Veckans Loppisfynd

Dags att ta tillbaka kategorin veckans loppisfynd känner jag! Det var ett tag sen sist, men oj vad jag fyndat mycket fint på siståne som jag vill lyfta fram och inspirera er med. Men den som väntar på något gott och så vidare tänker jag, och känner att det kanske är bäst att visa upp en sak i taget. Först ut under kategorin är ju egentligen inte bara en sak, men något som går rätt hand i hand.

Kannan och fatet. När jag fick syn på dem var det en direkt kärlek och trots att jag satte tillbaka dem, gick en till runda i loppiset slutade det ändå med att jag lämnade butiken med TVÅ fat (ett större och ett mindre) samt kannan. Ångrar det inte för en sekund nu i efterhand för visst blev det vackert med en bukett i. Det stora fatet tänker jag att ska få figurera fågelbar i sommar, men först måste jag slänga ihop en passande ställning. Tror det kan bli fint! ❤︎

Kram, Sofia

Likes

Comments

PROJEKT: DRÖMKÖK


Vi är i mål med planeringen av köket (typ)! Jag skulle nästan kunna fälla en liten tår av lycka, eftersom köket och planeringen av det nog varit den största utmaningen på hela huset hittils. Att få in allt man behöver i ett kök samtidigt som man ska ta i beaktande två murar, två skafferier som redan är på plats, fyra fönster och tre dörrar. Det ger en inte hemskt mycket olika valmöjligheter. Att fönstren dessutom är original på ett 50-tals hus betyder också att de är betydligt lägre än dagens moderna fönster. Inte en lätt uppgift med andra ord. Jag tror jag allt som allt gjort 10 olika ritningar där jag flyttat runt på ALLT.


Inspiration till köket sparat från Pinterest

Men, under helgen föll poletten ner. Jag och Jocke är relativt överens vad gäller allt som heter placering, färger och materialval och jag vågar nästan hoppas på en succé. Jag vet att det kanske är rätt vågat av mig att våga ta ut glädjen på förhand, för just nu har köket som en dag ska vara vårt drömkök inte ens ett golv, men jag VET att det kommer bli så himla himla fint om bilden jag nu har i huvudet kan bli verklighet. Och det hoppas vi ju på SÅKLART. Ovanför ser ni lite inspo på stilen vi gillar, nedanför dagslägets dystra sanning...


Ledorden för köket är att det ska vara praktiskt, luftigt, mysigt, ombonat och familjärt. Nu är det bara att göra verklighet av drömmen. Håll tummarna ❤️

Kram, Sofia

Likes

Comments

Bland Fröpåsar och Drivhus

Nu är det inte länge kvar. Det kliar i fingrarna och trots att jag vet att det i längden lönar sig att ha is i magen vill jag bara dyka ner i odlingsträsket. Det kan må hända att jag kanske gått lite till överdrift med årets odlingar och att jag kanske var lite för optimistisk när jag klickade hem alla knölar och fröpåsar... Men det är ju SÅ kul! Att jag kommer att se ut som ett vandrande mumintroll i sommar med min höggravida mage när jag strosar runt bland mina odlingar är en annan femma.Jag vet faktist inte varifrån och när mitt odlingsintresse egentlig smög sig på. Kanske var det i samband med min alldeles egna trädgård där jag kan planera hej vilt hur jag vill att allt ska se ut. Eller, så är det brist på aktiviteter pga. C-situationen som odlingen och intresset kring den satt fart. Oavsett är det terapi för mig. En hobby som ger ett nytt pirr gång på gång. Att under vintern få planera och beställa fröerna inför sommarens odling ger mig fjärilar i magen. Att sedan få börja plantera och se de små fröna bli till något annat ger mig definitivt fjärilar i magen och så att sist och slutligen få njuta av resultatet - Vilken terapi och vardagsglädje!

Mitt intresse för det vackra och estetiska tackar mig när jag har möjligheten att plocka in mina egna buketter och man mår ju så himla bra när man ser något man skött om från början till slut blomma ut och sprida glädje och lyx i vardagen.


Men, som tidigare nämnt kanske det gick till överdrift när mina 6 dahliaknölar jag planterade förra sommaren nu plötsligt blivit ett tvåsiffrigt betydligt större antal för att inte glömma alla fröpåsarna som väntar på att få förkultiveras nu i april. Jag lär ju inte gå sysslolös iallafall. Och så just det, vi har ju en nedrevåning att renovera också innan bebis ankomst i slutet av augusti/början på september att förbereda inför.. Det blir nog bra det här!

Kram, Sofia

Likes

Comments