Veronica Mars Säsong 1

 

Detta är andra gången som jag försöker skriva detta inlägget och därför har det tagit så lång tid att få upp inlägget om säsong 1. För hur beskriver man perfektion i ord?! Att jag tok älskar Veronica Mars är inte någon hemlighet! Det roliga är att jag faktiskt tycker att den blir bättre och bättre för varje gång jag ser den. Jag kanske var för ung innan helt enkelt. Jag tror inte att jag förstod serien till 100 % innan. Självklar uppskattade jag dialogerna, men inte på samma sätt som jag gjorde nu. Det är också dom som har vassast tunga som jag gillar mest. Eller dom som man märker är smartare än de andra! ”Smarta” serier eller serier med välskriven dialog är något som jag under de senaste två åren verkligen gillar mer och mer.

Veronica Mars kan vara en av de bästa karaktärna någonsin ur den synvilken, hon har alltid var på tal och jag önskar många gånger att jag var lika snabbtänkt och hade lika bra comebacks som hon har. Vem hon en pratar med så leverar hon! Det är också en av anledningarna till att jag shippar LoVe. Veronica och Logan har mer en kemi, dom har allt!

Veronica är ju en av mina favorit karatärer på tv och hon har liggat på den top 5 listan i många år. I början av säsongen är det faktiskt svårt att tro att Logan faktiskt också hamnar på den listan, nej inte lika högt upp, men han är fortfarande som man kommer ihåg som en stor favorit.

Det som jag gillar med Veronica Mars är att det finns både en story och fall som går över hela säsongen och ett i varje avsnitt. Det är enligt mig ett vinnade koncept. Det som jag tycker är nackdelen med många bra serier som jag följer är att det är avslutande avsnitt. Det gör att man inte riktigt kommer in i serien på ett djupt sätt. Men här får man följa Veronica då hon försöker hitta sin bästa kompis mördare. Hennes kamp mot skolans översittare och Logan så klart! Det jag kom på nu är att de bästa shippen är inte dom uppenbara, utan det är dom som helt slötligt bara dimper ner från en klarblå himmel och du förstår inte vad som hände. Jag kan nu direkt komma på 3 sådana ship som också 3 av mina största. Alla handlar om en bad guy som blir snäll, i alla fall mot en tjej ;) Jag pratar självklart om Klaroline, Naley och LoVe. Men om ni ger mig lite tid så kommer jag nog på mer.

Helt ärligt skulle jag nog kunna skriva en hel uppsats om Veronica Mars, men om jag fortsätter så är risken stor att jag börjar spoila vad som händer i senare säsonger och det är ju inte meningen. Jag hr ju 3 inlägg kvar att skriva. (Med stor risk att det blir några mer efter jag sett filmen) Just nu har jag 4 avsnitt kvar av säsong 2 och efter som min helg ska dedikeras till Veronica Mars så hoppas jag att jag får sett filmen på söndag! Så jag ska hålla mig borta från internet så att jag inte blir spolad!

BTW denna scenen är bara så epic att det är löjligt!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 0 visningar
  • Nära Krokslätt, Göteborg

Gillar