Kan inte alla vara snälla?

Hejsan kära läsare!

Jag satt för ett tag sedan och tänkte på det här med näthat. Dels följde jag Blondinbellas diskussioner om det mycket och har börjat läsa en del av hennes kommentarer.

Vilket fick mig att börja tänka på hur sjukt det är att man kan ta sig friheten att vara så fruktansvärt elak och oförskämd mot andra människor. Vad ger dig rätten att trycka ner andra människor på det sättet. Självklart kan man ha olika åsikter och det är bara bra. Självklart ska man få möjligheten att diskutera dom också. Men det finns nästan alltid två vägar att gå. Välja att förolämpa och vara elak samtidigt som man uttrycker sin åsikt. Eller framföra sin åsikt med en motivering till den, skrivet på ett trevligt sätt.

Jag kan lova er att 95 % av alla som läser det man skriver får mycket mer respekt för den personen som kan motivera sina åsikter och föra en diskussion. I stället för att skriva: Din jävla idiot, du är dum i huvudet om du tycker så…

Går man in på Isabellas blogg så kan man läsa massa kommentarer i den stilen, fine det hon skriver är ibland om inte ganska ofta provocerande, men ger det dig rätten att vara otrevlig?
<

Nu har jag inte en stor blogg direkt och jag tror att dom flesta som läser min blogg har ett delat intresse med mig, nämligen serier.

Men ibland trillar det in elaka kommentarer eller mail. Tänk att det finns personer som faktiskt lägger ner tid på att kopiera in min mail adress för att skicka ett mail. Där dom klagar på mitt utseende, hårfärg, klädval eller val av smink. Det är nog faktiskt 100 % killar när det kommer till utseende. Medans tjejer väljer att kommentera på ett otrevligt och nedvärderande sätt. Som sagt det är inte så ofta det händer, men att det ens händer tycker jag otroligt…

Hade jag bloggat om något annat än serier till exempel mode hade jag säkert fått många mer kommentarer av den sorten. Men egentligen bryr jag mig inte vad folk skriver till mig, jag kan hantera det. Men det finns många som inte kan det som mår dåligt över, framför allt unga tjejer. Det jag har funderat över är om dom som skriver elaka saker anonymt över internet vet hur det kan påverka andra och om dom i sådana fall skriver ändå?

Jag är riktigt glad över att jag valde att ha en serieblogg. Bloggen har blivit ett riktigt stort intresse för mig, i dagsläget går serietittande och bloggande hand i hand och jag tycker det är riktigt roligt. Jag har ”träffat” det var kanske fel ord. Jag har hittat massa andra med samma intresse, som jag kan diskutera serier med. Vi kan ha olika åsikter, men aldrig är någon otrevlig. Visst kan folk tycka att jag är puckad för att jag älskar Klaus och inte alls förstår att Tyler är rätt för Caroline. Men det är min åsikt som folk kan argumentera emot. Men aldrig har någon varit otrevlig! Vilket jag är jätte glad över. Och ni som känner att ni måste skriva något otrevligt bara för att jag råkade skriva ut fel datum när en serie kommer tillbaka. Så vill jag säga förlåt, jag är bara människa och ibland gör jag fel. Jag lovar att det inte var min mening att göra fel ;)

Nu ser jag att detta inlägget blev mycket längre än vad jag hade tänkt mig. Men jag vill sluta med att passa på att sprida lite glädje och tipsa om massa trevlig Serie och filmbloggar. Många av dom besöker jag varje dag, men alla besöker jag i alla fall några gånger i veckan

 

Bea                   http://seriesnack.blogg.se/
Micaela             http://othgirl.blogg.se/
Lovisa               http://www.seriedrottningen.se/
Annie & Johan   http://seriesoffan.blogspot.se/
Anna                 http://bokraden.blogspot.dk/
Towe                 http://escaperealiity.blogg.se/
Johanna             http://seriesmaniac.blogg.se/
Lina                   http://afreaklikeme.blogg.se/
Madeline            http://eowilia.blogspot.dk/

När jag ändå håller på att tipsa om saker så kan ni lätt följa min blogg via bloglovin eller bloggkeen.

http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=2872&f=true

http://www.bloglovin.com/blog/2065105/seriebloggen

Seriebloggen har även en egen facebook sida: https://www.facebook.com/Seriebloggen

Vill ni följa mig privat (dock med lite mindre uppdateringar) så har jag både twitter och instagram

Twitter : sofiacharlottam

Instagram: sofiamattsson

 

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 306 visningar

Gillar