Hemgjord Stracciatella Glass


Det är redan två år sedan vi besökte underbara Italien som blev en riktig favorit hos mig. Miljöerna och maten var fantastiska. Vi hyrde bil och åkte omkring Gardasjön och besökte olika städer. Så himla vackert och till Italien vill jag definitivt tillbaka.

Men, nu över till dagens ämne. Om det är något Italien är känt för så är det väl maten. Jag fullkomligt älskade det stora urvalet, det fanns något för alla. Sambon som är tokig i glass blev det en hel del Gelato för, och visst smakade jag också. Precis lika gott som man hade anat och smaken som blev min favorit var Stracciatella som kort och gott är vaniljglass med hackad choklad.Chokladglass är inte min favorit i vanliga fall, men glass som innehåller grovt hackade chokladbitar i tackar jag inte nej till. Dock har jag än inte hittat någon i butik som fallit mig helt i smaken, så därför bestämde jag mig för att prova slänga ihop min egna Stracciatella. Det är faktiskt betydligt enklare än vad man kan tro! Sugen på det enklaste receptet? Såklart du är!Du behöver:

5 dl grädde

1 burk sötad kondenserad mjölk

Choklad att hacka (jag använde Fazers blå)

Hacka chokladen grovt eller fint beroende på smak, jag föredrar det första. Vispa grädden fluffig och blanda sedan ner den kondenserade mjölken och rör om. Häll i chokladen och rör om ytterligare och häll sedan över i en form. Ställ i frysen i minst 6 timmar.

Jag valde även att smälta lite av chokladen över vattenbad och hälla över när glassen väl var i formen och avslutade dessutom med lite hackad daimchoklad som topping.


Xx Sofia

Likes

Comments

Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh Straciatella ❤️
nouw.com/johannagrahn
louiseanderssons
louiseanderssons,
holisticbeautycorner
holisticbeautycorner,
TACK för det busenkla reseptet! Älskar stracciatella glass 😃
nouw.com/holisticbeautycorner

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode