Blyg behöver inte vara detsamma som osocial

Jag är nog varken blyg, men inte heller jättesocial. Det var svårare som liten. Kunde knappt se vissa människor i ögonen. Vissa fragment hänger kvar än idag. Jag har aldrig varit osocial. Bara försiktig och eftertänksam i mitt sätt att vara. Har aldrig tagit plats. Aldrig haft något behov av det. Många varnade mig. Sa att det kunde bli svårt i livet. Accepterade istället mina sidor. Tog mig själv för den jag är. Har alltid varit tillbakalutad. Det har inte funnits anlag att vara tvärtom. 

Det är ingen nackdel att vara blyg. Lägen kan behöva läsas av. Ibland är det inte alltid bra att kasta sig rakt in. Är ofta lågmäld, men inte tystast. Väljer mitt sällskap noga. Vet vilka jag är trygg med och ej. För att göra sig av med min blyghet behövs trygghet. Jag pratar gärna, men aldrig bara för att. Vill kunna ha något att säga. Krystar ogärna fram något. Spelar inte för att duga. 

Blyg behöver vara inte detsamma som att vara osocial. Jag kan hävda mig om jag behöver. Min blyghet har aldrig varit ett handikapp. Det har aldrig hämmat mig. Jag har låtit mig vara det. Har inte pressats till att ändra mig. Blyghet behöver inte vara en svaghet. Det kan vara en lika stor styrka som det är att höras. En sida man kanske inte ser kvalitéerna lika tydligt i. Förstår på samma sätt. 

Gillar

Kommentarer

hanna_s-b
hanna_s-b,
Känner igen mig i det du skriver. Är tyst och blyg och försiktig, men om du pratar med mig, kan jag komma igång riktigt ;) På nätet är jag mer mig själv, tror jag :D SV: Tack snälla du! :D Hoppas du haft en bra påsk! Och ha en fortsatt bra vecka :) www.kalejdoskop.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229