Pepparkakspaj - Perfekt till julbordet!


Det här mina vänner är det många av er som väntat på. Jag lade ut bilden ovan på instagram tidigare och det var väldigt många som önskade receptet på denna kaka, så det ska ni få nu! Om ni gillar pepparkaka, knäck och choklad, då är detta helt säkert en ny favorit till julkaffet för många av er. Den är verkligen superenkel att slänga ihop, man behöver inte ens någon ugn!

// This my friends is what many of you have been waiting for. I published the picture above on instagram earlier and many wished for the recipe for this cake, so here it goes. If you like ginger bread, fudge and chocolate, this is surely a new favorite for your christmas coffee table. It is super simple to whip up, you don't even need an oven!


Ingredienser pajskal - ingredients for the pie shell:

65 g smör - butter

200 g pepparkakor - ginger bread


ingredienser knäck - ingredients fudge:

1.5 dl vispgrädde - cream
1.5 dl ljus sirap - light syrup
1.5 dl strösocker - sugar

1 msk smör - tbsp butter

Ingredienser chokladfudge - ingredients chocolate fudge:

200 g mörk choklad - dark chocolate
200 g sötad kondenserad mjölk - sweetened condensed milk

Gör så här:


Pajskal: Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan. Mixa pepparkakorna fint och rör sedan ner smöret. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm. Tryck med baksidan av en sked för att få skalet stabilt. Ställ sedan kallt medan du kokar knäcken.

Knäck: Koka ihop vispgrädde, sirap och strösocker tills knäcken nått en temperatur om 123°c. Tillsätt sedan krossad polka och smör. Rör ihop tills smöret smält och häll sedan knäcken i pajskalet. Ställ svalt medan du gör chokladfudgen.

Chokladfudge: Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Rör sedan ner den kondenserade mjölken och rör ihop tills allt blandats väl. Bred sedan fudgen över knäcken och toppa med krossad polkagris. Ställ sedan svalt i 30 minuter.

Making it:

Pie shell: start by melting the butter, and put to the side. Mix the ginger bread cookies and stir in the butter. Press the mixture in a pie mold with detachable rim, 24cm. Press with the backside of a spoon to make the shell stable. Let cool while you boil the fudge.

Fudge: boil cream, syrup and sugar together until it reaches a temperature of 123°c. Add crushed polka candy and butter. Stir until the butter is melted and pour the fudge in the pie shell. Let cool while you make the chocolate fudge

Chocolate fudge: Melt the chocolate in a pot on low heat. Mix in the condensed milk and stir until well blended. Spread the chocolate fudge over the fudge and decorate with crushed polka candy. Let cool for 30 minutes.


Orginalreceptet hittar ni här / Original recipe here

Xx Sofia

Likes

Comments

Ellendelin
Ellendelin,
Woooooooow!!!!!! nouw.com/ellendelin
EmmaDitlevsen
EmmaDitlevsen,
waw! det ser virkelig lækkert ud! :-dnouw.com/emmaditlevsen
Write a comment...
IP: 82.99.3.229