går ju såklart också att variera efter smak och tycke. Byt ut spaghettin mot något annat än fullkorn t.ex.! Nu över till receptet.


Ingredienser för 2 portioner

• fullkornspaghetti (200 g)

• 1 vitlöksklyftor (3 g)

• färsk spenat (300 g)

• pinjekärnor (1 msk, 10 g)

• salt och peppar (enligt smak)

• olivolja (2 tsk, 14 ml)

• räkor (100 g)

• Italienska örter (1 tsk, 5 g)

1 Koka upp en stor kastrull med vatten och koka spagettin i ca. 10 minuter tills den är al dente.

• fetaost (50 g)


Gör såhär:


1 Koka upp en stor kastrull med vatten och koka spaghettin i ca. 10 minuter tills den är al dente

2 Använd ett durkslag för att tvätta spenaten noga och låt den rinna av

3 Skala och finhacka vitlöken. Bryn den tillsammans med pinjekärnorna i en stekpanna med olivolja i ca. 2 minuter

4 Tillsätt spenat och låt den falla ihop

5 Tillsätt räkorna till spenaten och värm i några minuter

6 Smaksätt spenaten med salt, peppar och italienska örter

7 Låt spaghettin rinna av och blanda ordentligt med resten av ingredienserna

8. Toppa med smulad fetaost

9. Smaklig måltid!



Xx Sofia

Likes

Comments

Alexandra_Wiberg
Alexandra_Wiberg,
Write a comment...
IP: 82.99.3.229