I dödens labyrint / Maze runner

Jag såg filmen i höstas och älskade den, så tyckte att det var dags att ta tag i böckerna. Boken var bra, men den skilde sig lite väl mycket från filmen ibland. Så egentligen borde jag tycka att dom gjorde filmen fel, men inte i detta fallet. Filmen är en av dom bästa jag sett den senaste tiden och boken var bra, till och med väldigt bra, men jag saknade WOW känslan som jag hade när jag gick från bilsalongen. Så för en gångs skull kommer jag ge en film högre betyg än boken.

Jag tror att den största anledningen till det är att man inte fick lära känna karaktärerna så väl som man brukar få göra i böcker. Det hände saker hela tiden och den var spännande. Men det är inte samma sak som att lära känna en karaktär och förstå varför den gör olika saker. Den enda karaktären som man ens fick lära känna lite var Thomas, men bara väldigt ytligt. Jag kan tänka mig att det beror på att alla hade förlorat sitt minne, men jag tycker samtidigt att det är något som man hade kunnat göra annorlunda!

Hela grejen med experimentet tyckte jag var lika svårt att först i boken som filmen och jag antar att det är något som dom kommer gå mer in på i bok nummer två. Som jag verkligen ser fram emot att ta tag i. Jag inser att detta inlägget låter ganska negativt och det är inte meningen, det var en bra bok, jag hade bara väldigt höga förväntningar på den!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 227 visningar
  • Nära Mölnlycke Östra

Gillar