I dagens läge kan jag inte tänka mig att hämta på dagis

Gravidmagar. Barnvagnar. Barnskrik. Ständigt närvarande. Jag tycker barn är underbara. Har alltid velat ha barn någon gång. Men inte än. Det är inte dags än. Jag är snart 23 år gammal. Får frågan om det inte är dags snart. Ingen stress säger jag. Det viktigaste för mig har varit min utbildning. Att klara skolan. Har inget jobb. Vilket jag kräver att jag måste ha innan jag ens börjar tänka på barn. Det är inte allt. Det handlar om mognad och om att vara redo. Jag är inte det.

I dagens läge kan jag inte tänka mig att hämta på dagis, gå upp mitt i natten eller lägga om alla mina rutiner. Jag är inte där än. Har för mycket med mitt eget. Vill kunna känna att jag kan ge allt till barnet. Den ska känna att den är nummer ett i alla lägen. Kan inte ge tillräckligt. Har för höga drömmar om mig själv i nuläget. Unga mammor är allt vanligare. Jag anser att det är ens egna val. När jag var tonåring fanns inte tanken på barn. Hos andra var det en självklarhet. Vissa kanske inte ens prioriterar tanken på barn. 

Det kommer nog en dag då jag är där. Tills dess vill jag ordna upp tillvaron. Skaffa ett jobb och bygga upp mitt liv på riktigt. Sitter fast i studentlivet och det räcker inte för mig. Jag kräver mer innan jag ger liv till någon annan. Är fortfarande ett barn på många sätt. Växer säkert upp, förhoppningsvis med honom bredvid. Inser att det är dags att ta nästa steg. 

  • Livet

Gillar

Kommentarer

som.oss
som.oss,
Trevlig blogg du har med :-) Tycke du verkar ha koll på din omvärd och stå stadigt ! Fortsätt så blogg on :-)livetsomoss.myshowroom.se/
sofiareflekterar
sofiareflekterar,
Tack så mycket Johan! Roligt att höra.nouw.com/sofiareflekterar
gonzalita
gonzalita,
Klokt tänkt :)mybabydolls.blogg.se
sofiareflekterar
sofiareflekterar,
Tack för dina ord!nouw.com/sofiareflekterar
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229