Madeleine - Kidnappad eller Mördad?

Jag tror inte det är många som missade all uppståndelse om den lilla brittiska flickan Madeleine McCann som försvann när hon var på semester i Portugal med sin familj 2007.

Jag har läst boken om Madeleine som hennes mamma Kate McCann har skrivit. En extremt gripande bok och jag märkte några gånger då jag läste boken hur tårarna bara rann ner för kinderna för att jag blev så arg över hur hennes utredning behandlades.
<

Självklar blir man lite färgad när man bara har satt sig in i en sidas argument och jag vet att det finns många där ute som är övertygade om att föräldrarna är skyldiga. Jag är inte en utav dom och det var jag inte heller innan jag började läsa boken.

Ett naivt, men lätt förklarligt sätt till varför jag väljer att tro på föräldrarna är att, jag vill inte tro att föräldrar kan göra något så hemskt mot sina barn.

Ja jag vet hur korkat det låter eftersom statistiken säger tvärt om. Men det finns många andra anledningar till att jag tror på dom. Det finns inte något bevis som kan fälla dom, hade det funnit bevis så tror jag att både den brittiska och portogiska polisen hade sett till att dom hamnade bakom lås och bom.

Själv är jag glad över att vi lever i ett samhälle där man är oskyldig tills mottsatsen är bevisad, men så var inte fallet med Gerry och Kate McCann.

Inga riktiga bevis har kunnat hittas mot dom och ändå har media och stora delar utav världen klassat dom som skyldiga till att ha mördat sin dotter. Är dom skyldiga så förtjänar dom det som dom får, men om dom är oskyldiga så inte nog med att dom har förlorat sin dotter, så lever dom med en ständig kamp om att bevisa att dom inte har gjort Madeleine något.

”Bevis materialen” som använt emot som är vad man minst sagt kan kalla lulliga. DNA spår (eller vad man nu kan kalla det) för det var inte riktigt DNA. Det kunde lika gärna ha kommit från hennes syskon. Hade det funnit riktiga DNA bevis så hade inte Gerry och Kate varit fria och haft möjligheten att ta hand om sina tvillingar.

Att kadaver hundarna skällde på olika ställen i lägenheten är inte heller ett bevis utan det är ett hjälpmedel för polisen. Det är också något som ska göras omgående och inte flera veckor efter försvinnandet.

Ja jag har läst Kates förklaringar på det hela, men det går inte att komma ifrån att det hon säger är logiskt.

Många kritiserar henne också för att hon valde att inte svara på massa frågor till polisen. Det var först i Augusti som hon vägrade svara på frågor efter att hennes advokat sa åt henne att svara igen kommentar på alla frågor. Det var efter att hon blev stämplad som skyldig det är inte alls ovanligt att man väljer att inte svara på något i det läget och det är väl ganska normalt att man gör som en advokat rekommenderar.

Självklart har jag också varit tveksamt och suttit och undersökt sker från båda hållen, men tillslut måste man bara bestämma sig och i dagsläget finns det inte tillräckligt med bevis för att sätta dit föräldrarna.

Att man klagar på hur hur Kate såg ut, att hon inte såg tillräckligt ledsen ut att hon gjorde fel saker, för det är inte så en mamma borde göra. Det tycker jag är löjligt. Jag tycker att man tydligt kan se att hon inte är lycklig, men att säga att någon är skyldig bara för att den inte springer runt och skriker och gråter tycker jag är fel. Vem har sagt vad som är rätt och fel i ett sånt läge, men alla är olika och kommer därför också reagera olika i en sån här situation. Vi som aldrig upplevt det har därför inte någon rätt att sitta framför en dator och döma en person efter några bilder man sett. Dock är det tacksamt sätt för media att sälja extra mycket och alla vet väl att det inte finns så mycket fakta i det som skrivs, framförallt i kvällstidningar.

Sen kan man säga vad man vill om föräldrarnas beslut att lämna barnen i lägenheten när de åt middag.  Men då ska man också veta att det inte verkligen inte var långt till restauranten där dom satt. Dom hade valt just det stället att äta för att det var så nära. Det var i stort sätt bara på andra sidan poolen som de satt och åt. Jag förstår att det är något som de nu kritiseras för, men jag kan också förstå hur dom tänkte. Det är något som alla familjerna i deras sällskap kände sig trygga med, detta var inte en familj beslut utan många som tyckte att det var en bra ide. Men det är garanterat inte något som de skulle gjort om de visste hur det skulle sluta.

Jag är en person som försöker tänka positivt så länge det är möjligt, jag hoppas därför att Madeleine blev kidnappade av några som har tagit hand om henne väl och att hon inte har blivit utsatt för någon typ utav övergrepp eller blivit mördad. Jag inser att oddsen inte är så stora, men hoppas gör jag ändå.

Boken är välskriven och känslosam. Jag har väldigt svårt att säga att den är bra eftersom det är en så tragisk historia, som inte har ett lyckligt slut (än). Men den är otroligt läsvärd och alla pengar som de får in på boken går till Madeleines fond för det fortsatta sökandet efter henne, när hon hittas kommer pengarna att gå till att hitta andra försvunna barn.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg, men det tycker jag att Madeleine förtjänar, det tycker jag att Madeleines familj förtjänar, framför allt hennes syskon Sean och Amelie som bara var 2 år när deras syster försvann!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer

Guest,
Har jag fel eller är inte detta flera år gammalt? :o
nouw.com/alfredwtf
SofiaMattsson
SofiaMattsson,
Sorry såg att jag skrev lite för snabbt, det ska vara 2007!
nouw.com/sofiamattsson
Guest,
misstänkte det. Kommer ihåg att jag läste om det då, trots att jag var ung. Men tror hon blivit kidnappad jag. Hoppas hon lever än :/
nouw.com/alfredwtf
Guest,
men haha nej det var inte så längesen hon försvann... det var typ 2007 eller 2008 typ...
lolad.se/
SofiaMattsson
SofiaMattsson,
Ja det stämmer, jag skrev lite för snabbt :) haha
nouw.com/sofiamattsson
Guest,
Vad hände med Maddie, det vet ingen. Men jag tror: 1) hon finns der ute någonstans, men hon heter inte längre Madeleine. Hon kanske heter Maria, Melinda eller Melody nu. Hon bor inte längre i england och pratar inte engelska, utan hon kanske bor i spanien eller nått. Hon kanske inte vet att hon är kidnappad. Maddie blev tagen från sitt hotellrum när hon var 3. Vem minns sitt liv från dom var 3? inte jag. Och inte Maddie. 2) Maddie blev kidnappad, sen voldtagen och sen mördat. iaf.. Kate och Gerry kommer nog aldri att hitta sin dotter. Tyvärr :/ var hittar man Maddie-boken btw? :)
www.warbie.blogg.se
Guest,
Det här händelsen är så tragisk!! Jag hoppas hon kommer komma till rätta eller att någon som verkligen ville ha barn tog henne inte något pucko som har förstört hennes liv!! Usch det är så hemskt!!
bokraden.blogspot.com
Guest,
Mycket intressant inlägg! Har inte läst så mycket om det här fallet, jag var ganska liten när det hände, men blev väldigt sugen på att läsa boken nu!
fridahagstrom.blogg.se
SofiaMattsson
SofiaMattsson,
Jag kan verkligen rekommendera den, även om den är tragiskt så är den också väldigt gripande!
nouw.com/sofiamattsson
Guest,
Vill läsa den boken! Verkar så gripande och jag älskar verklighetsbaserade böcker..
beabus87.blogg.se
Guest,
Intressant och gripande...har inte läst boken, men när detta hände så var jag förtvivlat ledsen varje dag och varje morgon hoppades jag få se en löpsedel som sa Madeleine funnen oskadd!!! Jag blir så ledsen när jag tänker på hur hemskt det är att föräldrar skall få uppleva en sådan fruktansvärd tragedi... Jag hoppas fortfarande att få läsa att hon är funnen och att hon skall få återförenas med sin familj!!!
www.evavester.com
Guest,
man har fortfarande inte hittat henne va?:/ hin ser ju äldre ut på en utav bilderna som du la upp? kram
fames.se/melliie
Guest
,
Varför är det en bild på när Madelene är äldre? Hon var väl liten när hon försvann, är det en fsntomen bild eller? Annars är det ju väldigt konstigt att föräldrarna helt plötsligt skulle ha en bild på henne när hon är äldre.. Och desutom hade föräldrarna lämnat fönstret uppet, och vilken frisk människa gör det, när man redan lämnat sina barn själva för å sova? Utan någon bany vakare ingenting...
SofiaMattsson
SofiaMattsson,
Hej, ja det är en fantom bild som dom tagit fram för att kunna visa hur hon kan se ut idag.
nouw.com/sofiamattsson