Vikings & Chicago PD

Nu är jag ikapp i Vikings och jag måste säga att jag gillar denna säsongen. De tog död på många stora karaktärer i den förra och självklart belv man fundersam över hur serien skulle klara sig, men Ragnar söner blir mer och mer intressanta att följa. Mina favoriter är fortfarande Bjorn och Ivar, men de andra två får mer och mer plats i serien och blir därför också mer och mer intressanta som karaktärer.

Dessutom har jag sett set senaste avsnittet av Chicago PD som också är med i detta inlägget.

Vikings 5x5. The Prisoner

Floki är tillbaka och självklart gör han tvär emot det dom Laghata säger åt honom att göra, nämligen att värva personer som verkligen tror på gudarana för att åka till island. Samtidigt som Ivar är på väg tillbaka för att döda dem och bli kung. Jag tror att Lagatha kan få lite problem nu även om det jag vill ska hända är att alla ska klara sig.

Jag tycker också att det ska bli spännande att Ivar tar med Biskopen hem, det är ju lite så Ragnar gjorde men sin munk…

Sen har vi Bjorn som också fått lite problem, men jag har väldigt svårt att tro att dem kommer lyckas döda han och hans partner, dem är ju ändå vikingar.

Vikings 5x6. The Message

Ivar har nu gjort en pakt med norges kung om att kriga tillsammans mot Lagatha. Dock förstår jag hans bror, Ivar kör sitt eget race och berättar inte för någon om hans planer och om man inte blir inkluderad i något blir det också svårare att lita på honom. Dock lyckades Ingrid få iväg en varning till Lagatha som nu vet att dem kommer att attackera och kan förbereda ett försvar. Samtidigt är hon försvagad efter att Floki tog ett gäng av hennes krigare.

Vikings 5x7. Full Moon

Nu är kriget nära och även om jag gillar Ivar så måste jag ju heja på Lagatha dock är jag lite osäker på vart Hubbe står, hans fru är i alla fall inte på Lagathas sida.

Ingrid är nu också gravid, men det skulle inte förvåna mig om det är ett resultat av våldtäkten och frågan är hur hennes make kommer att reagera när om/när han upptäcker det.

Bjorn har nu också hittat sig en samisk fru, har inte så mycket åsikter om det än, väntar och ser vart den storyn kommer att leda helt enkelt.

Chicago PD 5x10. Rabbit Hole

Jay fick lite problem när hans flickvän blir en av de huvudmisstänkta i ett mord fall och här måste jag säga att jag gillar Haley, hon säger ifrån när han gör fel och gör det inte lätt för honom, men hon är samtidigt en teamplayer som i slutändan hjälper honom när han har problem.

Sen har vi Adam, Hank vet nu vad han håller på med och det gillar jag för nu kan dom två jobba tillsammans så som jag velat hela tiden, men jag antar att det kan bli komplicerat för Adam i längden.

#vikings #chicagopd #onechicago #tv #tvserier #seriebloggen

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer