Att krypa ner under en filt och klicka på en tv-serie man tycker om kan ju vara något av det mysigaste som finns.

Ärligt, visualisera er en stor kopp te eller kaffe eller whatever du tycker om, en skål med fruktsallad eller godis, en go soffa och fluffiga filtar. Tillsammans med din favoritserie. SÅ mysigt!


Idag ska ni därför få ta del av tre stycken av mina absoluta favoriter. Håll i er!


Orange is the new black. Surprise surprise. Ärligt. Bästa. Serien. Någonsin.

Den handlar om en jädrans massa härliga kvinnor i låg-anstalt fängelset Litchfield. Den är mysigt och mycket normbrytande, så mycket plus för det. Majoriteten är HBTQ+, vilket är så jäkla härligt för det får man i princip aldrig se i media. Annat man typ aldrig får se i media som existerar i OITNB är t.ex personer som inte är norm-smala. Det finns tjocka, smala, knubbiga, pinnsmala. Alla är olika och det är 100% okej.

I serien är inte heller alla personer vita. Hur länge har vi inte fått vänta tills även icke-vita kan få representeras i media??? Och SEX! Sexet i OITNB glorifieras inte och är inte så där som "normigt sex" i princip alltid visas upp.

Ska jag ge er ett tips så kolla på orange is the new black, ni kommer inte ångra er. Som sagt, bästa serien ever.


The fosters. Handlar om hur fosterbarnet Callie och hennes bror Jude till slut hamnar hos familjen Foster, efter jäkligt många trixiga och inte så värst bra fosterfamiljer. Lite highschool-drama hänger även med, såklart, och även i denna serie så representeras lesbiska. Tumme upp osvosv. Skitbra.

Den här serien är en riktig mys-serie. Funkar alltid att titta på. Jag var så fast i serien att jag gick upp extra tidigt på vardagarna och tittade hela morgonen, samtidigt som jag gjorde mina sysslor. Resulterade i att jag nu har förknippat The Fosters med doften från mitt persikoté.

Tror ni jag slutade titta när jag duschade? Näää, knappast! Ställde datorn utanför duschen och var hela tiden tvungen att rikta vattenstrålen mot glasdörrarna så att imman skulle försvinna. Ja, ni hör ju vad anständigt.

Så titta på även denna goding, 100% får även den här serien.

​Twin peaks. ​En gammal klassiker. Så gosig. Handlar om detektiven Dale Cooper som kallas in för att lösa mordet på Laura Palmer. 

Något jag älskar med denna serie är kontrasten mellan gosig-härlig-stämning och läskig-creepy-stämning. Aaaah får twin peaks-abstinens när jag skriver om det. Måste sätta mig ner och plöja igenom varenda avsnitt igen. 

Titta på den! Ps. glöm inte att kaffet ska vara blacker than midnight on a moonless night.

Likes

Comments

Tjatja folket


Likes

Comments