The Handmaids Tale – Säsong 1

Första avsnittet av The Handmaids Tale såg jag med min mamma för längesedan, jag gillade det men hade nog helt enkelt inte tid att fortsätta att se serien. Tiden har gått och plötsligt kom jag på att jag borde ta tag i den igen. Vilket var helt rätt beslut, för det är verkligen en Sofia serie som passar mig perfekt.

Första avsnittet startar minst sagt dramatiskt där man får se hur June egentligen blev en handmaid hos familjen Waterford. Världen har förändrats och väldigt många personer har blivit sterila. June är en av de få som faktiskt har fött ett friskt barn, samtidigt tar ett gäng religiösa galningar över makten och inför mer traditionella värderingar och här var jag helt fast. Samtidigt som jag faktiskt tittade på serien med en viss avsmak. Det förekom våldtäkt i var och varnat avsnitt och kvinnor hade inte något att säga till om.

June eller Offred som hon heter i huset hon bor i är så klart intressant att följa. Hennes vilja att överleva för hennes dotters skull. Glädjen som hon kände när hon fick reda på att hennes man fortfarande levde och hennes udda kärlekshistoria med Nick är ju helt klart det som drar mig till att se serien.

Men även Serena Waterford är väldigt intressant. En stark och intelligent karriärkvinna, eller det var det hon var innan hon var med och skapade en värld där hon knappt får utrycka sina åsikter. Jag vill veta mer om vad som drev henne till att göra det hon gjorde, hur hon står ut med hur hennes make har förändrats. För att hon är olycklig är minst sagt en underdrift.

Nick är en karaktär som verkligen har växt under säsongen. Jag vet att jag gillar honom och att han bryr sig om June, men jag vet inte om jag litar på honom. Han har erkänt att han är ett öga. Att han är en spion av något slag är uppenbart, men June ser honom som okrossbar och jag tror att det är mer uppbyggt som i Tyskland under andra världskriget. Alla spionerar på alla och du har inte någon aning om vem du kan lite på och därför väljer du att vara ensam.

Säsong 1 avslutades minst sagt spännande med att June blev hämtad för att hon vägrade stena sin kompis till döds. Så frågan är vart hon kommer att hamna nu och vad som kommer att hända med henne. I och med att hon är gravid så är jag inte direkt orolig för hennes liv. Samtidigt som Moira nu har kommit in i Canada och hittat Luke så jag hoppas att dom två tillsammans kan hitta ett sätt att rädda June (och Hannah)

Jag ser med stor spänning fram emot säsong 2!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar