Harry Potter och hemligheternas kammare

Mitt Harry Potter maraton fortsätter med ännu en fantastisk film! Jag älskar Harry Potters underbara värld! J.K Rowling är grymt bra på att måla upp en värld som är lika komplex som våran. Att sätta in rasism fast mot häxor som är födda i människofamiljer är ett bra sätt att få ungdomar att öppna sina ögon och se problemen i vårt samhälle på ett nytt sätt och förhoppningsvis med större förståelse för sina medmänniskor. Detta kommer jag ihåg att jag tänkte på för nästan 15 årsedan då jag läste boken för första gången.

I denna filmen så får man också mer information om bandet som finns mellan Voldermort och Harry, som att båda pratar ormspråket har en fenixfjäder i sin trollstav från samma fågel. (eller det var nog i 1:an som man fick den informationen) Det är väldigt svårt att skriva om Harry Potter när man kan storyn så bra som jag gör. Det finns inga böcker som jag läst lika många gånger och få filmer som jag sett lika många gånger som de 4 första Harry Potter filmerna. Därför vill man så gärna spoila och berätta hur genomtänkt storyn är och hur väl den hänger ihop. Men istället väljer jag att avrunda mitt svammel här och istället säga. Harry Potter är grym och kan ses och läsas hur många gånger som helst!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • Filmer
  • 291 visningar

Gillar

Kommentarer

e.fruitsallad,
Älskar filmerna! Har läst tre av böckerna (de två första och den sista) men eftersom jag är mer av en filmmänniska än en bokmänniska så föredrar jag filmerna 😊
www.gillafilm.devote.se