Header

Ibland blir det lite för mycket.
Jag trivs bra i skolan, men denna veckan har inte gått bra alls. Har varit hemma alla dagar och imorgon ska jag på begravning.
Jag har varit sååå trött. Har sovit 16 timmar två dagar i rad, utan att vakna. Förmodligen är väl min kropp nästan i chocktillstånd, haha. Så mycket som jag gjort senaste månaden krävdes nog ett halvår för mig att göra innan jag började skolan

Hittills har inriktningarna vi haft inte riktigt varit mitt område. Hade ju streetfotografering första veckorna, där vi tillbringade ett par dagar i köpenhamn. Även analog bild har vi haft. Nu har vi i uppgift att göra ett reportage. Studiofotografering har vi precis börjat med och det tycker jag är ganska intressant ifall jag vill fotografera och göra friläggning till t.ex ett montage.
Nu får ni inte tro att skolan är tråkig, utan jag tycker det är en superbra utbildning och man lär sig mycket på kort tid, och man får prova alla områden, vilket jag förstår är jättebra för de som inte vet vad de vill göra ännu.
Jag är dock väldigt målinriktad och vet precis vad jag vill jobba med, men all kunskap man kan få är ju bra att ha med sig i bagaget, och jag är nästan säker på att det finns något inom varje område som jag kan ta med mig i mitt skapande av digital bild. Jag måste bara försöka skärpa till mig och tänka på vad det kan ge mig som digital artist.

Har även haft en del fotouppdrag. Förra helgen fotograferade jag bandbilder åt Stormhold. I lördags fotograferade jag på ett gym, och i söndags blev det återigen bandbilder, fast denna gången till Röret. Håller även på med Stormholds booklet. Sen ska reportaget i skolan redovisas på torsdag, och på fredagen ska jag tagit tre modellbilder i studion. Vi får använda skolans studio även på helger, så jag ska åka dit på söndag och fixa de bilderna. Sen framåt kvällen så ska jag spela in en trailer återigen till Stormhold.

Slänger upp lite Köpenhamnbilder senare.
Varje månad har vi ett tema vi ska tolka och sedan redovisa i slutet av månaden. Även ett självporträtt varje månad ska tas. Så här kommer självporträttet och bilden för septembers tema som var "vatten".
Ha det gött.
/S

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag hade vi workshop på schemat. Temat var gatufotografering. Vi fick dra 5 stycken lappan med "motiv" vi skulle fotografera ute på stan.
Mina blev:
*Bild på människor bakifrån
*Skuggningar eller speglingar av människor
*Gatubild med människor
*Husfasad
*Människor vid övergångsställen
Så fort jag och Filippa kom utanför Juneporten så blev jag helt tafatt. Jag är så väldigt kräsen med bilder. Tycker det är tråkigt med vanliga motiv som ögat ser dagligen. Om det ska vara det så vill jag gärna redigera det lite spännande. Men vi skulle vara tillbaka tidigast 14.45 och senast 15.00 och vid 15.30 skulle bilderna vara överlagda på skoldatorn för ett gemensamt bildspel på allas bilder. Så mycket tid till redigering fanns det inte, vilket gjorde mig lite stressad. Men jag lyckades ändå välja ut 5 bilder till temat och lägga på en bra redigering som jag var nöjd med. Så det blev ändå bra tillslut.
På tisdag åker klassen till Köpenhamn och är borta till fredag. Under de dagarna är det bara streetfotografering som gäller och sedan väntar en redovisning därifrån där man ska valt ut minst 50 bilder som man ska visa. Jag har att göra!
Här är mina bilder plus två extra :) Övergångsbilden strejkar så jag får strunta i den. Men det var den sämsta så det kvittar :)

Likes

Comments

Hej,
Skulle åka till min farbror och träna för deras tränare i söndags. Vi åkte och gjorde i ordning wanessa men så fort jag hade suttit upp och tagit det första steget så kände jag direkt att hon var väldigt halt... Men eftersom vi hade åkt hela vägen dit (tar ungefär en timma med transport) så fick jag låna min farbrors sambos häst Kajsa. Var lite tveksam i början, då jag inte är särskilt kaxig när det gäller nya hästar, men det tog inte lång tid förrän jag kände mig trygg på hennes rygg. Hon kändes verkligen som en stabil (men pigg) ridskolehäst, och tränaren och jag kunde fokusera helt på endast min ridning, eftersom Kajsa visste allt hon skulle göra. Hon var en riktig klippa till häst, men jisses vad fort det gick när vi skulle hoppa. Haha. Men det var bara att hänga med och hoppas på det bästa. Det var faktiskt lite roligt med lite fart, men föredrar nog Wanessas tempo 😂
Även fast det såklart var jättetråkigt att Wanessa var halt så tror jag det var väldigt nyttigt för mig att testa på en annan häst. Så det blev bra ändå.
Men såklart så gnager det i magen nu när Wanessa är dålig. Vi hoppas att det bara är hovböld och ska vänta ut det lite. Vi skulle ha åkt på vår första pay and jump på söndag så det är lite synd att det var just denna veckan hon blev dålig, men men, huvudsaken är att hon blir frisk så fort som möjligt. Vill inte att hon ska ha ont. 😐❤
Bye

Kajsa:

Likes

Comments

Alltså det går ju bara inte att inte fotografera himlen när man håller på med långa slutartider så det fick bli en till med lång slutartid. Måste dock ta en bild med kort, men får göra det imorgonbitti när jag är utomhus.
Godnatt. (:

Likes

Comments

Jag trivs så väldigt bra i skolan än så länge. Varje morgon kommer dock tanken på att strunta i att gå upp för jag är så trött, men sen kommer jag på hur kul det är!
Dock är det lite ledsamt att jag inte hinner med att rida så mycket. Men det får bli om jag slutar tidigt nån gång i veckan och på helgerna. Har en medryttare till Wanessa nu också så hon inte tappar kondis :)
Idag fick vi äntligen den första uppgiften i skolan. Vi har varit lite otåliga, för det har endast varit teori än så länge. Det är superviktigt det också, I know, men det praktiska är ju ändå det som är roligast!
Dock var det ingen speciellt stor uppgift, därför ska vi redovisa den redan imorgon. Vi ska ta tre bilder, en med kort skärpedjup, en med lång och en med kort slutartid för att visa att vi kan det.
Tänkte gå ut och ta på något roligt, men det har regnat hela eftermiddagen. Så jag använde mig av en styck katt och en styck takfläkt. Det får duga!

Här är två bilder. En med lång slutartid och en med kort skärpedjup. Har inte tagit någon med kort slutartid ännu. Kan ju såklart ta på takfläkten där också, men det känns som ett extremt tråkigt motiv med kort slutartid. Jag får fundera lite tills senare.

Likes

Comments

Alltså ... Game of thrones. Vi alla älskar det och det är episkt. Men alltså varför kan de bara inte göra en säsong med alla avsnitt... Denna säsongen har varit bra men man har ju verkligen bara väntat på det stora slaget och så kom det inte.. Men men, man får väl vara glad att vi har en hel säsong att se fram emot istället, det är bara det att vi måste vänta i hundra år.

Hur som helst. Igår så slutade jag tidigt. Så åkte hem halv två och var hemma tre, för att åka vidare till mamma och pappa för att rida och mysa i stallet. Red Wanessa en sväng barbacka medan mamma red Celine. Sedan blev det lite pyssel med Meggie och Alex. Meggies sätter så sjukt mycket päls redan. Hon var helt svettig under manen och då hade hon bara stått i hagen. Så vi fick dra fram klippmaskinen och raka lite redan nu.

Jag kommer nog beställa biljett till Pain of salvation i Gbg i nov. Är det något band jag måste se så är det dem. Finns inget band som levererat ett helt album där varenda spår sätter känslor hos mig. De är verkligen speciella, och jag kan bara inte missa dem!!

Likes

Comments

Imorgon kommer skolan starta på riktigt. Har i princip bara haft information och presentationer hittills men imorn har vi vårat första ämne och börjar följa schemat! Ska bli spännande och förhoppningsvis roligt. Jag har så mycket jag vill lära mig. Jag vet vad jag ska använda för inställningar beroende på motiv och hur jag vill ha resultat. Men exakt vad som händer inuti kameran och vad inställningen bygger på har jag ingen susning om. Har ju aldrig fått något fotokurs eller liknande. Bara lärt mig allt på nätet.
Jag hoppas att inte det kommer bli massa konkurrens i klassen bara, utan att vi har en chill stämning och atmosfär.
Nu har jag en och en halv timmas resa framför mig för att komma hem till Värnamo.
Ha'de!

Likes

Comments

Jag vill också tävla 😀 blir så sugen när jag är och fotograferar, men jag är alldeles för feg 🙈 Måste ju hoppa bauta högt med min lilla lilla storhäst om jag så bara ska tävla lokalt. 🙈 Senaste träningen var helt okej. Inga vägringar eller så men kommer aldrig vara helt nöjd förrän jag hoppar en bana med bra flyt utan att vi kommer för nära. Men men, det är bara för mig att öva vidare. Tyvärr så tror jag allt sitter i huvudet på mig.

Likes

Comments

Jag har äntligen kommit igång med Wanessa igen. Har tagit så lång tid för jag har inte mått så bra sen jag blev tvungen att flytta från Vimmerby. Ridklubben där jag hade Wanessa var helt fantastisk. Hade tillgång till ridlektioner, hoppträningar och klubbtävlingar på hemmaplan, och jag fick gemenskapkänslan med alla andra i klubben, och jag lärde känna folk i alla åldrar. Jag trivdes så bra. Men då min dåvarande partner gick bakom ryggen på mig flera gånger så gjorde jag slut. Under den tiden hade jag inget körkort så kunde omöjligt bo kvar i Vimmerby. Så blev tvungen att flytta hem. Jag grät så mycket dagen då vi lastade Wanessa och åkte från Virf... Efter det har jag haft så svårt att komma igång för jag har bara jämfört allt med hur det var på ridlklubben i Vimmerby. Men nu, 2 år senare så har jag gått vidare och äntligen orkat med att göra annat än att bara skogsmulla med Wanessa. :)

På grund av mitt psykiska tillstånd har jag haft svårt att hitta något att göra under dagarna. Jag vet tyvärr inte vad som är fel på mig, och psykiatrin har svårt att komma på vad de ska göra med mitt tillstånd.
Men i våras sökte jag dock till fotoskolan i Jönköping. Har kommit in och börjar den 23e augusti. Jag hoppas verkligen att jag kommer orka med det.
Och jag hoppas såååå mycket att jag kommer orka hålla igång med ridningen!

Jag vet inte hur mycket jag kommer blogga. Men jag blir alltid så sugen på att göra det när jag är igång med ridningen.
Kram på er!


Likes

Comments

Från träningen idag. Hon är så fin och snäll som alltid hoppar även fast vi kommer för nära eller när piloten sabbar anridningen. Världens bästa Wanessa ❤

Likes

Comments