Bland Fröpåsar och Drivhus

Nu är det inte länge kvar. Det kliar i fingrarna och trots att jag vet att det i längden lönar sig att ha is i magen vill jag bara dyka ner i odlingsträsket. Det kan må hända att jag kanske gått lite till överdrift med årets odlingar och att jag kanske var lite för optimistisk när jag klickade hem alla knölar och fröpåsar... Men det är ju SÅ kul! Att jag kommer att se ut som ett vandrande mumintroll i sommar med min höggravida mage när jag strosar runt bland mina odlingar är en annan femma.Jag vet faktist inte varifrån och när mitt odlingsintresse egentlig smög sig på. Kanske var det i samband med min alldeles egna trädgård där jag kan planera hej vilt hur jag vill att allt ska se ut. Eller, så är det brist på aktiviteter pga. C-situationen som odlingen och intresset kring den satt fart. Oavsett är det terapi för mig. En hobby som ger ett nytt pirr gång på gång. Att under vintern få planera och beställa fröerna inför sommarens odling ger mig fjärilar i magen. Att sedan få börja plantera och se de små fröna bli till något annat ger mig definitivt fjärilar i magen och så att sist och slutligen få njuta av resultatet - Vilken terapi och vardagsglädje!

Mitt intresse för det vackra och estetiska tackar mig när jag har möjligheten att plocka in mina egna buketter och man mår ju så himla bra när man ser något man skött om från början till slut blomma ut och sprida glädje och lyx i vardagen.


Men, som tidigare nämnt kanske det gick till överdrift när mina 6 dahliaknölar jag planterade förra sommaren nu plötsligt blivit ett tvåsiffrigt betydligt större antal för att inte glömma alla fröpåsarna som väntar på att få förkultiveras nu i april. Jag lär ju inte gå sysslolös iallafall. Och så just det, vi har ju en nedrevåning att renovera också innan bebis ankomst i slutet av augusti/början på september att förbereda inför.. Det blir nog bra det här!

Kram, Sofia

Likes

Comments

holisticbeautycorner
holisticbeautycorner,

Så mycket fint du ska odla! Jag tjuvstartade redan med tall frön som jag fick från Heureka. Tydligen är det redan tillräckligt med ljus för dem för att börja växa!:D

nouw.com/holisticbeautycorner

Instagram @sofiasmode

Instagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmodeInstagram sofiasmode