I ETT HAV AV PELARGON

Men snälla, vilken underbar fredag det blev! Invigde morsdagshelgen (för visst firar man ju hela helgen) med ett besök i Hagalandet i Ingå. Så fint utbud, härlig personal och så välkomnades man ju av världens charmigaste hund - Alfred. Redan där var jag såld, trots att det för mig var första gången jag besökte platsen. Nelia blev stormförtjust i hönorna, och jag kan väl erkänna att även jag tycker de är rätt så häftiga. Skulle väldans gärna vilja ha några höns här på gården själv, men mitt samvete klarar inte av dagen de trillar av pinnen, so to speak.

Jag kommer definitivt att göra ett återbesök hit i juni också, fanns allt för många härliga blommor och växter som kräver lite varmare grader än de vi har nu. Är tillexempel väldigt sugen på att inhandla en Heliotrop och sedan massa lavendel, förstås!

Puss bland blomstren 🤍

Saldot av besöket ser ni här! Blev sex stycken pelargoner till min lilla obefintliga samling. Dessa fick jag som morsdagsgåva av Jocke och i korgarna ska planteras lavendel. Kommer bli så himla fint tror jag! Nu, dags för bastu följt av Masked Singer. Ha en underbar fredagkväll kära ni 🤍

Gillar

EN VÅRIG PASTA

Dagens lunch blev rester av denna pastan så tänkte att jag lika bra kan dela receptet med er. Det hittade när jag letade på nätet efter en fräsch och vårig pasta, och visst blev resultatet just det. Recept som inte kräver mycket tid eller ingredienser går alltid hem hos mig och jag kan tänka mig att det finns fler där ute som önskar just det samma när det kommer till matlagning. Så, scrolla lite neråt för recept om ni vill prova er på denna pasta!


Du behöver:

 • 1 klyfta vitlök
 • 1 bananschalottenlök, hackad
 • 1 knippe grön sparris
 • 3-4 stjälkar salladslök
 • 1 kruka/knippe persilja
 • 1 kruka mynta
 • 1 ekocitron, zest samt saft
 • 1 paket (ca 200g) Philadelphiaost/ eller annan färskost
 • salt

 • nymald svartpeppar
 • pasta

Topping:

 • 75 g rostad flagad mandel
 • parmesan

Gör såhär:

1. Rosta den flagade mandeln försiktigt i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

2. Koka upp pastavatten.

3. Tvätta sparrisen och knäck av den understa delen av stammen.

4. Hacka lök, salladslök och vitlök fint. (Vitlöken kan uteslutas.)

5. Häll Philadelphiaosten/färskosten i en skål. Riv ner citronzest från en halv citron i osten och pressa ner saften från ungefär halva citronen. Hacka persilja och mynta och rör ner i oströran. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

6. Dela sparrisen i lagom stora bitar.

7. Koka pastan.

8. Medan pastan kokar, fräs lök och vitlök försiktigt i olivolja. Häll över sparrisen och låt den steka med en liten stund, den ska fortfarande vara al dente. När pastan är klar, häll av pastavattnet och spara cirka 1 dl.

9. Vänd ner oströran och salladslöken över pastan och låt den bli varm, späd med pastavattnet till lagom konsistens. Rör om. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.

10. Servera direkt tillsammans med rostad flagad mandel och eventuellt nyriven parmesan.


Klart! ❤️

Gillar

EN PÅSK ATT MINNAS

I och för sig så är det ju redan en vecka sedan vi firade påsk, men jag vill ändå dela med mig av lite bilder. Påsken firades på vackra Kökar. Vädret var underbart exakt hela helgen och man kunde verkligen konstatera att våren är här! Sol och fågelsång blandades med friska vindar och vågornas skvalp. Jag låter bilderna tala för sig 🖤

Första båtturen det här året! Jag blev alltid bortskämd med härliga båtutflykter med familjen som liten. Tyvärr är båten såld och vi har ingen egen för tillfället. Jocke går i köpartankar och vill gärna skaffa sig en båt som man kan göra lite längre utflykter med, och den dagen när vi har vår egna båt väntar jag minst sagt på. Men för tillfället tar hus, gård och stugbyggen för mycket av vår tid så än får det vänta!

Gulligaste påskhäxan 🖤

Påsken avslutades med bus hos mormor och morfar - Fint så! 🖤

Gillar