Supernatural Säsong 5

Supernatural är en serie som enligt mig faktiskt bara blir bättre och bättre. En stor fördel med denna serien är att den inte bli tjatig. Den går inte tillbaka och ältar massa gammalt som många serier gör, utan har en storyline som man får följa. Hade dom som gjort serien inte tänkt till så hade det kunnat bli lite Pretty little Liars över det hela, med bara massa frågor och inget som blir löst och man vet inte något.

Men i stället så har dom en stor och överhängande storyline över en säsong, i slutet av varje säsong känns det som att man har fått en del svar och saker blir lösta även om det kommer nya frågor i slutet av varje säsong.
<

Denna säsongen fortsätter där säsong 4 slutar. Sam lyckades av misstag befria Lusifer och nu lever djävulen på jorden.

Det som kompicerar det hela är att Sam är Lusifers ”true vessel” alltså den kropp som Lusifer ska ha för att leva på jorden. Men eftersom Lusifer är en ängel och inte Demon så måste han få Sams godkännande innan han tar över kroppen. För att göra det hela ännu värre så är Dean Miachels ”true vessel”. Så valet står mellan att låta änglarna ta över deras kroppar och liv för att rädda världen. Eller försöka hitta ett alternativ.

Ängel Castiel valde att bryta med himlen och hjälpa Sam och Dean. Jag gillar Castiel, men något som jag fortfarande inte förstår är alla dom som shippar honom med Dean? Jag kanske förstår mer utav det shippet när jag kommer längre fram i serien men hittills så förstår jag mig inte på det shippet.

Castiel hjälpte dom i alla fall med att gömma sig från änglarna så både himlen och Lusifer har problem med att hitta dom. Himlen blir ganska arg över detta så dels är Castiel en ganska hatad bland änglarna och förlorar en del av sina krafter. Himlen v��ljer också att göra något ganska drastiskt, nämligen att återuppliva Sam och Deans halv bror, så att han kan vara Michels vessel. Jag måste säga att jag hade hoppats på att Sam och Dean hade kunnat få lite mer tid att lära känna sin bror. Men detta är inte en lycklig serie så de är nog att önska sig lite för mycket…

Jag måste också säga att jag är imponerad över hur bra skådespelare Jared är! I slutet av säsongen när han säger ja till Lusifer och faktiskt är djävulen. Man kan se det på sättet han går och rör sig hur han pratar, det är inte bara orden han säger som är en annan personlighet, utan hela han är det.

Sam sa ja till Lusifer med förhoppningar att kunna dra med han tillbaka till helvetet, så han valde att offra sig själv. Man trodde att han hade lyckats och Dean gjorde det han hade lovat, att försöka skaffa ett riktigt familjeliv och återvände till tjejen med barnet som dom räddade för några säsonger sedan. Jag kommer aldrig ihåg vad hon heter, jag är så dålig på namn. Detta hade kunnat vara ett bra serieslut för det var ändå ganska lyckligt och hade varit väldigt avslutande om det inte hade varit för sista scenen där man såg hur Sam stod och kollade in på dom från gatan.

Mitt Supernatural tittande har gått fortare än vad jag tänkt mig, men det är helt enkelt för att det är en bra serie. Nu har jag 3 säsonger kvar innan jag är ikapp och jag tror att det är en av dom säsongerna som jag sett tidigare. Men nu tar jag en liten paus från supernatural. Jag har nämligen tänkt att se ikapp några serier där jag bara har en säsong att se. Helt enkelt serier som inte fick plats på mitt veckoschema. Serierna är 2 broke girls, New Girl och Elementery. Jag kanske inte ser igenom alla 3 under denna pausen, men det är i alla fall min målsättning.

 

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 0 visningar

Gillar