​En shopaholics bekännelser – Sophie Kinsella.

Denna boken har jag varit intresserad av att läsa sen jag såg filmen. Det jag inte insåg var hur gammal den var, vilket på ett sätt var charmigt men också väldigt omordert.

Men lika charmig som boken faktiskt var lika pinsam var den på sina ställen. Jag är en sådan person som kan få lite panik när saker blir för pinsamt, både i böcker och på tv och måste ibland gå ifrån rummet, medans min syster tycker att det är jätte kul och skrattar så att hon gråter. Alla är olika och uppskattar olika saker.

Boken handlar om Rebecca Bloomwood. Hon bor i fint område i London, äter dyra middagar och shoppar kontant, lever ett drömliv kan man nog säga. Om hon bara hade haft råd att betala sina räkningar vill säga. Rebecca kan helt enkelt inte styra sin ekonomi och inte har varken sunt förnuft eller självkontroll, säger pinsamma saker och gör bort sig konstant.

För mig hade det varit nog med ca hälften av dom faktorerna var med i boken. Det gjorde ont i mig när jag hörde henne resonera kring shopping och hur hon spenderade pengar. Men samtidigt kan jag tänka mig att det är så väldigt många tänker och resonerar. Framför allt om man går i kreditkortsfällan, så kan jag tänka mig att det blir svårt att hitta rätt igen.

Det finns mer böcker i serien och dom ska jag absolut läsa, för även om Rebecca var en pinsam person så var hon också lätt att gilla och man vill ju veta hur det går för henne. Det är dessutom en lättsam bok som man kan lyssna på samtidigt som man gör andra saker. Eftersom jag är en person som gillar att lyssna på böcker i snabb fart så tog jag mig igenom nästan halva boken när jag advents städade hemma. Nu tog det ganska lång tid, men det blev betydligt roligare när man kunde lyssna på en bok samtidigt.

Som ni kanske kommer ihåg har jag ett samarbete med BookBeat så vill ni testa på det så kan ni få testa en månad gratis och se om det är något för er. BookBeat har nu också lanserat ett presentkort , perfekt att ge bort i julklapp. Istället för att ge bort en specifik bok kan ni nu istället ge bort ett stort bibliotek med böcker att välja och vraka emellan, perfekt för bokmalen.

#enshopaholicsbekännelser #boktips #böcker #seriebloggen

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer

[Anna],
Jag sträck såg nyss Supergirl och det var så mycket bättre än vad jag trodde, hade inte höga förväntningar alls men det är så många bra karaktärer/skådisar så var tvungen ge den en chans och ångrar det inte 😊
www.bokraden.blogspot.com