Header

Fick lite feeling när jag kom hem efter jobbet och bakade lite frallor! Har man en man vars kärleksspråk är nybakat bröd så är det ju ett enkelt sätt att samla pluspoäng. Trots det händer det inte särskilt ofta... Så denna torsdag var extra sensationell!
Jag googlade fram ett toppenrecept så ni får det här!

Trevlig kväll!
Love Sofia

INGREDIENSER

Enkla och snabba frallor

6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 tsk torrjäst eller 25 gram färsk jäst
2,5 dl ljummet vatten


INSTRUKTIONER

Börja med att starta din ugn på 220 grader. Smula sedan ner din jäst i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten, 38-40 grader. Om du har torrjäst blandar du istället ut jästen i mjölet.
Rör ner olivolja, salt och tillsätt sedan vetemjölet i omgångar tills du fått ihop en fast deg. Knåda degen i cirka 5-10 minuter. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i 30 minuter.
När degen är färdigjäst är det dags att forma frallorna. Dra ut degen till en avlång form. Tänk dig en baguette. Skär sedan i 2-3 cm breda bitar och forma till små bollar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 25 minuter.
Pensla med ett uppvispat ägg och grädda frallorna sedan i 15 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna på galler och servera dina frallor med en skiva ost och lite sylt.

Färdigt på: 40 minuter

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag gör det utan tvekan! Tänk dig en plats utan sorg och utan smärta, gator av guld och skönhet som du aldrig ens kan föreställa dig med ditt mänskliga sinne! Vem vill inte komma dit?

En tid efter att min syster gick bort läste jag boken "Himlen finns på riktigt", den beskrev upplevelsen hos en liten pojke som var sjuk, nästan dog och fick komma till himlen. Den är helt fantastisk och jag i princip grät mig igenom den! För mig blev den inte bara en underbar bok, den blev tröst för mitt hjärta i sorgen och när han beskrev allt som han fick uppleva så kunde jag se min syster i det. Jag kunde se hennes frihet och att hon var på en underbar plats.

Jag ser inte min tro på himlen som en vacker saga jag kan tänka som gör livet lite lättare, jag tror att det är en verklig plats och att jag en dag ska få möta min syster igen.
Människan är skapad för evigheten, den finns i hennes hjärta och det är därför vi funderar på existensiella frågor. Ingen vill väl dö? Vi är alldeles för värdefulla i Guds ögon för att han inte skulle tänka mer om oss än att det skulle sluta på den här jorden.

Idag fick en av de största evangelisterna i modern tid lämna sitt jordiska liv för att möta sin Skapare! Hans liv har påverkat miljontals människor. Under sitt liv har han predikat evangelium för över 250 miljoner människor och även talat och betjänat Amerikas presidenter under sin livstid. All heder och respekt till denne gudsman och för hans trofasthet till sitt livs syfte!

”Someday you will read or hear that Billy Graham is dead. Don’t you believe a word of it. I will just have changed my adress. I will have gone into the presence of God”- Billy Graham

LOVE Sofia

(ps. Köp boken! Himlen finns på riktigt )


Likes

Comments

Har du någon gång hört uttrycket, "Du får det du säger"? Jag har hört det många gånger och ju äldre jag blir (läs: visare) så inser jag hur sant det är. Min mun kan kontrollera över "död" och "liv" i den bemärkelsen att mina negativa ord bryter ner och skapar dålig atmosfär och mina positiva ord bygger upp och ger glädje. Spontant känns det som att "liv" är lite mer åt vad jag vill se i mitt liv.
Att umgås med människor som hela tiden talar ner situationer, människor, som är negativa och suckar djupt takt med att de klagar är ju helt enkelt dränerande för själen. Det tar all kraft och oftast ger inte deras liv någon trevlig doft. Men att vara med positiva människor som ser livet från den ljusa sidan, tänker stort och uppmuntrar alla runt omkring sig kan lysa upp en gråmulen dag med sin soliga inställning.
Inställningen till motgångar i livet kan vara avgörande för utgången men den hjälper dig också att hålla dig på vägen och inte tappa fokus.

Jag har bestämt mig för att varje dag tala liv och uppmuntran över mina barn, självklart är det svårt ibland och vi tjafsar ju precis som alla andra. Men varje dag ber jag böner över deras liv, böner om frid, framgång och beskydd, inte bara för att jag måste det som kristen utan för att jag tror att Gud hör bönerna och faktiskt svarar mig. Ingen älskar min familj mer än vad jag gör och om jag vill ha en familj som blir välsignad så behöver jag tala liv, tro och hopp.
En del människor som jag känner väljer att fokusera på allt som man kan oroa sig för eller allt hemskt som kan hända istället för att tro att en bön om beskydd gör skillnad.
När jag lämnar av dem i skolan, lämnar jag dem inte bara vid en skolbyggnad utan också i Guds trygga händer. Samma böner bad (läs: ber) mina föräldrar för mig och jag kan känna att de bär mig när jag kan ha en tung dag.

Livet kanske aldrig kommer bli perfekt men varje dag kan jag välja att tala ord av liv eller död över mina utmaningar (tro mig de finns där dagligen), mina ord öppnar eller stänger dörrar, jag kan tala ut vad jag vill se, lyfta blicken och tro att Han har hört varje ord!

Life or death - make your choice...

LOVE Sofia


Likes

Comments

Äntligen fredagsmys!
Chips och dipp är klassiker här hemma hos oss men även att blanda in lite grönt. Det känns iallafall bättre om det är en och annan gurkstav med på bordet... om barnen får välja blir det sour creme-chips!
Jag behöver bli klar med allt för morgondagens Love Day så när Talang börjar så smiter jag nog till datorn. Många möten den här veckan så tiden har inte riktigt räckt till.
Mannen är på ungdomsmötet och spelar gitarr så jag och kidsen är solo ikväll.

Hoppas ni har nåt kul planerat för helgen! Jag längtar till vårsoliga lördagar med promenad och fika i stan!

LOVE Sofia

Likes

Comments

Faktiskt så är det så iallafall i Södermalmskyrkan där jag arbetar! Vi har något som vi kallar för "Love Week" där vi pratar kärlek och relationer på seminariekvällar. Igår startade vi upp för alla singlar 30+, ikväll för gifta par och imorgon för föräldrar. Lördagen blir en heldag för ungdomar och då ska vi vara med tillsammans med min syskon och respektive.

Jag tror att det är jätteviktigt att kyrkan vågar prata om såna här saker och det kanske inte alltid varit självklart en självklarhet. Relationer är svårt och du är inte immun mot problemen bara för att du tror på Gud, däremot vet jag att Gud kan hjälpa dig i dina relationer, oavsett vad du befinner dig i.
Vissa saker kanske heller inte är självklara om man vuxit upp i en familj med problem och svårigheter, hur ska man veta vad som är ok och hur man ska hantera sina relationer om någon aldrig visat ett bra exempel.

Om man aldrig lyfter de obekväma sakerna upp i ljuset så går människor runt och tror att alla lever perfekta liv och de kommer aldrig söka hjälp eller råd.
Att be om hjälp och stöd är det absolut bästa man kan göra om man verkligen vill ha en förändring. Jag har mött framförallt kvinnor som hintar om att de har det kämpigt i sina relationer, att de inte känner sig sedda eller älskade eller att de önskar att saker vore annorlunda. Men de är så rädda för att be om hjälp, rädda för vad deras man ska säga om han får veta att de sagt något. Vi behöver varandra och faktum är att alla människor har sina utmaningar och ingen skulle döma ut dig för att du behöver stöd i tuff situation. Tvärt om! Om du älskar någon så har du bara allt att vinna på att ta tag i problemen!

Men det är ju inte bara relationer i nöd som behöver höra sanning och råd, även de som har det bra behöver ju veta hur de kan bli bättre och sen också ge andra av sin kunskap och erfarenhet.

Nu ska jag skriva mitt undervisningspass för lördagens "Love Day"!
Hoppas vi ses där!

LOVE Sofia

Bilden är från förra årets Love Day då vi talade om föräldraskap

Likes

Comments

Contains affiliate links

Happy Valentines kära läsare!

Vilken kärleksbombning det varit på sociala medier och lite här och där under dagen, välbehövligt! För mig handlar det inte bara om att visa min älskade kärlek utan faktiskt också de som betyder mycket för mig och som är nära mitt hjärta.

Mina älskade barn fick en liten överraskning på frukostbordet men inte istället för frukost såklart... De är ju mina favoriter alla tre och gladast blev lilla Rose som älskar överraskningar! Den fina muggen kommer från Åhlens, den finns också med texten "BÄSTIS", "KÄRLEK" och "POLARE". Du hittar den här Mugg Favorit .
Åt frukost på Lisas Café med älsklingen och fick lite kvalitetstid innan jobbet. Han har varit min Mr Valentine i 20 år nu(!) och jag är lika kär idag som då!

Kärlek blir faktiskt bättre med åren men passionen behöver eldas på lite oftare än en gång om året om den ska hållas vid liv...
Hoppas din dag varit underbar!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Halloween, Kanelbullens Dag och Alla hjärtans Dag är några av de dagar man skulle kalla just detta! Må hända att det säljs lite extra röda rosor och gelehjärtan den här dagen men då får man väl samtidigt ställa sig frågan varför det skulle vara dåligt att visa någon man älskar lite extra kärlek en ruskig dag i mitten av februari när man helst vill stänga in sig?
Det krävs ju faktiskt inte så mycket för att göra någons dag och har man har lite dåligt samvete för att man inte köper hem blommor särskilt ofta så kan man ju passa på även om det är halva priset att göra det den 15 februari istället och i princip de flesta andra dagar på året...

Idag, dagen innan Alla hjärtans Dag vill jag slå ett slag för mina medsystrar som faktiskt uppskattar Alla hjärtans Dag men som har män som kanske inte förstår vikten av den där lilla röda rosen, lappen på kylen med en liten kärleksförklaring, kaffe på sängen eller chokladasken för 39.90:-. Bröder, den kan göra all skillnad i världen, hör vad jag säger!
Självklart förespråkar jag allra helst Alla hjärtans Dag 365 dagar om året men det är ju fantastiskt att kärleken firas alldeles speciellt en dag av dessa!
Visst kan det vara svårt att komma på hur man ska visa sin uppskattning om man hör om folk som överraskar både med resa till Paris, spa-weekend och middag på Grand Hotell. Strunta i det! Keep it simple, att visa kärlek behöver inte vara dyrt och det är faktiskt tanken som räknas!
Så här följer några bra enkla, prisvärda tips på vad din kvinna kan tänkas uppskatta:

1. Bukett med röda rosor (klassiker som alltid går hem)
2. Ge henne fotmassage och en doftande fotkräm (Välj rätt tillfälle tex efter barnen somnat)
3. Skriv en lapp med en kärleksförklaring (placera den synligt, hon ska inte behöva leta efter den)
4. Sätt på er sång och dansa i köket (spontanitet för med sig stor lön)
5. Du lagar middag, diskar och lägger barnen (extrema pluspoäng!)

Vi människor behöver kärlek, fina ord, kramar och uppskattning för att må bra och vara hälsosamma människor så låt oss ta vara på detta kommersiella jippo, vi har allt att vinna genom att ge kärlek till våra nära och kära!

My dear children, let’s not just talk about love; let’s practice real love. This is the only way we’ll know we’re living truly, living in God’s reality. It’s also the way to shut down debilitating self-criticism, even when there is something to it. For God is greater than our worried hearts and knows more about us than we do ourselves.
1 Joh 3:18-20

LOVE Sofia


Likes

Comments

Hade bestämt mig för att börja mitt nya liv idag och gå upp kl 05.30 och starta dagen rätt, det blev inte riktigt som jag tänkt mig då jag surt nog ställt klockan på 06.30... Men upp kom både jag och barnen i allafall.
Måndagar betyder plugg för min del och nu är jag inne på slutspurten och det ska bli så skönt! Två kurser + examensarbete kvar och sen är dessa 14 månader över! Supernöjd är jag, lärt känna fantastiska människor och nu längtar jag efter att få börja praktisera det jag lärt mig.
Idag stod ”Arbetsmiljö och Rehabilitering” på schemat med en fantastisk, kunnig och passionerad föreläsare vid namn Ann Fagreaus. Det är tur att det är en vecka mellan föreläsningarna så man hinner smälta allt... Jag kommer drömma om Arbetsmiljölagen inatt!

Efter föreläsningen tog vi en timme för att strukturera upp vårt examensarbete. Det är många pusselbitar, åsikter och erfarenheter som ska synkas men jag är övertygad om att det kommer bli jättebra. Nu är vi på banan!

Efter en heldag på FEI gick jag förbi ABF-huset som ligger bara ett stenkast ifrån, där enunderbar tjej från kyrkan som heter Winta, ställt ut sina tavlor. Så fina! Man kan verkligen känna att hon målat sitt hjärta på dessa canvasdukar. Lycka och glädje i oljefärg! Gå in på hennes Instagramkonto om du vill se mer av hennes arbete https://www.instagram.com/artbywinta/.

Vidare till kyrkan och planeringsmöte med projektgruppen inför vår ungdomskonferens som är planerad om 3 veckor. Massor att göra men härligt, jag har ju världens bästa jobb!

Glöm inte bort att du är älskad! God natt vänner, ses imorn!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Älskar att vi går mot ljusare tider och att vi rör oss närmare och närmare vår för varje dag som går! Det är en underbar årstid, speciellt efter allt mörker som jag för övrigt tycker är det värsta med vintern!
Just nu är det väldigt mycket blommigt som gäller och jag njuter, färg och mönster gör mig så glad! Jag satsade på en röd blommig blus häromdagen, den är egentligen inte jag så jag tvekade lite först men jag kunde inte låta bli... Priset var ju inget att diskutera och den blir nog fin till våren men blå jeans och sneakers!

Här är några av mina favoriter nu till våren, blusarna kommer från HM och scarfen från Lindex! Låt oss våga ta ut svängarna denna vår, ha din personliga stil och köp det du gillar!

LOVE SofiaLikes

Comments

Så skönt med lördag! Sen vi kom hem från Colombia har dagar bara gått i ett, jag gillar att jobba så det är inte problemet men hur skönt är det inte att få sova tills man vaknar av sig själv utan att ställa klockan! Vi åt frukost vid 9, sen hann jag läsa Bibeln en stund och fixa lite här hemma innan vi packade in kidsen i bilen och åkte till Mall of Scandinavia. Där mötte vi upp med hela familjen för lunch, mamma, pappa och mina syskon med familjer, så det blev långlunch, närmare bestämt 3 timmar på O´Learys helgbuffé... Riktigt bra för en stor familj med många olika önskemål, barnen kan plocka mat själva och det finns något för alla smaker och det bästa är ju att man inte behöver vänta på maten. Mjukglassen med tillbehör gick varm kan jag lova!

Vi träffas ju rätt ofta eftersom nästan hela familjen arbetar i kyrkan men det är inte ofta vi ses och bara "är" utan att prata jobb eller vara på språng, men vi har som mål det här året att bli bättre på det. Idag har vi pratat om livet, framtiden och vad som ligger överst i våra hjärtan men jag har också myst med mina underbara syskonbarn. En riktigt bra dag helt enkelt!

Hoppas du haft en skön lördag!

LOVE SofiaLikes

Comments