Game of Thrones Säsong 7 del 1

Jag har varit lite sen med att börja se Game of Thrones i år, men det har istället gjort att jag har haft många avsnitt att se trad vilket inte alls är helt fel heller, i alla fall inte om man har tid! Så här är mina tankar om de första 4 avsnitten på säsong 7.

Game of Thrones 7x1. Dragonstone

Det är så kul att se Game of Thrones igen. Det har varit en på tok för lång väntan i år. Jag värmde upp lite genom att se på än en timma lång genomgång av alla säsonger och det hjälpa faktiskt väldigt mycket för att komma ihåg allt som hände.

Annars var avsnittet relativt lugnt, det är kul att få se Sansa och John Snow arbeta tillsammans. Dock är frågan vad Little Finger har för små planer, det är en slug jäkel.

Sen har vi Ayra som är minst sagt orädd nu för tiden, jag hade också hört att Ed Sheeran skulle vara med i denna säsongen och fått massa kritik för sin insats. Det måste faktiskt vara från folk som letar fel, han sjöng lite sa typ ett ord och annars var han bara med i bakgrunden och skrattade lite.

Daenerys har nu också ”kommit hem” och känslan är att kriget inte är långt borta och Cercei är inte den som kommer att ge sig i första taget!

Game of Thrones 7x2. Stormborn

Jag gillar tanken på att John Snow och Daenerys i ett team det kan faktiskt bli ett riktigt power couple. Dock gillar jag faktiskt inte hennes attityd just nu. Jag tycker att hon går runt och tror sig som att hon är det bästa som hänt kingslanding och jag håller inte med. Men jag har ju hela tiden varit team Stark men vi får se om hon kan vinna över mig.

Little finger är ett litet creap och jag är inte alls överygad om att han verkligen älskar henne. Den sista krigsscenen på havet var också ganska brutal och stackars lilla Greyjoy som låg och flöt där helt ensam och ledsen….

Game of Thrones 7x3. The Queens Justice

Slutet på detta avsnittet var ju helt fantastiskt. När drottning Tyrell erkänner mordet på Joffery precis efter hon har druckit ett gift som inte ska vara plågsamt. Ska bli intressant att se hur Cercei reagerar på det, hon har ju nu fått hämnd för sin dotter. Frågan är också om Greyjoy kommer att kunna rädda sin syster det måste ju finnas en mening med att han hoppade i vattnet och överlevde.

Sansa äger som drottning av winter fell eller vad hon nu är och jag blev så glad över att hon och Bran återförenades. Nu är det bara Ayra som måste komma hem igen. Sen har vi mötet mellan fire and ice jag tror fortfarande på att dom två kommer bli ett grymt team!

Game of Thrones 7x4. The Spoils of War

Alltså slutet på detta avsnittet var så brutalt att man man nästan glömde bort att Ayra kom hem till Winter fell och 3 stycken Stark syskon är nu hemma igen. Eller Bran är ju inte riktigt Bran men ändå hemma är han ändå. Ayra imponerade också med med sin svärdteknik. Frågan är bara hur Sansa reagerar på det, hon så ju inte så glad ut.

Danearys har nu på riktigt startat krig och man kan väl inte säga att Jamie och Lannister armen hade någon chans. Jag måste dock säga att jag vill att Jamie ska överleva jag gillade också att Tyron också ville det. Frågan är bara nu hur draken mår….

#gameofthrones #tv #tvserier #seriebloggen

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 209 visningar

Gillar