Mockingjay

Att jag älskar Hunger Games kan inte någon i min närhet ha missat! Som vanlig när jag kommer till slutet av en serie så är det blandade känslor och när jag hade läst halva boken ville jag inte fortsätta för jag ville inte att det skulle ta slut. För hur ska jag kunna säga hej då till alla dessa karaktärer som jag följt så länge och nu älskar! Det är dessutom så många som sagt till mig att dom inte alls gillar sista boken och tycker att det är den sämsta av dom. Jag får säga att jag förstår vad dom menar, men för mig så är det inte 3 böcker. Det är 1 bok och utan denna sista delen så hade boken inte varit så fantastik bra som den är! Jag vill passa på varna för spoilers för det kommer att dyka upp i inlägget från och med nu... Men för er som inte läst Hunger Games, gör det, ni har verkligen missat något!

Detta inlägget är tillägnat dom som inte överlevde, speciellt min älskade Finnick och Prim...

Efter jag såg filmen i höstas så fick jag en dålig känsla angående Peeta och var så övertygad över att han inte skulle överleva tortyren som han blev utsatt för så jag tänkte inte så långt att andra karaktärer som jag älskar inte skulle klara sig. Vilket i och för sig var ganska korkat för folk dör som flugor i dessa böckerna! Men trotts detta kom det som en total chock när Finnick dog, då det hände var jag så inne i boken att jag själv trodde att det fanns något som jag faktiskt skulle kunna göra för att rädda honom och jag läste säkert om sidan 10 gånger för att jag vägrade inse vad som faktiskt hade hänt.

I de tidigare böckerna så har jag verkligen gillat Gale även om jag alltid hejat på Peeta. Det som jag kanske borde tillägga är att Peeta är min favorit, jag gillar honom mer en Katniss för i mina ögon är Peeta perfekt. För att återgå till Gale så tappade jag lite av min respekt för honom i denna boken, antagligen för att han är precis som Katniss konstaterade i slutet, Peetas raka motsats, han tänker mer på hämd och rättvisa än konsekvenserna av vad han gör, det är också anledningen att jag ett tag precis som Gale var orolig över, faktiskt hellre hade Katniss med Finnick än honom. Dock under de sekunderna i The Capitol då jag trodde att han var död fick jag lite dåligt samvete, det är ju inte något fel på honom han är bara inte prefekt. Jag tycker också att man sen den sista halva delen har kunnat se att Katniss faktist skulle välja Peeta om hon var tvungen att välja, det var mycket som tyder på det framför allt eftersom hon inte fungerar och kan tänka utan honom, vilket jag tror är en anledning till att Katniss var ganska jobbig i denna boken. Jobbig var kanske fel ord, men mer oförutsägbar än vanligt.

När Prim dog hamnade jag också i någon slags chock, att hela storyn just där blev väldigt flummig gjorde inte saken bättre, jag förstod ju att Katniss inte dog, men jag förstod först inte heller att det var Prim som faktiskt gjorde det. Jag trodde att hon var säker, Katniss offrade sitt liv för henne när hon tog hennes plats i hunger spelen och att hon skulle dö på det sättet var bara fruktansvärt. Så att President Coin fick en jävla pil i hjärtat var inte mer än rätt...

Slutet på boken var så himla mycket bättre än vad jag någonsin hade anat, jag hade fått höra att den avslutades väldigt plötsligt och jag förstår vad dom menar. Hade boken fått 20 sidor till så hade dom kunnat knyta ihop allt på ett mycket bättre sätt vilket jag verkligen tycker att denna serien förtjänar. Men det var som att författaren hade fått skrivkramp och inte orkade måla upp bilden för oss längre utan lämnade det till oss läsare, vilket gör mig lite besviken. Jag är bara så otroligt tacksam över att Katniss och Peeta hittade tillbak till varandra i slutet, att dom skaffade familj och levde lyckliga och viktigast av allt i fred. Att jag gärna hade haft ett till kapitel med dom då dom kom till rätta och hittade tillbaka till varandra är en sak, men att dom gjorde det är det viktiga. Jag tror också att det är ett läge där filmen kan rätta till allt och måla upp den bilden åt oss, jag hoppas det i alla fall.

Så i det stora hela så är detta några av dom bästa böckerna jag någonsin läst och jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar dom. Senast jag var så här besatt av en bokserie var Twilight och jag hoppas att jag snart kan hitta något som kan fylla tomrummet i mig som just nu är väldigt stort!

​If we burn, you burn with us!​

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 313 visningar

Gillar