CAMERA ROLL

ALLMÄNT

19 September. Va fort tiden går. Njuter ni av hösten? Jag försöker ta vara på hösten så mycket som det bara går. Tyvärr, tycker jag att det har varit en aningens för varmt ute för att jag ska vara helt nöjd med höstvädret. Håller ni med? Sol i all ära, men lite kallare temperatur - ja tack!

Anyways, jag har haft helt fantastiska dagar det senaste. Vi har roddat en överraskningsfest för min moster som fyllt 50, något vi planerat i hemlighet i flera månader, förra helgen var det dax. Vi hade en fantastisk helg i Varberg och hon blev glad och tacksam, mission accomplished. Vi har spelat tennis på morgonen, haft middags-date mitt i veckan, njutit av himlen på kvällarna och tagit fredagsmys till en helt ny nivå.

Jag jobbar i helgen, fast nästan bara kvällspass vilket det finns en charm med endå. Linuz är iväg och fiskar idag så jag har förmiddagen ensam hemma. Jag har plockat undan frukosten, bäddat, diskat och tänt ljus. Jag hade tänkt gå iväg till gymmet nu när jag inte har andra planer innan jobbet, men sen tänkte jag om. Jag ska sätta mig i soffan med min bok, te och varma strumpor och läsa tills jag ska gå till jobbet, nästan i alla fall.

Jag älskar att ha fönsterna lite öppna (har alltid öppet fönster i sovrummet, året om) när det är kallare ute. Älskar att få klä på mig varma myskläder och ligga under en filt utan att det blir för varmt. Dessutom är luften friskare och krispigare på hösten.

Förresten, jag har klippt av mig håret! Jag gick till frisören förra veckan med planer på att bara toppa mig, få lite inspiration inför nästa frisörbesök. Men lite impulsiv som jag är, så klippte jag av det istället. Jag trivs så bra, känner mig mer som mig själv när jag inte har så långt hår, och dessutom krävs ingen styling. Det faller snyggare och håller sig snyggt under dagen. Jag älskar det. Tips till er som går i tankar om att klippa er - kör! Vi hörs <3

Gillar

Kommentarer

LET´S TALK ABOUT - AUTUMN HAIR

Jag har gått i tankar länge gällande en hårförändring. Inget drastiskt, men något nytt, som endå känns som mig. Jag har sedan jag var liten haft väldigt mycket hår, långt och tjockt. Fram tills för 2-3 år sedan då jag började klippa håret till axellängd. Jag trivs bättre i lite kortare hår, och jag tycker det klär mig bättre. Jag ser äldre ut, mer vuxen och faktiskt piggare. Jag har trivts bra i långt hår, men det tar alldeles för lång tid att ta hand om. Tvätta, torka, borsta. En kortare längd är mer praktisk, i alla fall för mig.

Jag hittade ett inlägg hos Alina, vars blogg jag läser slaviskt dagligen. Hon skrev ett inlägg om att hon suktade efter en hårförändring, och det var det som fick mig in på banan igen. Jag går aldrig till en frisör och klipper mig, utan överlåter det ansvaret till min mormor. Eftersom att jag bara klipper av det i omgångar så krävs det inte mer än min mormor för att göra mig nöjd. Nu är jag sugen på både färgning och klippning, och då kommer jag välja en bra frisör här i stan istället. Mormors färgkunskaper vet jag inte om jag litar på.

Jag har aldrig färgat mitt hår, och det är bara för att jag inte vill slita på håret så mycket. Men jag överväger slingor, ljusa eller lite mörkare än min naturliga färg. Bara för att det ska hända något. Samt att jag är i ett stort behov av att klippa mig. Kikar man på bilderna ovan är jag inne på bilden till höger, alternativt bilden till vänster på nedre raden. Jag tycker om längden, precis under axlarna. Den enda frågan som kvarstår är om jag ska göra mörka eller ljusa slingor.

Hösten är perfekt för förändring, det kickar igång något inom mig, att få förändra något. Samtidigt som vädret ändras, så ändras även jag. Och jag gillar det.

Gillar

Kommentarer

FREDAG 4/9

ALLMÄNT

Dagen är officiellt igång och jag som varit hemma från jobbet har samlat på mig en massa överskottsenergi som jag måste göra mig av med. Jag älskar listor, det vet ni vid det här laget. Vid halv 8 blev jag väckt utav en elektriker som stod utanför dörren, redo att fixa vårt eluttag i hallen som krånglat alldeles för länge. Jag var vaken när han knackade på, men jag låg fortfarande i sängen - alltså var jag inte super fräsch när jag gick och öppnade i morgonrock.

Efter att han hade gått gjorde jag mig en stor kopp kaffe, satte mig i köket med papper och penna och punktade ner minsta lilla grej jag kunde komma på som behövdes göra hemma idag. Nu när jag varit hemma ifrån jobbet ett par dagar så har jag hunnit samla på mig massvis med överskottsenergi, som jag måste bli av med illa kvickt. Det kliar i fingrarna på mig tillslut.

När jag skriver to-do-listor så skriver jag hellre ner 20 punkter än 10. Istället för att skriva "städa" så skriver jag ner allt vad det innefattar "dammsuga" "svabba" "putsa speglar" osv. Jag håller mig motiverad längre om jag får stryka saker från min lista, och ska jag sträva efter att få stryka "städa" så kommer det ta mycket längre tid än om jag skrivit ner allt som städet innebär, då får jag stryka fler punkter - och hålla motivationen uppe till att fortsätta med listan. Detta fungerar allra bäst för mig och jag hinner nästan alltid med hela min lista, oavsett hur lång den är, om jag har fler punkter. Hur är det för er? gör ni listor, bli ni motiverade av dem?

Min lista för dagen är lång, medvetet såklart, och jag ska hålla mig sysselsatt tills Linuz slutar jobba. Det absolut bästa jag vet är att kämpa på med en to-do-list hela dagen, och när jag är klar så belönar jag mig med en powernap i 20 minuter, haha! Det händer inte lika ofta som jag önskar.

Diska all disk som står i köket. Damma sovrum och vardagsrum. Dammsuga köket, hallen och toaletten. Slänga sopporna + kartongen i hallen. Skriva 2 olika mejl till föräldrar. Ringa Emelie om gruppen. Skriva nya blogginlägg. Plugga matte en stund. Ta hand om tvätten. Bädda sängen. Sätta på Urban (luftrenaren) efter bäddning. Bestämma middag. Ringa Linuz och fråga om maten. Packa väskan för tennis. Ställa i ordning skor i hallen. Lägga upp sommarkläderna. Sätta upp lampan i hallen. Skriva inköpslista. Hämta kryddor i Habo. Lämna kryddor. Ringa mamma om hjälp.

Vi, läs jag, har planerat vår Fredag. Jag planerar alltid alla dagar, det blir för rörigt i huvudet annars. Men ofta gör vi gemensamma planer för helgerna beroende på om jag jobbar eller inte. Idag slutar Linuz 16, och när han kommer hem ska vi äta ett snabbt mellanmål, hjälpas åt med lampan i hallen och sedan ska vi spela tennis vid 19. Innan dess ska vi hämta upp kryddor vi köpt, och eftersom att kryddorna och tennis är i Habo så tar vi två flugor i en smäll. Ikväll, efter tennisen äter vi nog en lättare kvällsmat och lite plockmat. Jag föredrar denna typen utav fredag över att gå ut, alla dagar i veckan. Jag kan knappt tänka tanken på att gå ut, skrattar över tanken på mig ute på en krog. 2016 and never again...Hahah!

Vi hörs <3

Gillar

Kommentarer