Jag har viljan och jag börjar inse att det är huvudsaken

Att du kan. Framför allt vill. När man tänker efter spelar det roll. Vår motivation spelar roll för allt vi gör. Är inne i en period då jag känner att jag förtjänar bättre. Visar resultat och har inte misslyckats. Samtidigt har motivationen aldrig varit lägre. Jag brinner än. Kommer aldrig slockna eller vara nöjd. Förrän jag fixar det. Tjurigt men ärligt kan jag erkänna att jag avskyr att ge upp.

Jag kanske inte hittar min motivation. Men den finns någonstans. Eftersom det löser sig gång på gång. Känslan är en helt annan. Den är negativ och tung. Det var annorlunda när jag hade ett mål. Då visste jag vart jag skulle. Nu gör jag det bara för att. För att behålla rutiner och för att inte känna mig dålig. Ett godkänt betyg har aldrig varit mer välkommet. För ett år sedan hade det varit det värsta som kunde hända.

Hade aldrig föreställt mig att det skulle bli lättare. Dock faller inställningen fort. Jag är där jag är frivilligt. Ur en annan synvinkel ser jag det som ett måste. Kan bara skylla på mig själv. Det handlar egentligen inte om motivation längre. Utan om att segla i motvind. Med vetskapen att man klarar sig igenom det. Jag har viljan och jag börjar inse att det är huvudsaken. 

Gillar

Kommentarer

emmmavikstrom
emmmavikstrom,
Jag gillar dina texter, det är väldigt modigt att skriva ut hur man känner och tycker!emiii.webblogg.se
sofiareflekterar
sofiareflekterar,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229