Under the Dome Säsong 1

Under the Dome är en serie som jag har funderat på att se sen förra sommaren! Jag viste egentligen inte så mycket mer än att det fanns ett fint ship i serien, visst stämde det, men det var så mycket mer än så.

Jag pratade med min kompis och kollega igår och vi kom fram till att vi båda två är inne i en Sci-Fi inspirerad period just nu. (Hennes blogg hittar ni här) Jag har alltid varit öppen i mitt serietittande men av någon anledning så har jag inte börjat titta på så många Sci-Fi serier, nu skulle jag inte säga att jag är ett hard core fan än, men intresset har helt klart blivit större.

Men om vi ska gå tillbaka till Under the Dome, jag tycker hela serien är fascinerande, vad jag tycker och tänker om olika karaktärer kastas omkring och jag ändrar åsikt om folk till höger och vänster.

Min favorit karaktär är Barbie om inte annat för att han har ett coolt namn! Men han är verkligen grym, han kan allt vad har han varit för typ av miltär egentligen? Jag hade egentligen velat att det var han som skulle vara monarken, kanske för att jag gissade på det från början, men Julia är ett bra val för den rollen också. Sen är dom två ett bra team och ja självklart shippar jag dom, men som jag sa innan för mig är denna serien så mycket mer än ett ship!

Big Jim var en karaktär som jag velade fram och tillbaka mycket om jag gillade honom eller ej. Självklart ligger han just nu på minus efter säsongs slutet och hur maktgalen han blev. Jag tror inte han var det från början, men han fick för mycket makt för fort och sen blev det kortslutning dör uppe helt enkelt. Men jag måste säga att han tappade mycket hos mig när han inte släppte ut Angie direkt från källaren.

Junior är också en sådan karaktär som jag inte kan bestämma mig för om jag gillar eller inte. Lite galen som sin pappa är han nog, men i grund och botten tror jag faktiskt att han är godhjärtat, men eftersom hans pappa är konstig så har han inte fått lära sig hur man visar känslor på ett bra sätt. Sen undrar jag också om det låg något i det han sa att Angie blev konstig när Domen kom… Det försvarar inte det han gjorde (men han är löjligt snygg så jag kan förlåta mycket han gör för hans ögon får mig att smälta! Haha) Sen tycker jag att Angie är lite korkad för om hade spelat sina kort rät så hade hon haft honom lindad runt sitt lillfinger. Men det gör hon inte och det är nog anledningen till att jag faktiskt gillar dom två tillsammans. Du vet aldrig vad som kommer hända när dom två har en scen tillsammans!

Frågan som jag vill ha svar på typ nu som gör att jag har lust att gå och köpa boken är varför Domen kom, (jag vet konstig böjning men jag tycker kupol eller vad jag nu annars hade kunnat kalla det för låter lite löjligt) Varför just där är det någon i eller utanför som gjort det eller är det inte någon? Ja frågorna är många och vad var det för något konstigt ägg?

Som tur är behöver jag inte vänta länge på säsong 2 och jag längtar redan!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 700 visningar

Gillar