Honestly, I am terrified

En stund nu har jag funderat på hur jag ska kunna beskriva hur jag känner med att resa ensam och vara borta från familjen och vänner hemma.

Hur kommer min framtid se ut?

Borde jag sluta resa och åka hem?

Vad ska jag egentligen göra för att nå mina drömmar?

Gör jag det rätta?

Att resa är något av det bästa jag gjort i mitt liv. Jag är så stolt över mig själv och glad över de val jag gjort hittills. Jag har sett några delar av världen och jag vill se alla hörn, gator och stränder vår värld har att erbjuda. Ibland känns det ensamt, ja, det är ingen frågan om det, men att resa ensam är ärligt talat mycket lättare än att resa med någon. Hade jag inte rest ensam hade jag inte lika lätt träffat de fina vännerna jag fått här eller gått utanför min bekvämlighetszon. Att resa ensam har gjort mig starkare, mer självsäker (om det är möjligt haha) och mer vaksam över hur världen fungerar.

Ja, jag är livrädd över hur min framtid kommer se ut. Det finns dagar då jag tänker "Kanske jag ska åka hem, där min familj finns och börja studera till sjukskötare", MEN det vill jag innerst inne inte göra. Jag vill till New York, göra stora jobb inom modellbranschen och få ut mitt namn. Jag vill gå på Victoria's Secret catwalken och säga "I did it!" till alla som trodde att jag inte kunde.

Mina frågor är svåra att svara på, ingen kan egentligen ge mig ett förnuftigt svar, hur kunde någon egentligen veta? HUR ska jag nå mina drömmar? Jag har spännande modellnyheter till våren, efter de evenemangen borde jag se mera klart på hur det kommer fortsätta efter det här året, men det är otroligt skrämmande, även för mig som alltid är positiv och vet exakt vad jag vill.

Ibland får jag känslan av att vänner och familj inte är glada över att jag är borta och reser och inte finns där, vilket gör det svårt för mig att kunna stanna där jag är och vara 110% glad. MEN, jag vet också att min familj och vänner är stolta över vad jag åstadkommit hittills och över hur jag har VÅGAT göra det jag vill göra. Hade jag åkt hem nu för att stanna hade jag inte varit glad, och för mig är lycka det viktigaste.


Om 10 år ser jag mig själv som en känd modell som gör jobb för klädföretag, så som Boohoo och Victoria's Secret. Jag ser mig själv stiga upp tidigt på morgonen, mata mina hästar på min egna häst ranch där jag tränar och hjälpar kunder med dem och deras hästar. Några au pairs/working students att bo med mig. Jag bor i Finland, med en fin familj.

Nu kanske ni tänker, "Efter allt detta tänker du ändå välja att bo i Finland?", och ja, det tänker jag. Jag vill vara nära min familj, men det betyder inte att jag ska sluta resa, jag tänker aldrig sluta resa. Jag är en globetrotter och att resa är något av det bästa jag vet. Finland är det mest underbara landet, det är säkert, vackert och min familj finns där. Familjen betyder allt för mig.


xx, Sofia

Gillar

Kommentarer