Gott och blandat i serieväg

Jag fortsätter med mina sammanfattningsinlägg ett tag till för att se hur det fungerar. I detta inlägget blir det en lite bandad kompott, med ett gammalt Marvel avsnitt, förra veckans Chicago PD och denna veckans Jane the virgin och Shadowhunters. Så börjar helt enkelt med det äldsta avsnittet överst!

Marvel’s Agnets of S.H.I.E.L.D 4X7. Deals with our devils

Så sjukt att att djävulen tog över Mac. Dessutom var det sjukt alla Phil och Fitz sprang runt i en alternativ värld och kunde höra sina kollegor och men kunde inte bli sedda själva. Dock blev jag lite orolig över slutet med roboten som verkar ha blivit galen efter att ha läst boken. Så frågan är om den har fått storhetsvansinne och kommer försöka ta över världen.

Chicago PD 4x12. Sanctuary

Vilket jobbigt avsnitt, jag blev faktiskt lite arg på kyrkan. Visst att dom ville skydda ett gäng unga killar, men fortfarande är det viktigt att polisen får prata med dem så att dem kan göra sitt jobb. Nu visade det sig att dem faktiskt var oskyldiga och uppenbarligen är detta ett stort problem i Chicago (och övriga USA för den delen) eftersom varje avsnitt i stort sätt handlar om att uppmärksamma problematiken med att polisen behandlar personer annorlunda beroende på deras hudfärg och vart dem kommer ifrån. Så det var ändå fint av kyrkan i detta avsnittet att visa att dem faktiskt trodde på killarna och på så sätt pushade polisen att hitta den riktiga mördaren…

Shadowhunters 2x4. Day of Wrath

För första gången på hela säsongen så var jag inte besviken på ett avsnitt, antingen har mina förväntningarna sjunkit eller så levererande detta avsnittet lite känsla. Dem tog upp problematiken med att Claire och Jacek är syskon. Alec öppnade upp sig lite, även om jag inte haft några problem med honom. Magnus är awsome som vanligt och jag är lite nyfiken på Rafael. Sen har vi att Claies mamma blev mördad, det tycker jag var konstigt, men även här bevisar dem att dem inte följer böckerna till punkt och pricka. Dock är jag lite besviken över att dem dömde Jacek, dem kan ju inte döma honom på grund av hans känslor för Claire och han förklarade ju varför han hade problem med klaven, han tyckte inte att dem gjorde tillräckligt för att skydda folk, men om människor inte får ha olika åsikter förfaller ett samhälle snabbt. Det gäller också Shadowhunters!

Jane the Virgin 3x8. Chapter Fifty-two

Hela grejen med att Rafael inte är arvtagare till hotellet vet man ju kommer att avslöja. Dock var det Petra som kom på det och om Rafael förlorar hotellet kommer hennes barn att förlora sitt arv också, så detta borde hon ju inte vilja föra vidare. Jag tycker dock att det var ganska kul att hon imiterade sin syster när hon pratade med Scott och fick reda på vad han och Rafael håller på med.

Jag förstår att Jane hade problem med hennes mammas nya kille så det kan vara bra för henne att se det från den andra sidan.

Sen har vi Janes kära far, jag älskar honom och vad hade denna serien varit utan honom? Hoppas bara att han lyckas få ett barn snart, han förtjänar verkligen det!

#janethevirgin #agentsofshield #marvel #chicagopd #onechicago #shadowhunters #netflix #themortalinstruments #seriebloggen #tv #tvserier

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer