Veckans fynd: Vitrinskåpet


Igår bestämde jag mig för att kolla runt i lite olika loppis här i byn och stötte på det här vitrinskåpet. Ibland är det nästan för bra för att vara sant. Vad är oddsen att man hittar exakt det man letar efter, second hand? Jag älskar ju att fynda men brukar alltid kliva över tröskeln utan några som helst förväntningar. Jag gillar mer att bli positivt överraskad över de fynd jag gör istället för att faktiskt leta efter något. Hittills har ju det tankesättet fungerat förvånansvärt bra.Jag bestämde mig iallafall för att reservera skåpet.

När det kommer till köp av möbler gillar jag att fundera några gånger innan jag faktiskt slår till så att det inte sker några onödiga köp. Efter lite planering och måttande här hemma insåg jag ganska snabbt att mitt fyndade vitrinskåp kommer göra sig perfekt i allrummet på övrevåningen. Det rummet kommer att få figurera lite som mysrummet här i huset och gå i jordnära färger.


Vasen ni ser i bild fick jag i julklapp av min systers familj och är Ernst design

Eftersom det med stor sannolikhet kommer att dyka upp en hel del loppisfynd samt makeovers av olika slag här på bloggen har jag nu skapat en helt egen kategori för just de inläggen. Ni kommer härmed alltså att hitta dem under det väldigt fyndiga namnet : "Veckans Fynd".


Xx Sofia

Likes

Comments

Renoveringsuppdatering: sovrum

Vilken färg ?


Att uppdateringen lyst med sin frånvaro beror dels på strul med portal och hemsida men även att mycket har hänt i renoveringsväg. Skulle jag ha möjlighet skulle jag vilja uppdatera er konstant, men då lär det inte bli mycket gjort här i huset - det negativa med att göra allt själv.

Men, sovrummet kan snart checkas av och i skrivandes stund håller sambon på att fixa de sista listerna. I helgen målades väggarna och golvet har varit på plats ett bra tag redan. Nu är det mest små detaljer som ska finna sin rätta plats, som fönsterbräde, uttag etc. innan det officiellt är klart.

Jag tänkte ändå det kunde vara kul för er se en liten smygtitt på färgen vi valde till sovrummet!Eftersom jag är riktigt förtjust i kalkfärg visste jag när vi började planera sovrummet att det är det som ska pryda sovrumsväggarna. Jag älskar djupet och rörelsen kalkfärg tillför ett rum . Vi hade ju även kalkfärg i lägenheten som vi bodde i innan, men denna gång var jag mer sugen på en varm, ombonande och mysig färg.


Har man använt kalkfärg förr vet man hur mycket den ändrar i nyans efter att den torkat. Något att tänka på ifall ni är sugna på att själva måla en vägg eller ett rum.


Att valet sedan föll på Lady Jotun var helt enkelt för att den nyansen jag föreställt mig fanns i deras sortiment. Det blev alltså en färg man inte riktigt kan sätta fingret på, en färg som ändrar beroende på ljus och resterande färger i rummet. En perfekt mix av beige,rosa och brunt skulle jag nog beskriva den som. Den exakta färgkoden är 2024 senses, Lady minerals.


Xx Sofia

Likes

Comments

Linnedrömmar

In cooperation with / Contains Adlinks

Efter att ha inhandlat mitt första lakanset av linne var jag beroende från första stund. Jag vill omringa mig av linne, överdriver inte ens trots att det kan verka så. Linneservetter, linnesängkläder, linnesoffa, linnekläder, linnedukar etc. - jag vill ha allt i linne. Enda kruxet är väl att detta slitstarka naturmaterial kostar en del. Det är där reorna kommer in och faktiskt tillför något fantastiskt och inte bara hetsshopping av saker man egentligen kanske inte behöver.


Bilder från adlibris

Nu kanske ni undrar var dessa linneskatter kan tänkas finnas. Well, second hand är mitt absolut första tips om man vill komma undan riktigt billigt. Jag kanske inte har i tanke att fynda sängkläder men hittar men en linneduk eller ett linnetyg att sy servetter/löpare/kökshanddukar av kan man allt skatta sig bra lycklig.

Mitt andra tips är att kolla in diverse inredningsaffärer både fysiskt och på nätet. Jotex, Ellos men även H&M har haft lite olika alternativ att välja mellan när det kommer till linne. Speciellt stort utbud är det bland servetter och sängkläder. Själv beställde jag hem ett gäng med dynvar och några servetter igår från adlibris av alla ställen.


Bild från Pinterest

Xx Sofia

Likes

Comments