The Originals Säsong 5

Jag vet faktiskt inte hur jag ska skriva detta inlägget för det är väldigt svårt att säga hejdå till en serie som man älskat i 5 år och karaktärer som följt ännu längre. I lördags kväll påbörjade jag mitt helgs mission, att se klart the Originals delvis för att jag vill kunna se Legacies när den börjar i slutet av Oktober som är en Spinn off på The Originals. I söndags var jag klar och man kan väl lugnt säga att det var ett svårt förväl som jag hade till serien, det var tårar och nästan panikkänslor ju närmare slutet som jag kom.

Säsongen har faktiskt varit en ren berg och dalbana, dels för att syskonen var tvungna att vara splittrade under den sista, Elijah har inte något minne av sin kärlek till sin familj, samtidigt som man märker att alla skådepelarna verkligen ville att det skulle vara en bra sista säsong. Både Kol och Rebekah var med i många mer avsnitt än dom brukar, Davina lika så. Men det som nog gjorde mig mest glad av allt var att Caroline faktiskt var med riktigt mycket. Det är något som kanske inte är viktigt för dom som aldrig sett The Vampire Diaries, men för mig var det ALLT!

Att kärleken till Hope har varit en viktig grundsten i hela serien har inte gått att ta miste om. Skådespelarna som spelat Hope har också varit så fantastiska och verkligen visat hennes personlighetsutveckling på ett bra och fint sätt. Vilket är nödvändigt med tanke på vilken extremt viktig roll Hope är och har varit sedan innan hon ens var född.

Det som jag dock har lite svårt för i denna säsongen är att det var extremt många som karaktärer som dog. Visst är det sista säsongen, men det är faktiskt inte en ursäkt att döda den ena efter den andra personen. Först hade vi Haley, sedan Josh detta var inte något som jag hanterade jättebra om jag ska vara ärlig, framför allt Josh som jag verkligen gillat genom hela serien, Haley är kanske inte en favorit men ändå Hopes mamma. Men inget av detta går upp emot det sista avsnittet, jag får nog erkänna att jag har varit lite naiv i min tro om att dom skulle hitta en lösning på alla sina problem och att dom sedan skulle kunna leva ”lyckliga” i alla sina dagar. Men det som faktiskt helt och hållet krossade mig var det faktum att seriens två huvudkaraktärer, två personer som är odödliga inte förblev det. Det är för mig fruktansvärt frustrerande och faktiskt ganska orimligt, kanske för att det var så långt ifrån det som jag faktiskt trodde skulle hända. Men samtidigt tycker jag att det är ett lite för brutalt slut, framför allt med tanke på att Hope nu är föräldralös och hennes story ska fortsätta. Jag förstår faktiskt inte varför dom valde att döda Klaus, jag hade tyckt att det kändes bättre om Elijah tog den smällen även om jag inte vill det, bara för att det är onödigt att dom båda skulle dö. Elijah hade förlorat Haley och kunde offras, Klaus har en dotter och borde få leva.

Det som jag vet är en av grundstenarna till att detta är något som irriterar mig något brutalt mycket är på grund av hur länge jag har älskat Klaroline. 2011 dök Klaus i serien och tog mig med storm och inte långt efter det så var Klaroline det som gjorde att jag älskade serien, jag var besatt av alla små scener som dom fick och jag har sedan dess varit 100 % övertygad om att Klaroline har varit end-game. Något som man tydligt har märkt att serieskaparen har varit emot. Samtidigt som det inte gått att hålla emot för att fansen har älskat idén av dom två så mycket. Så hon gav oss lite men inte allt vi önskade, vi fick se en glimt av dom men inte allt som vi behövde för att bli lyckliga. Vilket vi hade blivit fruktansvärt besvikna om vi inte fick, men det var nästan att det blev värre med tanke på att vi fick se vad som hade kunnat hända om vi fick se mer av dom…

Så en av mina favoritserier är nu slut och det krossade mitt hjärta, den serien hade också min manliga favoritkaraktär, han dog, det krossade mitt hjärta. Jag fick se en glimt av mitt stora OTP där 50 % av det dog, det krossade mitt hjärta. Summa summarum, The Originals är slut och mitt hjärta är i 1000 bitar.

#theoriginals #tv #tvserier #tvd #klaroline #thevampirediaries #seriebloggen

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer