KLASSISKA MOROTSSEMLOR

Det finns nog inte mycket som slår doften och smaken av nybakat bröd. Det går väldigt mycket i perioder vad jag gillar att äta. Plötsligt kan jag känna ett sug efter något jag inte ätit på flera år. Som fil och marmelad. Tror inte jag ätit det sedan jag var liten? Morotssemlor hur som helst tycker jag är godast med riktigt smör och ost, men smör med en klick apelsin marmelad är inte tokigt det heller. Speciellt som kvällsmål. Hur äter ni helst era bröd? Nu gissar jag ni är sugna på recept så det ska ni få!


INGREDIENSER:

25 g jäst

4 dl mjölk (fingervarmt)

1,5 tsk salt

2 msk rapsolja

ca 75 g fint rivna morötter (ca 1 stor morot)

2 dl grahamsmjöl

7-8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, morötter, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 50 min.

2. Knåda igenom degen på ett bord och fördela den i den storlek du önskar på dina bröd.

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ungen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler när de kommer ut ur ugnen.


(Ursprungliga receptet kommer från Lindas matbröd)

Xx Sofia

Likes

Comments

Johannagrahn
Johannagrahn,
Detta ska jag prova till helgfrukosten 😍👏🏼
nouw.com/johannagrahn
amandalarssons
amandalarssons,
Så gott! 😍 vart kommer den fina "mjölk kannan" ifrån? 😍
nouw.com/amandalarssons
Write a comment...
IP: 82.99.3.229

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode