Min väg, mina val

Jag är väldigt politisk intresserad och har varit det under väldigt många år! Mitt politiska intresse startade i 8:an då det var EMU val och sen dess har det bara vuxit sig större. Det var nog också det enda valet där jag har hållit med sossarna!

Denna boken är skriven av Sveriges före detta stadsminister Göran Persson och startar i början av 90-talet och som 89:a så kommer jag inte ihåg så mycket fören dom kom fram till just EMU valet. Därför har jag både fått ringa pappa och frågat ut både mamma, pappa och morfar under en middag på massa olika händelser konflikter och personer innan mitt minne kickade in.

Jag är själv blå inget snack om saken, jag är egen företagare så något annat vettigt alternativ finns inte för mig. Men jag anser att det är viktig att ha koll på politik (kanske inte nödvändigtvis på min nivå) och i dagens läge är det väldigt lätt att man väljer att söka sig till sidor och tidningar som förmedlar "sina egna åsikter" därför anser jag att det är otroligt viktigt att sätta sig in i de olika partiernas ideologier och förstå hur dom tänker. Eftersom Socialdemokraterna och Moderaterna egentligen står väldigt nära varandra (även om dem inte själva vill erkänna det) så tycker jag att det är relativt lätt att sätta mig in i deras resonemang. Vissa håller jag med om och andra tycker jag är jätte korkade. Göran Persson som en gång i tiden också var finansminster är ganska långt åt höger och säger själv i boken att han inte gillar och tar avstånd från kommunismen.

Som politisk intresserad så tycker jag att boken var väldigt intressant och jag fick en starkare bild om vem Göran Persson egentligen är. Mitt första intryck var vilken arrogant jävel om jag ska vara helt ärlig! Allt han pratade om var hur han gjort saker kommit på grejer och han målade upp en bild av en person som gjorde allt själv och att han inte hade några runt omkring sig som hjälpte honom. Vilket naturligtvis inte kan vara sant, det finns inte någons som kan styra ett land helt själv utan hjälp. Bilden förändrades sakta men säker, arrogant det var han genom hela boken, men man insåg också hur mycket han brinner för politiken och hur hårt han jobbade och det kan jag verkligen respektera!

Jag skulle aldrig rösta på honom, men jag måste ändå efter att ha lyssnat på honom i ca 10 timmar konstatera att han är en ganska skön gubbe, med mycket humor, även om det gömmer sig bakom en extrem tävlingsmänniska, som också har en hel del kloka saker att säga!

​#minvägminaval #göranpersson #boktips #böcker

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer