Header

För någon vecka sedan så arbetade jag och El Bruto med öppnor på serpentiner med volter! Jag tänkte berätta vad vi gjorde;

Jag började med mjuka serpentinbågar över hela ridbanan (vi har en paddock som är ca 40x20) där jag bara bad Brutus om att ställa och böja och mjuka upp sig. Efter hand så la jag in volter i "svängarna" på varje serpentin. Där var jag noga med att forma runt inner skänkel och stötta upp med ytter för att inte herr häst skulle sladda ut med bakdelen.

Slutligen så la jag till öppnor ur volterna. På skissen nedan så har jag bara lagt in öppnorna längs med kortsidorna, men de går likabra att utföra rakt över medellinjen också såklart, även om det kan upplevas som lite trixigare eftersom en då inte har staketet som stöd.

Jag tycker att det gick riktigt bra, detta är en tacksam övning att göra när det ska övas öppnor eftersom en kan ta med sig känslan från volten ut i öppnan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För exakt en vecka sedan så var vi på Gekås! Jag tänkte att vi tar en liten titt på vad jag köpte på hästavdelningen!

Pälsglans köper jag alltid Sjöbogårdens. Det kostar 59 kronor för en liter, och jag tycker att det fungerar riktigt bra.

Himalayasaltet kostade 29 kronor tror jag.

Glucosamin kostar 349 kronor för ett kilo. Väldigt mycket billigare än i "vanlig" affär!

Våtservetter använder jag alltid under ögonen på Brutus. Jag vet att det inte är helt bra ur miljösynpunkt, men vi har inte rinnande vatten direkt i stallet så det är smidigt med tvättservetter då. Vi hämtar vatten i huset typ 20 meter från stallet ;)

Vetflex är alltid smidigt att ha hemma. När Brutus hade en hovböld för två månader sedan så var jag tvungen att köpa vetflex på Granngården för att de tog slut hemma. Då kostade de 25 kronor styck, på Gekås tror jag att jag betalade 17 kronor.

En ryktsten köpte jag också, 13 kronor kostade den. Brutus börjar verkligen fälla nu så det var på sin plats!

Jag funderar på om mina hälar har inbyggda sporrar, för alla mina strumpor går sönder i hälarna! Jag har bara använt svarta tävlingsstrumpor de senaste åren, men nu när jag då köper nya strumpor så har jag valt den tjockare varianten och då med lite mer färg.

Haha, jag erkänner... Jag har köpt måttband för att ha i hoppningen! Jag stegar förvisso, men ibland kan det vara bra att kunna mäta bara för att vara säker på att man inte går och stegar helt tokigt hela tiden.

Det sista inköpet till djuren är inte till hästarna, utan till mina små kaniner! Dessa godisstänger är väldigt onyttiga och inte alls bra för deras tänder, men jag ger dessa ett par gånger om året. Julafton och deras födelsedagar typ.


Så, det var det! Nu stundar Göteborg Horseshow och Eurohorse, så då får det väl bli en liten bildkavalkad på eventuella inköp därifrån också!

Likes

Comments

När jag var liten så hade jag hästaffischer överallt på mitt rum! Nu för tiden så har jag inte alls lika många planscher, men jag tänkte att vi ska ta en kik på vad jag har för hästprydnader hemma hos mig;

I vardagsrummet så har jag en skolplansch med ett hästskelett!

Denna tavla kommer från min farmor och farfars gård! Jag vet inte hur gammal den är, men säkerligen äldre än 70-talet.

Denna lilla pålle kommer från min mormor och morfar. Den gula grejen ni ser i bakgrunden är förresten en Otamatone, ett slags instrument.

I köket så behövde jag någonstans att hänga kökshandduken. Jag hade ett utrensat bett, så vips så var det enkelt fixat!

Även mitt förkläde får hänghjälp av ett bett.

Sist men inte minst så har jag såklart en bild på El Bruto!

Likes

Comments

Idag tog jag mig en sväng till biblioteket här i stan med sikte på att låna böcker med övningar. Visst, en kan hitta massor på internet, men jag gillar ändå att sitta och bläddra i en fysisk bok. Dock så blev det bara en bok med rena övningar i, en bok handlar om etologi och så lånade jag ridhandboken 1 och 2. Dessa har jag funderat på att köpa faktiskt, så jag ska bläddra igenom dem för att se om jag kanske då köper dem under Eurohorse.

Likes

Comments

Är det ens en grej längre, att lägga upp dagens outfits? Jag vet inte, men vi kör ändå;

Träns- Hunter (Hööks)

Bett- Nova

Schabrak- Copperfield

Stigbyglar- Soft up

Benskydd- Hansbo

Likes

Comments