En splittrad familj

Personligt

Om det är nånting jag avskyr så är det när en familj splittras och följs av sorg, trasiga relationer och hjärtan. Ibland behöver man inte flytta isär för att splittringen ska vara ett faktum utan det räcker med att hemmet fylls av bråk, hårda ord eller bara saknaden av enhet i vart man är på väg eller vad man vill för familjen. Vem vill leva så och hur länge orkar man leva så?
En familj som är splittrad kommer snart att upphöra att existera, den kommer inte att överleva. Jag tror starkt att familjen är samhället viktigaste byggsten men inte i ett splittrat skick. Men frågan är vad som händer med en ung generation som växer upp i en familj som egentligen inte är vad en familj är tänk att vara. Hur kan de bygga vidare, skapa stabilitet för sina kommande generationer? Är splittrade familjer = ett splittrat samhälle?

Att enhet är en viktig ingrediens för framgång är ju ingen nyhet, men vad är enhet? Jag och min man tycker inte alltid lika i alla situationer men vi har lärt oss att det kommer aldrig att hjälpa om vi krigar mot varandra, någon måste böja sig för att det ska bli bra. Ibland är det han och ibland är det jag. Det viktiga är att våra barn ser att vi står tillsammans, om vi reder ut våra missförstånd, våra tjafs och problem som dyker upp i alla relationer så kan vi också lära och hjälpa våra barn att göra samma sak. Enhet i en familj tror jag är tex att föräldrar är överens om hur barnen ska uppfostras, man kan ha olika erfarenheter och åsikter men man ENAS kring vad man vill och vad man ska arbeta efter. Om en förälder säger något så backar den andra upp (även om man kanske inte i stunden håller med 100%) sen kan man enskilt prata om hur situationen borde hanterats. Men det handlar också om enhet barnen emellan och mellan förälder och barn, att det finns frid i relationerna, åtminstone att det är vad alla strävar efter.
Det är inte lätt när barnen växer upp och de lär sig att argumentera och säga emot, det är en del av livet men det är inte alltid enkelt att alltid vara en bra förälder och svara med mjuk röst. Jag vet att jag måste tänka på och lära mig att använda visa ord och inte lämna konflikter i luften eller sopa saker under mattan, det bäddar för splittring och i skräpet under mattan ligger också sammanhållning och enhet som ju var en ingrediens för framgång.

Idag talade vi med våra barn om vikten av att bygga sitt liv på rätt saker. Livet kommer möta stormar och utmaningar och när det blåser så vill du stå stadigt på en klippa som inte rubbas. Den klippan har i våra liv alltid varit Gud, han förändras inte och han är stadig. Så länge mina barn är hos mig kommer jag visa dem den vägen som jag känner till och som jag har sett håller i glädje och sorg. En enad familj är en stark familj som kommer att hålla oavsett vad den möter.

"Ett rike som är splittrat blir ödelagt, och en stad eller en familj[a] som är splittrad kommer inte att bestå." Matt 12:25


Love SofiaLikes

Comments

monikahogberg3
monikahogberg3,
så sant så och en del förstår inte när de splittras sina egna fel och brister... kramnouw.com/monikahogberg3
SofiaMunoz
SofiaMunoz,
Om man vill så kan man <3 Kram!nouw.com/sofiamunoz
Write a comment...
IP: 82.99.3.229