Mardrömsscenariot är att komma objuden till någon

Försökte ett tag kalla mig spontan. Insåg ganska fort att jag ljög om mig själv. Jag är absolut inte spontan. Planerar allt in i det minsta. Allt kanske är att ta i. Men det stora hela planeras i mitt liv. Jag ogillar att få veta vad som gäller i sista sekund. Föredrar ett par dagars varsel. Då känner jag mig bekväm. Ska jag göra något som kräver mer tid vill jag planera. Mindre tillfällen kan jag bjuda på. Någon gång ruckar även jag på moralen. Det får väl vara ok. 

Mardrömsscenariot är att komma objuden till någon. Eller att ta för mig saker utan den andra partens tyckande. Det kan låta tråkigt och det är självklart inte alltid så. Dock föredrar jag planering. Jag lever med en människa som är likadan. Svårt kan tyckas. Det är inte det. Skulle aldrig klara av att leva med någon som är tvärtom. Hade nog knappt kunnat leva med mig själv. 

Borde jag ta livet som det är ibland. Jag har svårt för det. Mitt kontrollberoende spelar nog in en hel del. Är inte bitarna på plats. Då trivs inte jag. Går och fikar spontant ibland, ringer någon. Ska jag ha födelsedagsfest nästa månad. Då börjar det planeras samma dag som jag bestämmer mig. Det beror på vad det handlar om. Vissa saker ska inte planeras. Vissa ska det enligt mig. Tittar på mig själv. Tycker jag borde ändra på mig ibland. Det lyckas aldrig. Det slutar med kaos. Jag inser att det är sådan jag är. 

Gillar

Kommentarer

joakim.silverstrand
joakim.silverstrand,
Haha, jag är precis likadan! Får nästan panik när vänner frågar samma dag om vi ska hitta på något. Har ofta försökt ändra på det där men tycker bara man mår sämre av det, man är som man är helt enkelt :)www.nostalgibloggen.se
sofiareflekterar
sofiareflekterar,
Ja, det har alltid varit så och nu försöker jag inte ens ändra på mig, haha :) Ses på Valborg!nouw.com/sofiareflekterar
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229